Eve Online > NoobGarten
Nowy Gracz -> Jaki Statek i Jakie Skile?
amra:
--- Cytat: Edmund w Kwietnia 20, 2009, 08:29:42 ---Wsadz tam assault launchera, to jest bardzo dobre na fregatki. Dodatkowo, pamiętaj o 5 dronkach, medium i small. Jak złapiesz agro wyzucasz drony i wskazujesz im cel. Latanie arbim bez dron mija się z celem.
No i ja osobiście bym zamienił beam na pulse, pulse maja lepszy tracking ale gorszy zasieg. Zaby zagrować npc-a nie trzeba go trafic, wystarczy do niego strzelać.
--- Koniec cytatu ---
Edziu jesli on sie przesiada z deski na cruza to lepiej nich na semi-long zostaje, bo watpie aby mial tanka na close.
Ihiazel:
Czy opłaca się ładować w co poniektóre skille po 900 000 na początku gry w takie jak np. "surgical strike - Knowledge of spaceships' structural weaknesses. 3% bonus per skill level to the damage of all weapon turrets".
Bo co do "infomorph psyhology" to nie mam jakichkolwiek wątpliwości.
Daję skille głównie na broń wieżyczki hybrydowe i energetyczne, pancerz i osłony. Chcę dać główne skille w tych kategoriach na maxa 4 i 5 lvl oraz poboczne podpięte do nich, a pozostałe męcze w standarcie 1,2,3 lvl.
A i watro by wspomnieć o rasie Caldari w tej chwili latam deską Amarr nastawiony na razie na misje pve, z czasem wejście na pvp. Zabawa w kreta jedynie jak film oglądam a badania i przemysł po za strefą zainteresowania przynajmniej w obecnej chwili no może czasem wezmę coś kupie na jednej stacji zrobię kilka skoków i sprzedam na drugiej.
I tak przy okazji czy implanty można zmieniać jak się chce i czy takie zmiany mają jakieś konsekwencje/ wpływ na postać? Oczywiście po za spadkiem atrybutów i stracie punktów do nich w ilości jaką dodają.
Pozdr.
Loc0:
Skilujesz w 1 slownie JEDNYM kierunku jesli nie chcesz poczuc sie sfrustrowany gra. Innymi slowy: shipy JEDNEJ rasy, bron JEDNEGO typu. Jesli skilujesz hybrydy i lasery latajac shipami caldari, gallente i amarr ... to nie umiesz niczym latac i w niczym nie jestes skuteczny (i tak zostanie na dlugo).
Tak oplaca sie wyskilowac Surgical Strike na poziom IV. Wybierasz sobie typ broni i rase jaka bedziesz chcial latac na poczatek np amarr:
szkolisz: controlled burst 4, motion prediction 4, rapid firing 4, sharpshooter 4, gunnery 5, surgical strike 3-4, trajectory analisys 3-4 (te ostatnie 2 mozna doskilowac na 4 pozniej), weapon upgrades na 4 ale warto szybko wbic 5 i zrobic adv weapon upgrades, small laserki 4, medium laserki 4
z shipow: amarr frig 4, destroyers 4, amarr cruiser 4, battlecruiser 4
skile do armor tanka: mechanic 4, hull upgrades 4, repair systems 4, kompensacje em, explo, therm, kin na 3-4.
skile do capacitora: energ management 4, ener system opertion 4, engineering 5 (to mocno ulatwi zycie), ener grid upg 4
electronics na 5 asap.
W ten sposob otrzymujesz calkiem sympatycznego amarra ktory moze sie przymierzac do misji i pewpew (warto tez troche skilli w dronki i navigation wepchac).
PS
NIE BYLO GDZIES PORADNIKA NA TEN TEMAT?!
PS2
IDZ DO UNSEEN ACADEMY - TO ZAOSZCZEDZI CZASU I TOBIE I NAM (a pewnie znajdzie sie tam sponsor na podstawowe skile wiec nie bedziesz mial rozterek):D
Ihiazel:
Frustracji się nie obawiam raptem to do 4 dni różnicy na skillu zwłaszcza jeśli chodzi do wieżyczek i statków do cruza. Pogodziłem się z tym, tym bardziej że chciałem mieć dostęp w tech lvl 1 to tych dwóch ras fregaty deski i cruzy co za tym poszło każda z tych ras ma bonusy do innego rodzaju small turrent w pierwszych dostępnych klasach.
I jestem świadomy tego że skillując po dwie rasy czas do osiągnięcia rozsądnych poziomów wydłuży mi się o jakieś 60-70%.
Ale z drugiej strony dostaje z czasem więcej możliwości wyboru jak i w mniejszym lub większym łączenie np pasywnej lub aktywnej ochrony w pancerzu i osłonach, co do broni to pozostanę bardziej konserwatywny i jeden statek jeden rodzaj. W chwili obecnej mam możliwość wskoczenia na Caracala lub Drake ale wole jeszcze pomęczyć się na Amarrskiej desce.
Kaska to mniejszy problem jak jej będzie za mało to nie będzie chodziło po głowie kupowanie bez sensu przedmiotów a zwiększy się dążenie do wyśrubowania umiejętności.Z samych misji z czasem zrobi się jej wystarczająco.
niestety o implantach znalazłem jedynie to które ile kosztują i jakiego kopa dają i to żeby je założyć bo przyspieszą naukę.
Carnuss:
--- Cytat: Ihiazel w Sierpnia 24, 2009, 23:39:24 ---niestety o implantach znalazłem jedynie to które ile kosztują i jakiego kopa dają i to żeby je założyć bo przyspieszą naukę.
--- Koniec cytatu ---
Implantów, podobnie jak rigów do statków nie da się zmieniać. Usunięcie = zniszczenie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej