Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
GlassCutter:
A jesteś pewien że masz miejsce w cargo? Salvager mógł się włączyć, cykl trwać i wtedy drona dowiozła loot zapełniając cargo. Następnie salvager kończy cykl i nie ma miejsca. Tylko to mi przychodzi do głowy.
Doom:
Wtedy jest komunikat w logu, a loot z cyklu na który nie ma miejsca idzie w pizdu
Asag:
--- Cytat: GlassCutter w Stycznia 18, 2014, 22:17:08 ---A jesteś pewien że masz miejsce w cargo? Salvager mógł się włączyć, cykl trwać i wtedy drona dowiozła loot zapełniając cargo. Następnie salvager kończy cykl i nie ma miejsca. Tylko to mi przychodzi do głowy.
--- Koniec cytatu ---
Nawet połowa cargo nie było zapełnione. Zauważyłem to przypadkiem bo akurat robiłem salvage frakcyjnego, wyskoczył komunikat że udany salvage, chciałem zobaczyć czy jakiś t2 salvage nie wpadł a tu 0 jakiegokolwiek salvage w środku. I wtedy akurat używałem salvagera a nie dron (bo jak kiedys wysłałem drony na frakcję to wisiały 10 minut i nie zrobiły).
Goomich:
--- Cytat: Asag w Stycznia 18, 2014, 15:53:52 ---Ostatnio zauważyłem coś dziwnego przy salvagowaniu wraków a nie chce zakładać tematu to pytam tutaj.
Ostatnio dość często zdarza mi się że pomimo komunikatu o udanym salvage nie pojawia mi się żaden loot w cargo. Zdarza mi się tak gdy używam zarówno dron jak i salvagera.
Zawsze myślałem ze są tylko 3 opcje:
- nieudany salvage i próbuję dalej
- udany ale brak lootu - "sucessfully salvage but unfortynatelly bla bla"
- udany salvage i wtedy loot
Możliwe aby przy trzeciej opcji nie było też lootu?
Testowałem to z pustym cargo więc nie ma mowy o przeoczeniu czegoś.
--- Koniec cytatu ---
W jaki sposób odróżniasz "udany salvage bez lootu", od "udanego salvage'u z lootem, ale bez lootu"?
GlassCutter:
Pewnie po komunikacie :P
@Asag a po tym frakcyjnym oczekiwałeś salvagu t2? Bo one równie chętnie dropią t1, może coś trafiło do cargo i wymieszało się z pozostałymi śmieciami po ratach?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej