Eve Online > NoobGarten
Dobry pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły ...
Ezachiel:
--- Cytat: Tytuwa w Lutego 09, 2009, 22:14:11 ---Cześć cześć cześć;
Zdanie jak w temacie wypowiedział kiedyś Szczygło Aleksander- PiSowski Minister Obrony. Na forum znalazłem też stwierdzenie, że PvP można uprawiać prawie na każdy statku. Chcę być dobrym pilotem więc do rzeczy.
Jestem w lowsecu. Wylatuje ze stacji na jakimś zadupiu Coercerem. Nagle, ni z gruszki ni z pietruszki jestem namierzany przez jakiś statek. Rzut oka na Info i już wiem, że to Caldari Capital Ship. Robię to samo, bo fit T2, skile są na odpowiednich poziomach i "nie będzie Niemiec pluł nam w twarz". Uruchomiłem sprzęt, ale dwie salwy z ciężkich laserów wystarczyły, żeby zniszczyć mi statek.
Pytanie brzmi następująco: czym można zmierzyć się z Capital Shipem? Mogę śmigać Vengeancem, ale podejrzewam, że to za mało.
--- Koniec cytatu ---
Opowieść nie trzyma się kupy waści.
1. Caldari maja capital ships, ale sa to carrier, mothership, dreadnaught i tytan ... żaden z nich nie posiada bonus do cięzkich lasteów .. hmm wklej KM to zobaczymy co ci utrupiło ...
2. W przypadku kiedy walczysz z carrier / mothership-em dośc istotne jest to ilu was jest, te statki posiadaja drony ktorymi moga sie obronic przed praktycznie kazdym typem przeciwnika solo.
3. Kiedy walczysz z dreadem caldari nie ma znaczenia jaki statek, kazdy praktycznie orbitujacy cel ma wystarczajaca predkosc i sygnature by zignorowac dmg zadawany przez citadel torpdos. W pprzypadku innych dradow ich tracking nie nadazy za orbitujacym bs co dopiero za dowolnym innym mniejszym celem.
4. Najcześciej aby zabić kapital trzeba go pozbawic tank-a lub przebic jego aktywny tank reperowany modulem. W obu przypadkach 1 statek to za malo, chyba ze wydokuje np 2 pilotów phonixow i zaczna sie okladać pod stacja na zasadzie kto pierwszy padnie ...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej