Eve Online > NoobGarten

Dobry pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły ...

(1/4) > >>

Tytuwa:
Cześć cześć cześć;

Zdanie jak w temacie wypowiedział kiedyś Szczygło Aleksander- PiSowski Minister Obrony. Na forum znalazłem też stwierdzenie, że PvP można uprawiać prawie na każdy statku. Chcę być dobrym pilotem więc do rzeczy.
Jestem w lowsecu. Wylatuje ze stacji na jakimś zadupiu Coercerem. Nagle, ni z gruszki ni z pietruszki jestem namierzany przez jakiś statek. Rzut oka na Info i już wiem, że to Caldari Capital Ship. Robię to samo, bo fit T2, skile są na odpowiednich poziomach i "nie będzie Niemiec pluł nam w twarz". Uruchomiłem sprzęt, ale dwie salwy z ciężkich laserów wystarczyły, żeby zniszczyć mi statek.
Pytanie brzmi następująco: czym można zmierzyć się z Capital Shipem? Mogę śmigać Vengeancem, ale podejrzewam, że to za mało.

Ellaine:
Jeśli to nie jest supercapital (matka, tytan), kilka battleshipów z neutami i wampirami i coś z sensor dampenerami ma szansę wystarczyć.

Goomich:
...żeby się schował.

Ellaine:
No zakładamy że udaje się go zbaitować żeby np skoczył na bramę i zagrował pod sentry, nie ma kolegów i nie wyloguje się.
Ile to znaczy "kilka" zależy już trochę od skilli i sprzętu celu.

Edit: wiem bo kiedyś prawie złamaliśmy tank Morosa. Gdybyśmy tylko strzelali do niego aż by mu się paliwo skończyło to by spadł, to była kwestia godzin ;)

Sirhan:

--- Cytat: Tytuwa w Lutego 09, 2009, 22:14:11 ---Zdanie jak w temacie wypowiedział kiedyś Szczygło Aleksander- PiSowski Minister Obrony
--- Koniec cytatu ---
To twierdzenie jest starsze od ciebie, przypisywanie go panu Szczygło jest conajmniej nie na miejscu...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej