Eve Online > NoobGarten
[PVP/PVE]DAMAGE
myst1q:
aha. czyli nie da sie miec 10 u kazdego? ;]
Dormio:
--- Cytat: myst1q w Września 10, 2008, 20:43:57 ---no jak? przecierz latwa kasa.
moglby mi ktos odpowiedziec na to pytanie o standingach?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: myst1q w Września 10, 2008, 15:20:18 --- [wiem, ze sentry strzelaja od -5...].
--- Koniec cytatu ---
Albo standing albo security status - zdecyduj się.
--- Cytat: myst1q w Września 10, 2008, 20:43:57 ---no jak? przecierz latwa kasa.
--- Koniec cytatu ---
Nie bardzo rozumiem gdzie widzisz łatwą kasę w BSie gracza (ransom ?), bo dla ofiary (pilot megaska ?) to co najwyżej strata wartości modułów i kosztu ubezpieczenia.
myst1q:
zdawalo mi sie, ze jesli bede mial security +10 a standing np. dla ammar empire -5 i wlece na ich teren to beda do mnie strzelac...
patrz na to. raci sobie 2miesieczny noobek na pasku w megasie i ma tam np. tank t2+ jakies dzialka i inny syf.
powiedzm,y ze loot dropnie na 5kk a salvage bedzie na drugie tyle.
10kk w minute czy dwie- czyz to nie jest latwa kasa? a i posmiac na korpowym sie bedzie mozna jak sie takiego na KB dorwie.
wiec, co wedlug ciebie jak polece racic w 0.0 to prawie nikt sie mna nie zainteresuje? ;]
zlloty:
Jeszcze dorzucę jedną zaletę robienia misji - rośnie stand do frakcji. Stand do frakcji = możliwość postawienia posa w hi-secu.
Dormio:
--- Cytat: myst1q w Września 11, 2008, 14:18:22 ---patrz na to. raci sobie 2miesieczny noobek na pasku w megasie i ma tam np. tank t2+ jakies dzialka i inny syf.
powiedzm,y ze loot dropnie na 5kk a salvage bedzie na drugie tyle.
10kk w minute czy dwie- czyz to nie jest latwa kasa? a i posmiac na korpowym sie bedzie mozna jak sie takiego na KB dorwie.
--- Koniec cytatu ---
Wyfitowanie w pełni na T2 Megasa nie powinno kosztować więcej jak 50mln, a pewnie da się taniej (najdroższe działa). Ile kosztuje wyfitowanie Myrmidona ? Generalna różnica to:
- działa - large vs med
- MWD - 100 vs 10MN
- rep - large vs med
Cała reszta w zasadzie ta sama (oczywiście mocno zależne od skilli), a zatem strata na ficie to różnica w cenie powyższych modułów - pewnie góra 20mln.
Z salvage megasa nie da się wyciągnąć 5mln, a ponieważ loot pseudolosowo wypada to może się okazać, że najdroższe moduły przepadły.
Skoro to takie proste zarabianie tych 10mln na noobach to dlaczego sam nie zarabiasz latając np. właśnie megasem ?
--- Cytat: myst1q w Września 11, 2008, 14:18:22 ---zdawalo mi sie, ze jesli bede mial security +10 a standing np. dla ammar empire -5 i wlece na ich teren to beda do mnie strzelac...
--- Koniec cytatu ---
Security to nie standing !!!
Standing to RELACJE względem faction, a security odzwierciedla jak bardzo jesteś niegrzeczny.
Sentry strzela:
- kiedy zaatakujesz obiekty/statki należące do tej samej frakcji (dlatego bezkarnie można atakować konwoje minmatarskie pod stacją Amarr - licznik w lewym górnym rogu w kolorze żółtym)
- kiedy popełniłeś przestępstwo i jesteś oznakowany flagą (a w lewym górnym rogu masz licznik na czerwono) - dotyczy również przestępstw w lowsecu (czyli jak przelecisz z low do high to zaczną strzleać !!!)
- kiedy masz security status (NIE standing) na odpowiednio ujemnym poziomie (oczywiście flota frakcji na bramie również Ciebie może zaatakować przy ujemnym standingu)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej