Eve Online > NoobGarten

Sprzedawanie lootu z misji

<< < (2/2)

Voulture:
Kiedys probowalem scammowac w jita, z czystej ciekawosci jak bardzo dochodowe to jest. Wniosek: jest przede wszystkim masakrycznie nudne. Nie ma w tym nic zlego, taka juz jest mechanika Eve, w zyciu tez Cie ktos moze oszukac albo zabrac ci grabki i wiaderko kiedy pojdziesz w krzaki sie wysikac ;]

Co do lootu - nie wiem jak wy ale ja spzredaje tylko malutka czesc lootu, gdy robie misje (a raczej robilem) / race w systemie gdzie zyje to zbieram pratycznie wszystko, gdy gdzies dalej to tylko najdrozsze (bestnamedy) i loot, ktory najbardziej oplaca sie topic. I akurat z topienia i minsow a nie z tych best namedow jest najwieksza kasa. Przykladowo dla Sanshy podnosi sie tylko named neuty i nosy (best na spzredaz, reszte topie), dzialka do topienia (procz modulated na market), best named armor hardy i naprawiary, rt platy, i oczywiscie szkielka do topienia.

Srednio wyglada to tak, na godzine racenia 20m z bounty, 20m z topienia i salvagu, 5-10m z lootu na market.

Ergo, zeby dobrze zarabiac na loocie trzeba wiedziec czego nie warto podnosic, gdzie i jak spzredac jest juz wtedy zbyteczne tak naprawde.

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: Sammani w Kwietnia 10, 2009, 16:40:16 ---to znaczy dokladnei to co napisal, jestes scammerem. W czym problem, to nic zlego. Nie moze z tym zyc?  :coolsmiley:

--- Koniec cytatu ---
Sęk w tym że się mylił. Najwyraźniej nie przeczytałeś tego dokładnie. Zdarza się, nie mam Ci tego za złe.

SokoleOko:

--- Cytat: Voulture w Kwietnia 10, 2009, 20:10:32 ---Ergo, zeby dobrze zarabiac na loocie trzeba wiedziec czego nie warto podnosic, gdzie i jak spzredac jest juz wtedy zbyteczne tak naprawde.

--- Koniec cytatu ---

Biorąc pod uwagę liczbę itemów lecących na misji L4 (zdarzają się takie, gdzie śmiecia jest ponad 3k m3), to zastanawianie się co jest dochodowe, a co nie wydaje się przepisem na migrenę. Rozumiem jednak, że w Twojej sytuacji (mieszkania w 0.0) latanie indykiem do huba nie wchodzi po prostu w grę.

Ale jeśli ktoś klepie misje w Empire lub nawet raci w low (są tacy!), to naprawdę opłaca się sprzedawać wszystko. Ja mielę tylko ammo, missile i szkiełka S/M (L już opłaca się sprzedawać). Resztę opycham w hubie do którego mam 10 minut lotu na autopilocie. Z tego co zmielę akurat mam minsy na robienie frakcyjnych fregatek, których BPC kupuję za LP-ki.

Ponieważ akurat hoduję alta-misjonarza, dostrzegam jeden warunek zarabiania na sprzedaży lootu - trzeba jednak mieć trochę skilli w trade (niższe koszty oraz większa liczba orderów - tak koło 60 to minimum).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej