Eve Online > NoobGarten
Security status i takie tam
myst1q:
1. jak wlatuje do imperium z ss nizszym niz wymagane, to zanim zacznal do mnie walic sentry, to wala do mnie takie rzeczy jak np. sentry drony 'minmatar captain' i takie tam. moge im oddac bez narazania sie konkordowi?
2. bardziej sie oplaca robic misje czy racic, by zwiekszyc ss?
3. fast talk zwieksza ss. a robi moze tez tak, ze on wolniej spada?
4. Jak ktos ma global criminal, to moge w niego strzelac, bez sciagania na siebie sentr i zmniejszania ss. to to wiem. a czy jesli przed stacja bedzie ktos kto ma global criminal i mam na niego takze kill righta, i go zabije, to liczy sie to jako zniszczenie psowodu criminala, czy kr?.
aha
ArchenTheGreat:
--- Cytat: myst1q w Września 15, 2008, 16:56:19 ---1. jak wlatuje do imperium z ss nizszym niz wymagane, to zanim zacznal do mnie walic sentry, to wala do mnie takie rzeczy jak np. sentry drony 'minmatar captain' i takie tam. moge im oddac bez narazania sie konkordowi?
2. bardziej sie oplaca robic misje czy racic, by zwiekszyc ss?
3. fast talk zwieksza ss. a robi moze tez tak, ze on wolniej spada?
4. Jak ktos ma global criminal, to moge w niego strzelac, bez sciagania na siebie sentr i zmniejszania ss. to to wiem. a czy jesli przed stacja bedzie ktos kto ma global criminal i mam na niego takze kill righta, i go zabije, to liczy sie to jako zniszczenie psowodu criminala, czy kr?.
aha
--- Koniec cytatu ---
1. Tak.
2. Racić w 0.0
3. To jest parametr powiększający Twój docelowy SS więc działa jakby w obie strony.
4. O ile mi wiadomo to KR ale nigy tego nie sprawdziłem w praktyce. Powinieneś stracić tego KRa nawet jeśli gość był criminally flagged.
Ellaine:
Teoretycznie najlepszym sposobem poprawy security statusu jest jednoczesne klepanie misji lvl 4 i racenie, tak żeby raz na 15 minut zabić po 1 dużym statku z misji i paska. Są miejsca gdzie jest to możliwe, acz wydaje się dość upirdliwe.
Voulture:
C do fast talk - o ikle mi wiadomo on tylko przyspiesza zdobywanie ss o jakis tam procent maly.
zlloty:
"Skill at interacting with Concord. 5% Bonus to effective security rating increase."
http://www.eve-online.com/itemdatabase/EN/skills/social/3358.asp
Czyli wpływa na przyrost SSa - coś jak negotiations na ilość kasy od agenta, a nie jak diplomacy na standa do korpów/frakcji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej