Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Inne

<< < (49/151) > >>

Eleeist:
Jak porównuje się działka? Bo ja patrzę po Atrybutach to żaden z nich nie daje jakiegoś jasnego przekazu - to działko jest lepsze, bo ma więcej DMG czy coś... Naprawdę, nie mam zielnego pojęcia jak sprawdzić, które z działek które posiadam jest lepsze.

Khobba:
Działka jednego typu (np. hybrydy) podzielone są na tzw. tiery, od najsłabszych, ale za to najłatwiej fitowalnych (i często mających kilka parametrów lepszych, np. tracking) po najmocniejsze, ale o największych wymaganiach PG/CPU. Dla hybryd będą to np. (od nasłabszych): electrony, iony, neutrony, dla projectili, istotną częścią nazwy będzie kaliber (dla small 125mm, 150mm, 200mm).

W ramach jednego tiera, prostym parametrem określającym jakość będzie wartość meta.

To są najbardziej podstawowe informacje, co naprawdę jest dla Twojego fitu najlepsze musisz zdecydować sam zastanawiając się jak chcesz go używać. Zamiast patrzenia na gołe atrybuty, polecam program pomocniczy w rodzaju EFT lub modułu fitowania w EveHQ.

Eleeist:
Dzięki.

Doom:
Do tego najszybszą analizę działek danego typu (różnice między poszczególnymi meta) zrobisz nawet w grze
Dajesz show info, zakładka variations i klikasz przycisk camper na dole ramki, potem zaznaczasz po prostu różn e parametry i masz porównanie

Eleeist:
Skończyłem karierę Military, jestem teraz na zadaniu 6 Business. Aby je wykonać, muszę posiadać Tracking Computer I. Poszperałem na Markecie i znalazłem po w miarę niskiej cenie. Niestety - okazało się, że nie mogę go zfitować, bo muszę mieć nauczony skill Trajectory Analysis na poziom 1. Znowu otworzyłem Market, zakupiłem skill a tu.... zonk - "To learn that skill reuquires having already learned the following skills: Gunnery level 5. Mam go na 3. Poziom 4 robi się prawie 24h. Nie mówiąc o 5. O bonusie za wykonanie misji w godzinę mogę zapomnieć...

Czy takie sytuacje w świecie EVE są w miarę normalne? Co polecacie robić? Zająć się w międzyczasie karierą górnika, a potem powrócić do biznesu?

I gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie....  :-\

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej