Eve Online > NoobGarten
W co zainwestować miliard?
Deaell Portt:
--- Cytat: SokoleOko w Kwietnia 16, 2009, 11:28:22 ---Co byś polecił?
--- Koniec cytatu ---
Nie lubie lenistwa >:D . Podpowiedz popatrz co ludzie fituja w raciarkach i jaki typ shipu jest najczesciej raciarka w ta grze. Drugi hint: 90 % graczy to caldari. Trzeci hint : jak otwiersz market mozesz zobaczyc na jakim poziomie jest sprzedaz danego modulu i jakie ceny sie uzyskuje. Nawet mozesz to wyeksportowac do arkusza.
Prawda jest taka, ze kazdy szuka metody jak zarobic, zeby sie nie narobic.
A EVE jak w rl im wiecej poswiecisz czasu tym wiecej zarobisz.
Ellaine:
Handel lodem to dobry przykład tego jak biznes przystosować potrzeb i stylu gry.
Lód to idealny biznes dla kogoś kto lubi całymi dniami lecieć na autopilocie po highsecu :) Kiedyś robiłem na tym dobrą kasę, każdego dnia 4-8 godzin lotu AFK + około 4 minut aktywnej gry :) Potem rynek izotopów poleciał na łeb na szyję i straciłem kilka miliardów na różnicach cen, niemniej ogólnie byłem do przodu.
Jeśli lubisz dużo latać frachtem AFK - handluj czymś kobylastym, jak właśnie lodowce.
Jeśli lubisz odrobinę adrenaliny przy transporcie i zwiedzanie świata - handluj czymś małym w low i 0.0, w covopsie lub blockade runnerze.
Jeśli chciałbyś zainwestować w biznes kilka milionów skillpointów postaci ale mniej kombinować i klikać - idź w inwencję i produkcję.
Jeśli wolisz więcej kombinować i klikać a skillpointy zostawić na pvp - skoncentruj się raczej na handlu i ewentualnie prostej produkcji T1.
Jeśli prowadzisz osiadły tryb życia misjonarza albo pvpera w 1-3 regionach, handluj tam - będziesz mógł łatwo poprawiać ordery.
Jeśli bawi cię prowadzenie rozpisek w wielkich tabelkach - handluj dużą ilością przedmiotów.
Jeśli nie przeszkadz Ci przebijanie się cenowo o 0.01 ISK 3 razy na godzinę, handluj w dużych hubach, szczególnie Jita.
Jeśli wolisz zostawić coś żeby się toczyło i sprawdzać okresowo - handluj w mniej aktywnych miejscach.
SokoleOko:
--- Cytat: Deaell Portt w Kwietnia 16, 2009, 11:45:43 ---Nie chce cie martwic ale 1 bln isk to zadna kasa :coolsmiley: .
--- Koniec cytatu ---
To nie jest "kapitał początkowy" przyszłego Microsoftu, tylko kasa która "leży"... staram się ją troszkę rozmnożyć.
--- Cytat: Deaell Portt w Kwietnia 16, 2009, 11:45:43 ---Z tak mala iloscia kasy to chyba bym poszedl w handel faction. Zasada jest prosta. Covopsik, albo bloacade runner. Skupujesz przez kontrakty w low-sec , zwozisz do jita i wystawiasz w cenie wyzszej. Co do towarow to ts warp distrup, scramblery. No, ale oplaca sie patrzec na inne towary tez. Ja kiedys kupilem 4x gall navy 100 MN after za 3 mln sztuka, a sprzedalem za 70 :-). Skille do trade (ilosc kontraktow, tax ).
--- Koniec cytatu ---
Ze szkoły wyniosłem 500k SP w Trade, a covert się skilluje... przyjrzę się temu bliżej.. bardzo dziękuję za hinta :)
--- Cytat: Deaell Portt w Kwietnia 16, 2009, 11:45:43 ---Druga opcja to handel lodem. Niestety wymaga posiadania frachta, skilli do mielnie lodu, altow do robienia buy orderow. Fajnie miec tez standa do korporacji w ktorej sie mieli. Ja po zmieleniu zwiozlem do pewnego systemu low-sec, gdzie ludzie capsami skacza i wystawilem z duzym narzutem.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że chodzi o skupowanie surowców, przerób i sprzedawanie gotowego paliwa bliżej odbiorców?
--- Cytat: Deaell Portt w Kwietnia 16, 2009, 11:45:43 ---Skupowanie salvage t1/t2, smazenie z tego rigow i na sell. T2 juz wymagaja niestety troche skilli. Podstawa to oczywiscie wymaksowana produkcja.
--- Koniec cytatu ---
Myślałem nad produkcją rigów na własny użytek (klepię dużo misji, wiec salgage'u mam pod dostatkiem), ale wtedy wchodziło mi, że cena riga to mniej więcej cena, po której sprzedają salvage potrzebny do zrobienia tego riga.
Deaell Portt:
--- Cytat: SokoleOko w Kwietnia 16, 2009, 12:00:05 ---To nie jest "kapitał początkowy" przyszłego Microsoftu, tylko kasa która "leży"... staram się ją troszkę rozmnożyć.
Ze szkoły wyniosłem 500k SP w Trade, a covert się skilluje... przyjrzę się temu bliżej.. bardzo dziękuję za hinta :)
Rozumiem, że chodzi o skupowanie surowców, przerób i sprzedawanie gotowego paliwa bliżej odbiorców?
Myślałem nad produkcją rigów na własny użytek (klepię dużo misji, wiec salgage'u mam pod dostatkiem), ale wtedy wchodziło mi, że cena riga to mniej więcej cena, po której sprzedają salvage potrzebny do zrobienia tego riga.
--- Koniec cytatu ---
Lod - skupujesz kostki tam gdzie sie kopie. Mielisz i na handel.
Rigi, salvage - duzo osob sprzedaje salvage. Sa leniwi i nie chce im sie latac do jita, wystawiac sell orderow. Hint: mozesz wystawiac buy ordery na region , w promieniu kilku j, zeby skupowalo. Twoj zarobek z rigow zalezy od tego jak najtaniej skupisz salvage. A czasami naprawde idzie za grosze to kupic :-).
PS. Nikt ci nie napisze, gdzie i jak, co bo nikt sobie konkurencji nie bedzie robil. Najlepsza metoda to samemu pomyslec, polatac po regionach. Popatrzec po marketach co , gdzie i jak. To dzieki informacji najwiecej sie zarabia i nie ma jakiegos zlotego srodka.
Wbrew pozorom handel jezeli sie powaznie nastawiasz zabiera ci tez duzo, duzo czasu. Zwlaszcza jak sie babrasz w hubach.
Khobba:
Zgadza się, bardzo niskie buy ordery na region na właściwe rzeczy mogą być żyłą złota.
BTW, zauważyliście jak ostatnio popularne zrobiły się próby idiotycznych scamów poprzez tworzenie kontraktu w rodzaju invu za 299m i reklamowanie go na localu za 299k? Właściwie w każdym hajsekowym systemie z więcej niż 50 os., kiedyś tego nie było poza jita praktycznie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej