Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (5/67) > >>

Zaafiel:

--- Cytat: Lord Underworld w Lutego 17, 2009, 22:29:44 ---Cześć.

Właśnie uzbierało mi się parę pytań.
1. Słyszałem plotki że w EVE można malować shipy. Na YouTube jest filmik z różowym amariańskim okrętem.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Max Dercad w Lutego 18, 2009, 00:30:03 ---1. Nie można malować. Nawet nie jest to w planach.

--- Koniec cytatu ---

To że nie można ich malować to prawda ale z tym ze nie ma takich planow nie do konca sie zgodze, padlo takie pytanie zdaje się na ostatnim fanfescie, czy nie moznaby pozwolic na malowanie chociaz czesci statku, tak jak na przykład zmienia sie kolorystyka Brutixa w t2 odpowiednikach na co CCP odpowiedziało parafrazując: że mają malowanie statków na swojej liście natomiast jest ono dość nisko, co w wypadku CCP moze oznaczac lata, głównym argumentem przeciw jest to, ze jest to kolejna rzecz, przez którą wzrośnie ilość obliczeń które musi wykonywać serwer a co za tym idzie zwiekszy sie tylko lag fest, z ktorym juz teraz nierzadko mamy do czynienia.
Z wypowiedzi jednak wynika, że gdzieś tam o tym myślą i kto wie co przyniesie przyszłość... :)

Lord Underworld:
Ok dzięki. A jeszcze parę się znalazło. "Jedno" to to co chce sobie jak najszybciej załatwić.

1. Tytan jest olbrzymi, czy może dokować na stacjach. Czy dla niego jest to niemożliwe?
2. Mother ship (+titan) jak mówicie jest statkiem od klonowania. Czy można nim zarabiać? (Robiąc innym klony)

A teraz najważniejsze dla mnie.
CLOAKING!
3! Czy cloaking można stosować ciągle (Warp, zwykły lot), czy tylko w pozycji stojącej?
4! Czym różnią się te 4 cloakinghi co są na rynku (Prototyp, I, II i Blue)?
5! Czy Cloaking zabiera energię?
6! Czy Cloaking jest wykrywalny dla sensorów zwykłych (statek jest pokazany w Qutliner ale nie da się go zaznaczyć)?
7! Czy Cloaking Ma określony czas działania?
8! Czy podczas działającego cloaka można strzelać, lub mitingować?
9! Czy Cloak jest dostępny dla każdego typu statku?

Teraz troche z innej beczki.
10. Czym są statki ConvertOps?
11. Czym są statki Elektronik Atak?
12. Czym są statki Marauders?
13. Czym są statki Stealth Bomber? Czy mają stealth?
14. Czym są statki Freighter? Czy to są transportery? Bo taki maja wygląd.
15! Co oznacza nazwa Dreadnought. Nie potrafię znaleźć jej wytłumaczenia. A w wielu grach, wielkie bojowe statki noszą taką nazwę.

Może trochę głupie pytania dla was, ale naprawdę mnie to ciekawi a nie wiem o tym nic.

A zapomniałbym 16 Czy można mieć własne statki !? (swój projekt) Na youtube ktoś pokazał jakie on zrobił chyba 4.

Siri Irme:
Na pierwsze dwa pytania nie posiadam odpowiedzi. Nie widziałem ich nawet w grze ale są podobno rejony gdzie lata tego na pęczki ;)

Ad. 3 Można latać z uruchomionym cloakiem. Warpować mogą tylko covert opsy (ale nie stealth bomber) i statki typu force recon.

Ad. 4 Zużyciem CPU, szybkością namierzania po wyjściu z cloaka, prędkością latania w cloaku, i np. covert ops cloaking device nie założysz na zwykły statek. Blue?? mówisz chyba o Blueprincie, czyli planie do zbudowania takiej zabawki.

Ad. 5 Coś tam zabiera ale raczej mało i zależy od skilli.

Ad. 6 Nie ma możliwości wykrycia go. Nawet probami. Jedyna szansa to podlecenie na odległość 2500m. Wtedy moduł sam się wyłącza. Ale szukaj wiatru w polu ;)

Ad. 7 Nie. Chyba, że bateryjki Ci padną :P

Ad. 8 Nie. Co to znaczy mitingować?

Ad. 9 Musi spełniać wymagania ale z reguły tak...

Ad. 10 Głównie służą do zwiadu i eksploracji.

Ad. 11 Do walki elektronicznej  ??? Każda rasa ma inny rodzaj walki elektronicznej. Ale to już inna opowieść.

Ad. 12 Drogimi battleshipami co to niby w pojedynkę mogą walczyć z całymi flotami.

Ad. 13 Zwykłe fregaty na które można zainstalować wyrzutnie rakiet typu Cruise (coś jak postacie z mangowych opowieści ;) ) i co potrafią zniknąć.

Ad. 14 Frachtowce. Wieeeeeelkie transportery.

Ad. 15 Drednot

Ad. 16 10 marca wchodzi nowy dodatek do gry co umożliwi między innymi składanie własnych statków. Ale tylko z gotowych części i wielkości zwykłego krążownika. Nazwa kodowa T3. Sporo o nich jest na Centrali.

Mała rada ode mnie: CZYTAJ OPISY STATKÓW!!!

Szakal:
1 Super cpasy niemoga dokowac Tytan i MS
2 Mozna dzieki temu niecza miec ss do rasy. Tylko wes poduwage ze jak ktos ma tytana to i raczej swoja stacje
3 a) Covert cloak mozna caly czas 3 b) pozostale cloaki tylko podczas zwyklego lotu
4 Covert to warp cloak a pozostale ujemnymy bonusami
5 Nie
6 Znikach i xxx dopuki ktos cie niewybije czyli zblizy sie na mniej niz 2km
7 Nie
8 Nie
9 Covert tylko na statek klasy Coert i Blocade Runer reszta jak ci pasi
10 Sa to statki klasy Covert (co ci ta nazwa mowi i przeczytaj sobie bonusy statku)
11 Patrz wyzej
12 Up Np Golem
13 UP Np Manticore
14 Up Ark
15 UP Np Phoenix
16 Nie

Bez przeklinania się nie dało? Że o ortach nie wspomnę  :knuppel2:
X.

Xarthias:
Ani tytany, ani mothershipy nie mogą dokować.
A jak stać Cię na któryś z nich, to raczej szkoda zachodu z zarabianiem na klonach, bo to nawet na waciki nie styknie :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej