Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (33/67) > >>

Hithere:
Witam.
Zaczynam mój 3 dzień triala , przymierzam sie do kupna cruza ruputure.
Mam kilka pytań dotyczące tego statku:
1.Jak ruputure wychodzi na tle innych cruzów minimatar?
2.Czy opłaca mi sie go kupic do robienia misji?
3.Czy dam rade nim coś zrobić na pvp i na pve?
4.Czy drony są koniecznością dla każdego statku? Czy dają jakąś przewagę?

No i jeszcze proszę o fity na ruputure na pvp i na pve ekonomiczny  i  ten najlepszy czyli tak w sumie 4 fity. (bez t2).

Z góry dziękuję za odpowiedz.

/edit dziekuje za przeniesienie , nie wiedzialem czy ten post bedzie tutaj pasowal

SokoleOko:

--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---1.Jak ruputure wychodzi na tle innych cruzów minimatar?

--- Koniec cytatu ---

Najlepszy do walki.

--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---2.Czy opłaca mi sie go kupic do robienia misji?

--- Koniec cytatu ---

Owszem, spokojnie zrobisz nim L1 i L2

--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---3.Czy dam rade nim coś zrobić na pvp i na pve?

--- Koniec cytatu ---

To bardzo dobry cruiser do PvP (taki mały Hurricane), ale żeby "zrobić nim coś" na PvP, trzeba jednak trochę skilli. Fit T2 mile widziany.

--- Cytat: Hithere w Kwietnia 01, 2010, 10:59:57 ---4.Czy drony są koniecznością dla każdego statku? Czy dają jakąś przewagę?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli ship zabiera drony, żal dron nie mieć. W dodatku SP zainwestowane w drony nigdy się nie zmarnują, bo z dron korzysta - w jakimś stopniu - prawie każdy ship każdej klasy.

Fit na misje L1/L2 - small autocannony (takie z fregaty!!!), do tego standard missile, afterburner, large shield extender, aktywny hardener pod dmg zadawany przez przeciwnika, 3xGyrostabilizer, Damage Control i może jakiś Tracking Enhancer. Rigi - 3x Medium Core Defence Purger. Drony pod dmg potrzebne na misji.

Hithere:
gdybym miał t2 kupować to już medium canony czy dalej small?

SokoleOko:
To już med.

Chodzi o to, że na L1/L2 lata mnóstwo frytek i desek, które mają małą sygnaturę i za którymi tracking nie wyrabia.

Pamiętaj też o dobraniu amunicji pod przeciwnika:
- EMP -> EM
- Phased Plasma -> Therm
- Fusion -> Explo

Hithere:
Czyli zawsze mam mieć ze sobą te typy amunicji? Bo nie rozumiem tego.
I czy mam kupować te najlepsze small autocanony? Jak tak to ile mm?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej