Eve Online > NoobGarten
Postać - BG a SP i parę innych dylematów
ZleDziadzisko:
Na stacji nie mogę kupić ani jednego armora z dolnej pułki, kanał rockie help jest spamowany i nie mogę zapytać się ludzi ,na forum tez nic nie znalazłem, chyba napisze petycje?!
down:
Do naprawiania chyba trzeba mieć skilla, już mnie wykopali na orbitę :)
Goomich:
A nie możesz kupić na innej stacji (od razu z naprawiaczką) i... sobie przywieźć?
Ellaine:
Nic mu to nie da bo żeby się naprawiać musi wydokować.
Jako że chyba jedyną możliwością żeby stacja nie miała naprawy jest stacja w 0.0 której właściciele nie dają Ci takich praw, jedynym rozwiązaniem jest negocjować z właścicielami stacji albo porzucić statek i uciekać w jaju.
NeX:
Imperialnych stacji bez naprawy jest sporo, ale nie w tym problem tylko w skilu od mechaniki. Dopiero podniesienie na lev 3 albo 4 (sorry, to dawno temu było, ale chyba jednak na 3) pozwoli wydokować kompletnym złomem nawet z 1% hulla. Nie jest to raczej bug, bo nie zmieniono zasady od początku jak gram, a kilka razy rozmawiałem z GMem w tej sprawie. Za bug uznano jedynie to, że shield po wydokowaniu przynajmniej wizualnie nie jest pełen. "Wizualnie", bo zaraz po użyciu, lub trafieniu skacze na 100%.
Raz uznano mi petycję gdy nie mogłem za żadne pieniądze naprawić hulla do końca, ani wydokować. Ile bym razy nie wpłacał, to i tak zostawała dziura w Geddonie. Dopiero po DT zadziałało. Mocno mnie zabolało jak nie miałem kasy na niekończący się remont BSa (wtedy jeszcze crap na levelu i zero gotówki), ani reperek hulla, ani bulków na markecie. Dopiero GM mi obiecał, że jak po DT go nie wydokuję, to dostanę nowego w innej stacji :)
Trzeba do czasu zrobienia mechaniki nie dokować do stacji płonącym złomem, tylko skoczyć na zero przed stacją, albo na safespota i naprawić najpierw armor. Dopiero wtedy nawet ze zniszczonym kompletnie hullem stacja pozwoli wydokować i spokojnie się naprawić na zewnątrz. Dlatego w każdą podróż trzeba zabierać choćby w ładowni reperkę hulla i armora jeżeli takiej na ficie nie ma. Jeżeli nam to w ładowni przeszkadza, lub jest drogie i boimy się stracić (nie smiać się - na początku każda lepsza "named" jest droga, a shipy giną jak muchy :P ), to zostawić reperkę na stacji w systemie. W zasadzie tylko dla fregat nie nie ma co sprzętu wozić, bo remont na stacji jakieś grosze kosztuje, byle tylko był mozliwy.
Ponieważ wydokowanie szrotem jest uzaleznioe dla n00ba od procentowego udzialu zniszczeń, to pomóc może właśnie założenie na sloty plate na armor, lub bulk na hulla aby udział zniszczonej części kadłuba był mniejszy. Albo takie dziwne podchody jak ja robiłem, czyli wysiąść, wydokować jajkiem. Zadokować, wsiąść i od razu wydokować z założoną reperką hulla / armora rzecz jasna. Z niewiadomych przyczyn taki hak czasem działał.
Kalressin:
Jak kiedys mialem taka sytuacje pomogl mi relog.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej