Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
SokoleOko:
Stacja wypluwa Cię w losowym kierunku mieszczącym się w stożku o rozwartości 15 stopni.
Po prostu czasem align o 15-25 stopni zabiera sekundę dłużej.
Morbius:
orientuje się ktoś jak działa agro w empire ?
hipotetyczna sytuacja (nagminna zresztą w dużych hubach):
klepie sobie l4, wpada gość niby salvagować, i kradnie mi loot, dostaje flagę a ja mogę do niego strzelać.
Gość oczywiście tylko na to czeka i zaraz wraca w statku do pvp sklepać moją raciarkę.
I teraz pytanie : załóżmy że jestem w gangu, klepnąłem złodzieja on wraca i zaczyna klepać mnie, czy ludzie z mojej floty mogą się właczyć bez obaw o concord ?
Doom:
Jeśli są w innym korpie? Nie, conajwyżej pasywny suport, typu remote mody, bumpowanie gnojka itp
Jeśli są w tym samym? Tak, ale pod warunkiem że koleś wciąż jeszcze ma część pierwotnego agro (xx minut od momentu kradzieży), bo jeśli złodziejskie agro spadło, a jest tylko to od strzału patrz wyżej
Oczywiście twoje pompki, jak zaczną cie repować czy w jaki kolwiek inny sposób poprawić ci zdolnośc do waliki (traking link, eccm, remote sebo itp) zaczynają miać kolesiowi i on może ich atakować jeśli chce. Jeśli zaatakuje mogą odpowiedzieć ogniem. To samo tyczy się kolegów złodzeja, jak przylecą i zaczną go pompować Ty i ta część gangu która ma już regularne agro mozecie ich prać
naye666:
Czy ktos kojarzy mechanike standingu do frakcji concord? Zaczyna mi takowa spadac jest juz bliska zero i podejrzewam ze jeszcze kilka blockad z concordem i frakcja zacznie siegac minusowych punktow. Teraz jak wyglada odzyskanie takiego standu to raz a dwa co mi grozi przy -5 dla frakcji concord wlatujac np do jita?
SokoleOko:
Nic Ci nie grozi, bo spada Ci stand do korporacji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej