Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - statki
Tytuwa:
Wróciłem po dłuższej przerwie do Eve. Ostatnio zacząłem robić misje w lowsec-u. Kłopot polega na tym, że raz po raz przeszkadza mi zawodnik, który przylatuje a to battleshipem, a to heavy assault shipem - wtedy uciekam. Pytanie brzmi jakiego statku użyć do walki szczególnie z tym drugim? Mogę oczywiście wylecieć statkiem tej samej klasy, ale nie w tym rzecz. Chodzi mi o zaskoczenie.
Xarthias:
--- Cytat: Tytuwa w Grudnia 04, 2009, 07:18:55 ---Wróciłem po dłuższej przerwie do Eve. Ostatnio zacząłem robić misje w lowsec-u. Kłopot polega na tym, że raz po raz przeszkadza mi zawodnik, który przylatuje a to battleshipem, a to heavy assault shipem - wtedy uciekam. Pytanie brzmi jakiego statku użyć do walki szczególnie z tym drugim? Mogę oczywiście wylecieć statkiem tej samej klasy, ale nie w tym rzecz. Chodzi mi o zaskoczenie.
--- Koniec cytatu ---
Po pytaniu wnioskuję, że nie masz zbytniego doświadczenia w pvp. Wobec czego masz dwa wyjścia - podszkolić się (może w jakimś korpie pirackim typu VooDoo czy Goatsy) i jak już będziesz wiedział co robić, to i statek wybierzesz odpowiednio. Drugim wyjściem jest zwołanie paru kumpli (najlepiej mających jakieś pojęcie o pvp) i spuszczenie kolesiowi łomotu kolektywnie.
Nie mając pojęcia o pvp, w czymkolwiek byś na kolesia nie wyleciał, będziesz dla niego tylko łatwym łupem (o ile to nie jest jakiś totalny lamer).
Wallhard:
Mam pytanie odnosnie statkow oraz dzialek. Jezeli robie misje lvl1 to czy jest jakies "penalty" jezeli przylece na nie battleshipem czy cruiserem i bede strzelal z medium hybrit turets albo z czegos mocniejszego? Chodzi o to czy jest cos takiego, ze z wiekszego dziala trudniej trafic mniejsze statki i dlatego "nalezy" z mniejszymi walczyc czyms rowniez mniejszym.
Z gory dziekuje za odpowiedz ;)
Doom:
Generalnie cele masz dzielone na 3 grópy podobnie jak dziła
- small
- med
- larg
Działa są zoptymalizowane do strzelania w cele rozmiaru statku na którym się je montuje. Jelśli strzelasz w coś większego nie masz kary, jesli strzelasz w coś mniejszego kary już sa naliczane, im wieksza dysproporcja tym wieksze. Najprościej tak to wygląda. L1 i 2 to przede wszystkim fregaty z żadka cruzery, więc strzelanie w to z larg ganów bywa mało skuteczne
devilsbirth:
1. Na wielu misjach są ograniczenia wielkości statku jaki może na nią wlecieć.
2. Jeśli już można na taką misję wlecieć czymś większym to jest tak jak podejrzewasz - duże działa mają problemy z trafianiem małych celów, składają się na to dwa czynniki - sygnatura celu vs "rozdzielczość" dział i prędkość kątowa celu vs tracking dział.
Jak już tak naprawdę cię gniecie na tych misjach lv1 to cruiser wleci na większość, tylko mu small działka załóż.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej