Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - statki
Hithere:
Witam.
Zaczynam mój 3 dzień triala , przymierzam sie do kupna cruza ruputure.
Mam kilka pytań dotyczące tego statku:
1.Jak ruputure wychodzi na tle innych cruzów minimatar?
2.Czy opłaca mi sie go kupic do robienia misji?
3.Czy dam rade nim coś zrobić na pvp i na pve?
4.Czy drony są koniecznością dla każdego statku? Czy dają jakąś przewagę?
No i jeszcze proszę o fity na ruputure na pvp i na pve ekonomiczny i ten najlepszy czyli tak w sumie 4 fity. (bez t2).
Z góry dziękuję za odpowiedz.
/edit dziekuje za przeniesienie , nie wiedzialem czy ten post bedzie tutaj pasowal
SokoleOko:
--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---1.Jak ruputure wychodzi na tle innych cruzów minimatar?
--- Koniec cytatu ---
Najlepszy do walki.
--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---2.Czy opłaca mi sie go kupic do robienia misji?
--- Koniec cytatu ---
Owszem, spokojnie zrobisz nim L1 i L2
--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---3.Czy dam rade nim coś zrobić na pvp i na pve?
--- Koniec cytatu ---
To bardzo dobry cruiser do PvP (taki mały Hurricane), ale żeby "zrobić nim coś" na PvP, trzeba jednak trochę skilli. Fit T2 mile widziany.
--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---4.Czy drony są koniecznością dla każdego statku? Czy dają jakąś przewagę?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli ship zabiera drony, żal dron nie mieć. W dodatku SP zainwestowane w drony nigdy się nie zmarnują, bo z dron korzysta - w jakimś stopniu - prawie każdy ship każdej klasy.
Fit na misje L1/L2 - small autocannony (takie z fregaty!!!), do tego standard missile, afterburner, large shield extender, aktywny hardener pod dmg zadawany przez przeciwnika, 3xGyrostabilizer, Damage Control i może jakiś Tracking Enhancer. Rigi - 3x Medium Core Defence Purger. Drony pod dmg potrzebne na misji.
Hithere:
gdybym miał t2 kupować to już medium canony czy dalej small?
SokoleOko:
To już med.
Chodzi o to, że na L1/L2 lata mnóstwo frytek i desek, które mają małą sygnaturę i za którymi tracking nie wyrabia.
Pamiętaj też o dobraniu amunicji pod przeciwnika:
- EMP -> EM
- Phased Plasma -> Therm
- Fusion -> Explo
Hithere:
Czyli zawsze mam mieć ze sobą te typy amunicji? Bo nie rozumiem tego.
I czy mam kupować te najlepsze small autocanony? Jak tak to ile mm?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej