Eve Online > NoobGarten

broń elektroniczna zagłuszanie

<< < (6/16) > >>

Xarthias:
No właśnie - chodziło o ogólne zaistnienie zdarzenia, bez rozróżniania czy zajdzie jedno (i jeśli tak to które) czy oba.
Czyli przy dwóch jamach 60% masz 84% szans, że zjammujesz przeciwnika.
Jest to oczywiście uproszczenie, ale w końcu prawa Newtona też są uproszczeniem i działają :P

Kombat:

--- Cytat: Wilk w Października 10, 2008, 13:55:00 ---Ale nas interesuje to, że 3 z 4 wyników w obu przypadkach nas satysfakcjonuje.

--- Koniec cytatu ---
I w obu przypadkach prawdopodobieństwo jest takie samo.

Wilk:

--- Cytat: Kombat w Października 10, 2008, 13:57:31 ---I w obu przypadkach prawdopodobieństwo jest takie samo.

--- Koniec cytatu ---

No, nigdy tego nie negowałem :) Nie wiem nawet czy ktokolwiek negował. Ja tylko liczę jakie są szanse na zjammowanie celu przy 1 ECM, a jak się zmieniają po wrzuceniu drugiego o takiej samej sile (na przykładzie ECM mających szanse 50% i 60% na zjammowanie celu).

To, czy odpalamy dwa na raz czy po kolei dla tej rozmowy nie ma znaczenia, bo rozpatrujemy czysto teoretyczny przykład (bez zastanawiania się jaki ECM i jaki statek) gdzie jammujemy jeden cel.

Kombat:
No to doszliśmy do porozumienia :D

Dormio:

--- Cytat: Wilk w Października 10, 2008, 14:01:30 ---No, nigdy tego nie negowałem :) Nie wiem nawet czy ktokolwiek negował.
--- Koniec cytatu ---
Ale był taki jeden co uważał, że jak ma 2 jammery po 50% każdy to jak je uruchomi to ma od razu 100%

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej