Eve Online > NoobGarten
broń elektroniczna zagłuszanie
Oxylan:
Czy moze sie ktos wypowiedziec w sprawie falcona-rooka jak to w praktyce wygląda ile shipow mozna max zjamowac itp,na co te wszystkie procenty,szansa prawdopodobienstwa itp,imo jest tak ze albo dziala albo nie dziala i podczas fitowania shipa nie mysli sie o procentach tylko o tym czy bedzie skuteczny.Tak wiem ze was kreci rozbrajanie jamow na czynniki pierwsze czy tez zabawa w procenty co w sumie tez sie ceni,oraz widac ze podchodzicie do tego tematu od strony profesjonalnej ale czy nie mozna latwiej i czy spory o prawdopodobienstwie zjamowania wroga 2 czy 3 jamow z rozna sila ma sens ?
Ps.Czytalem poprzednie posty i zobaczylem tam takie teksty ze ecm multi jest do bani,przeciez hypnos to dobry stuf na shipie znajomego ktory aktywnie lata falconem na hypnosach ma jakos 10sily na jeden jam czy cos obok tej wartosci nie chce sklamac...Prosze brac pod uwage tylko shipy z bonusami bo wsadzanie tego na inne to tylko marnotrastwo med slotow.
Pozdro Oxy
Dormio:
--- Cytat: Oxylan w Października 12, 2008, 02:36:40 ---Ps.Czytalem poprzednie posty i zobaczylem tam takie teksty ze ecm multi jest do bani,przeciez hypnos to dobry stuf na shipie znajomego ktory aktywnie lata falconem na hypnosach ma jakos 10sily na jeden jam czy cos obok tej wartosci nie chce sklamac...Prosze brac pod uwage tylko shipy z bonusami bo wsadzanie tego na inne to tylko marnotrastwo med slotow.
--- Koniec cytatu ---
Sam sobie odpowiedziałeś.
Falcon ma Recon Ships Skill Bonus: 20% bonus to ECM Target Jammer strength. Dysponuje 7 med i 3 low slotami.
'Hypnos' multi ma siłę 2.4, a "rasowy" odpowiednio 3.0 (T1) i 3.6 (T2). Named "rasowy" oczywiście pomiędzy 3.15, a 3.6 (Legion ma więcej - odpowiednio 2.5 i 3.7, ale dotąd nie widziałem go w swoim loocie).
Reszta to już "prosta" matematyka, ale nalezy pamiętać o bonusie od Signal Dispersion - 5%/lvl do siły ECM, no i oczywiście policzyć bonus od amplifiera.
Zatem Falcon (jeśli nie pomyliłem się zliczając bonusy) max może mieć:
- 'Hypnos" multi - 9.4
- "rasowy" T1 - 11.7
- "rasowy" T2 - 14.1
Dla porównania BS ma średnią siłę sensorów na poziomie 20 (Amarr 17-22, Caldari 22-24, Galelnte 21-23, Minmatar 17-21).
myst1q:
kto jest gora? ;]
Admin kasujący niepotrzebny spam. Warn. Jeszcze jeden i będzie kolejny ban, tym razem na 30 dni.
X.
galer:
myst1q nie wiem juz jak Ci to tłumaczyć, więc pokaże na przykładzie, najprostsza metoda..
Tak jak liczy sie w szkole. Metoda graficzna, najprostsza dla leni..
To dla prawdopodobieństwa zjammowania 60% dla jednego urządzenia, używając dwóch:
P.S. Tak samo liczy się dla 13%, 35% a nawet 74,884937% tyle że wyniki "mogą" się różnić...
horax:
Dla podtrzymania tematu :uglystupid2:
Czy aby nie nalezaloby wprowadzic poprawki jaki ship z jakia sila sensorow jest jammowany? bo juz sie zgubilem :)
moze wprowadzic jakies ogolne rownanie bardziej...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej