Eve Online > NoobGarten
broń elektroniczna zagłuszanie
galer:
No naprawdę?! Nie gadaj..!
A co pokazane jest na obrazku?
Patrzyłeś w ogóle i próbowałeś coś z niego zrozumiec, czy zwyczajnie zjechałeś niżej, bo Ci się nie chciało myślec?
myst1q:
--- Cytat: galer w Października 13, 2008, 17:32:18 ---No naprawdę?! Nie gadaj..!
A co pokazane jest na obrazku?
Patrzyłeś w ogóle i próbowałeś coś z niego zrozumiec, czy zwyczajnie zjechałeś niżej, bo Ci się nie chciało myślec?
--- Koniec cytatu ---
chodzilo mi o to, ze jedyne co powinno interesowac to, to ze szansa na zadzialanie jednego jammera to 18.75% [3/16], i nie liczy sie jakies sa szanse na wejscie jednego z n.
Wilk:
oczywiście że nie. Liczy się szansa wejścia jakiegokolwiek z n
myst1q:
--- Cytat: Wilk w Października 13, 2008, 17:44:40 ---oczywiście że nie. Liczy się szansa wejścia jakiegokolwiek z n
--- Koniec cytatu ---
jakiegokolwiek= jednego. nas nie interesuje szansa wejscia TYLKO jednego, ale takze szanse wejscia, dwoch... trzech... ... wszystkich.
przy szanse 1/2 i dwoch jammerach z twojej wypowiedzi mozna wywmioskowac, ze obchodza ciebie tylko:
a) 0 0 =0
b) 1 0 =1
c) 0 1 =1
d) 1 1 =1
opcje b i c, a jesli byc szczegolowym, to liczy sie b, c I d.
have a nice day ;p
Wilk:
Od kiedy "jakikolwiek" = "jeden" ??
Za słownikiem synonimów:
jakikolwiek, każdy, wszelki, wszystek, dowolny, jakiś, obojętnie jaki
Język polski też się kłania.
I nie wiem dlaczego cieszysz się po skopiowaniu mojego postu z pierwszej strony >_>
--- Cytuj ---Mamy 2 monety (dwa ECM) - 50 procent szans na reszkę i orła. Interesuje nas orzeł (jamm wszedł).
Zdarzenia możliwe
1. na obu monetach orzeł
2. na pierwszej orzeł na drugiej reszka
3. na pierwszej reszka na drugiej orzeł
4 na obu reszka
z tych czterech możliwych zdarzeń trzy są dla nas pożądane - przy trzech jamm (orzeł) zostałby założony na cel. Więc jak przy jednym ECM 50% mamy tylko połowę szans, to przy dwóch mamy już 75%.
--- Koniec cytatu ---
Przestań się zachowywać jak dzieciuch, któremu wydaje się, że jest sprytny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej