Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - statki
Lagu:
Jeszcze jedno pytanko. Czy mozna grupowac bron jesli nie jest tej samej klasy, nie posiada tej samej amunicji. Pytam bo miałem ostatnio z tym problem.
Azradiel:
--- Cytat: Lagu Nihilozaur w Czerwca 12, 2013, 12:36:46 ---Jeszcze jedno pytanko. Czy mozna grupowac bron jesli nie jest tej samej klasy, nie posiada tej samej amunicji. Pytam bo miałem ostatnio z tym problem.
--- Koniec cytatu ---
Nie można. Nigdy tego nie rób :P Na statek zawsze zakładaj komplet tych samych dział i amunicji.
SokoleOko:
--- Cytat: Azradiel w Czerwca 12, 2013, 12:52:19 ---Nie można. Nigdy tego nie rób :P Na statek zawsze zakładaj komplet tych samych dział i amunicji.
--- Koniec cytatu ---
Ściśle mówiąc, chodzi o to, żeby nie mieszać na przykład artylerii z autocannonami. Ale mieszanie różnych dział w obrębie jednej grupy (np. autocannonów), bo nie starcza grida/CPU jest OK.
Leczymorda:
dodatkowo zauważ że fitując różne działa każde z nich bedzie miało inny optimal/failoff /tracking co skończy się tym że niezależnie od sytuacji/odległości nie wyciśniesz całego dps z shipa
rubesom:
Mam pytanie dotyczące modułów pasujące do tego tematu, dawno w nim nie pisano ale rozumiem, że mogę go "odkopać" i w nim napisać, zamiast zakładać nowy.
Chodzi mi o różnice między modułami Afterburner i Microwarpdrive:
1. Czy różnica polega na tym, że MWD zużywa więcej energii i zwiększa moją sygnaturę przez co łatwiej mnie trafić ale za to jestem o wiele szybszy? A AB jest to wersja bardziej ekonomiczna/uboższa od MWD?
2. Przy MWD jest informacja o -17% "Capacitor Capacity Bonus", Odejmie mi na starcie 17% energii czy tylko przy aktywnym module, czy jeszcze inaczej?
3. Używając modułu Warp Scrambler mogę wyłączyć/skontrować MWD, a czy jest jakiś moduł kontrujący moduł Afterburner?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej