Eve Online > NoobGarten

Przyśpieszenie nauki

<< < (6/9) > >>

Vermian:
Nic nie myle, 3-4 lata "zwrotu" oznacza ze przez te 3-4 lata jestes do tyl wzgledem goscia co nie skillowal advanced na 5. Dopiero po 3-4 latach "nadrobi" straty czasowe jakie mial w zwiazku ze skillowaniem swoich advanced skilli, i bedzie miec z tego tytulu jakies zyski wzgledem tego co nie skillowal tego (tzn. "efekty", moze troche nietrafnego slowa uzylem). Myslimy o tym samym :) . Przy okazji, spostrzezenie o nowym skillu jest calkiem sluszne.

Xarthias:
Tylko że to "do tyłu" będzie oznaczać co najwyżej jednego bsa na 5 lub jedne large guny na 5 mniej (np. 3 zamiast 4), co powoduje, że jest kompletnie niezauważalne :)
Jeśli ktoś robi alcika (jak Wilk napisał), albo nie ma czasu na granie teraz, a będzie miał za pół roku - to ciągnięcie adv na 5 jest jak najbardziej wskazane. W przeciwnym wypadku, cóż... Może jeszcze w czasach, kiedy jeden imp +3 kosztował prawie tyle co teraz set +5 (i "trochę" ciężej się zarabiało) miało to sens, a tak - to tylko jak ktoś strasznie lubi mieć wszystko pomaksowane :)
Imho.

Nosum Hseebnrido:
3cm to dla przeciętnego faceta ogromna różnica..  :coolsmiley:

Mi wychodzi 2706/h(P/W) i 2541/h (W/P) ::)

Xarthias:
A ja mam dużo mln SP, mogę latać wszystkim poniżej poniżej capsa w tej grze (no dobra, niektórymi capsami też) i strzelać ze wszystkiego t2 i mi kompletnie zwisa ile mam sp/h*
:2funny:
Aha, i mam też koło 3mln sp w corporation management :P :D
TYlko nie wiem co to ma do tematu?

*nie, nie mam adv learningów na 5, implanty max +4 i 22 Charyzmy :P

Ezachiel:
Jest dokładnie tak jak napisała Moona i Xarth. Wyskilowanie learningów zabiera "czas"
Ponieważ średnio mozna przyjąc że dla skilla rank 1 przy przeciętnych atrybutach na lv 5 potrzeba ok 6,5 dnia ( od lv 1 do lv 5 ) podniesinie kompletu learningów na 5 to jest 5 x 6,5 dnia = 32,5 dnia, jesli doliczmy do tego advaced daje nam to 12 x 6,5 = 78. W sumie żeby zrobić ten komplecik na 5 "tracimy" 110 dni. ( baaardzo przyblizona artmetyka, nie chce mi się tego liczyć ani szukać kalkulatora )
Te 3 miesiące przekładaja się nam na 6-8% szybsze skillowanie w stosunku do wersji basic 4/ advaced 4
, przy załozeniu że gramy miesiąc to jest totalnie bez sensu inwestowanie 3 miesięcy ... lepiej zrobić wersję speed czyli 4-5 basic i 3-4 advaced ... bo to nam zajmie łacznie raptem poniżej 30 dni ... te róznice są zauważalne dopiero jak chcemy zrobić skill na 4 czy 5 z wysokim rank ... wtedy 30 a 35 dni ROBI róznicę, a dla lv 1-3 godzina w tą czy w tą .. kurde z lenistwa straciłem całe miliony SP bo mialem nie oplacony abonament lub zapomniałem zmienić skill ...

Zwrot wydanych SP na 5-kowe learningi następuje po 3+ latach dopiero ... wtedy to bilanusje nam sie stracony czas z uzyskanym czasem ... oznacza to to co napisala Moona, poprostu ktoś zrobił w tym czasie sobie BS, ADWU i Large Guns na 5 a my dalej mamy 4 :)
Czy warto, dla alta warto ! Dla maina ... hmm, chyba szkoda czasu playtime na szlifowanie na max .. ja sam nie mam advaced na 5.. bo moja postac pochodzi z czasu kiedy nie bylo implantów, nie bylo advaced learningów ... i mam 67 mil SP ... i jak Xarthias z drobnymi wyjątkami nie ma sprzętu jakiego nie mogę używać, i zabawy a jaką nie moge się bawić ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej