Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Dyskusja]Odp: Raport z Oguser - 2009-04-07

<< < (4/5) > >>

Straszny:
rozumiem idee połączenia raportów, mapy itd... ale nie takich raportów - no ja chetnie przeczytam krotki opis z jakiejś skirmish walki "gdzieś" w EVE , ale jakby to był zbiorczy temat walk w małej skali i tutaj opisy co bardziej emocjonujących starć (czasem np walka 3 vs 6 bywa niesamowitą frajdą, szczególnie jak sie w 3 zleje 6 mocniejszych shipów). Może zbiorczy temat na takie "ultra small scale fights"? Ogólnie idea połączonej mapy i raportów imo nie ma sensu bo są to jednak promile z tego co sie dzieje nawet w polskim community , NC/GS juz marudzili na raporty w ktorych opisywałem skirmish bitki na 20-40 shipów (choć i tak wybieraliśmy co fajniejsze). Naprawde nie wiem czy jest sens rzucać opis walki 2 shipow. Toż u nas takich jest czasem i 20-30 dziennie. Jak sobie wyobraże centrale zawaloną takimi raporcikami....   :idiot2:

Ellaine:
U jednych korpów jest walk 20-30 dziennie, u innych raz na tydzień udaje się namówić pełen skład 5 osób do wydokowania jednocześnie.
Raporty powinny mieć jakieś oznaczenie skali i dać się filtrować, tak by w razie potrzeby zobaczyć tylko duże starcia.

Colonel:
chyba najlepszymi raportami walk sa killboardy kazdej korporacji...
chca pisac to niech podlinkuja kile i niech pisza...
...Ja jestem conajmniej zdezorientowany idea takiego opisu...
w wielu korporacjach codziennie odbywa sie od kilku do kilkunastu starc i nikt o tym nie wspomina...
A zreszta Scary powiedzial wszystko co chcialem powiedziec  :)

Hastrabull:
Jeju, ale wy sie rozdrabniacie. Przeciez to nie chodzi o to kto ile jakich starc ma, tylko komu chce sie o tym napisac i jak. Ot co.

Prawda i praktyka jest taka, ze nikomu nie bedzie sie chcialo na dluzsza mete opisywac starc 1v1, choc i takie moga sie zdarzyc i jesli beda ciekawie opisane, to znajda sie na centrali.

Dlatego tez piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie. Kazda walka jest interesujaca. Niewazne czy 1v1 czy 1000v1000. Wszystko zalezy od autora tekstu a ja w zaden sposob nie bede dyskryminowal malych potyczek albo faworyzowal duzych.

Kazdy moze napisac raport z kazdej walki. Byleby byl ciekawie napisany i w miare obiektywny.

KennethWolf:
Dla mnie te małe bitki roamowe dają znacznie więcej frajdy niż mega blob i z chęcią poczytam o takich małych starciach, o dużych też, ale faktycznie warto by to rozdzielić na takie do 20paru-30paru statków na stronę i takie powyżej. Fajnie jak by też się czasem pojawiły opisy ciekawych solówek, patrząc na KB niektórych osób to aż się chce poczytać jak oni tego dokonali i uczyć się :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej