Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Inne

<< < (148/151) > >>

GlassCutter:
A jesteś pewien że masz miejsce w cargo? Salvager mógł się włączyć, cykl trwać i wtedy drona dowiozła loot zapełniając cargo. Następnie salvager kończy cykl i nie ma miejsca. Tylko to mi przychodzi do głowy.

Doom:
Wtedy jest komunikat w logu, a loot z cyklu na który nie ma miejsca idzie w pizdu

Asag:

--- Cytat: GlassCutter w Stycznia 18, 2014, 22:17:08 ---A jesteś pewien że masz miejsce w cargo? Salvager mógł się włączyć, cykl trwać i wtedy drona dowiozła loot zapełniając cargo. Następnie salvager kończy cykl i nie ma miejsca. Tylko to mi przychodzi do głowy.

--- Koniec cytatu ---

Nawet połowa cargo nie było zapełnione. Zauważyłem to przypadkiem bo akurat robiłem salvage frakcyjnego, wyskoczył komunikat że udany salvage, chciałem zobaczyć czy jakiś t2 salvage nie wpadł a tu 0 jakiegokolwiek salvage w środku. I wtedy akurat używałem salvagera a nie dron (bo jak kiedys wysłałem drony na frakcję to wisiały 10 minut i nie zrobiły).

Goomich:

--- Cytat: Asag w Stycznia 18, 2014, 15:53:52 ---Ostatnio zauważyłem coś dziwnego przy salvagowaniu wraków a nie chce zakładać tematu to pytam tutaj.

Ostatnio dość często zdarza mi się że pomimo komunikatu o udanym salvage nie pojawia mi się żaden loot w cargo. Zdarza mi się tak gdy używam zarówno dron jak i salvagera.

Zawsze myślałem ze są tylko 3 opcje:

- nieudany salvage i próbuję dalej
- udany ale brak lootu - "sucessfully salvage but unfortynatelly bla bla"
- udany salvage i wtedy loot

Możliwe aby przy trzeciej opcji nie było też lootu?

Testowałem to z pustym cargo więc nie ma mowy o przeoczeniu czegoś.

--- Koniec cytatu ---

W jaki sposób odróżniasz "udany salvage bez lootu", od "udanego salvage'u z lootem, ale bez lootu"?

GlassCutter:
Pewnie po komunikacie :P
@Asag a po tym frakcyjnym oczekiwałeś salvagu t2? Bo one równie chętnie dropią t1, może coś trafiło do cargo i wymieszało się z pozostałymi śmieciami po ratach?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej