Eve Online > NoobGarten

[PVP/PVE]DAMAGE

<< < (9/18) > >>

Straszny:
u nas w E-2 rattuje na jednej postaci Ravenem/Cerberusem, na drugiej Munninem .. hmm powiem tak - spokojnie wyciagam na bounty 7-10 baniek, czyli 7-10 x 3 na godzine. Plus loocik i Dark Bloody co pare-parenaście dni (u nas jest ich całkiem sporo).

Te 60 baniek na godzine jest całkiem realne jak to zliczyć. A licząc w skali miesiąca z DB to chyba lepiej.

myst1q:
1. co to 'chainowanie'
2. czy jesli porobie misje dla caldari navy i zrobie stand na 5.00 a potem obnize stand do rasy caldari na np. -10 to bede nadal mogl robic misje? [wiem, ze sentry strzelaja od -5...].

ja tam nie wiem ile wyciagam na raceniu. siedze w 0.2, mysle, ze mam okolo 15beltow. spawny sa minimum 4x frajka [~15k] do 3x bc 2x frajka [3x ~150k, 2x ~15k]. dwa razy w 0.3 mialem convoy [3x BC fighter ~100k, 2x cruiser lub cos ~60k]. loot na kilka milionow. [250k veldspara i 75k pyerite+ jakies itemy].

srednio na jedno wplacenie na konto mam ~500k-800k. zaleznie czy robie salvage.

Ellaine:
Jeśli nie jesteś w 0.0, raczej opłaca Ci się robić misje.

Diabl0:

--- Cytat: myst1q w Września 10, 2008, 15:20:18 ---1. co to 'chainowanie'
--- Koniec cytatu ---

Wycinek z poradnika na potrzeby BUFU

Dlaczego warto chainować? Najprościej odpowiedzieć – dla większych isków. Z dobrze zchainowanych pasków można wyciągnąć 2-3 razy więcej isków w tym samym czasie. Wspólnymi siłami i przy niewielkim wysiłku pozwala tak uformować paski aby na każdym były wartościowe drogie BS’y, a przez to nawet szybki wypad na pasek przynosił znaczące dochody bez potrzeby spędzania tam całych dni.

Zasady w punktach:
• Na pasku zawsze spawnują są 2 typy npc’ów
• Jak na pasku są 2 typy NPC’ów z czego jeden drogi (powyżej 1,2m) – zabijasz tylko te drogie zostawiając resztę aby po jakimś czasie pasek się odnowił do takiego samego składu. ZAWSZE zostawiasz jakiegoś NPC’a – chociażby jednego.
• Jeśli widzisz 2 typy tanich npc’ów – zabijasz WSZYSTKO (wszystko BEZ WYJĄTKU, bez tłumaczeń że szkoda ammo/czasu) aby następnym razem zrespawnowało się coś droższego (lub nawet jakiś DB/oficer)
• Na pasku widzisz tylko 1 typ tanich npc’ów – zostawiasz – widocznie ktoś już tutaj był, wybił droższe statki i zostawił tanie aby spawn się odnowił
• Na pasku widzisz tylko 1 typ drogich npc’ów – rzadki przypadek – widocznie ktoś tutaj był i coś mu przeszkodziło, nie bądź narwańcem i zostaw jednego BS’a – nie zbiedniejesz a za kilka(naście) minut spawn pewnie się odrodzi razem w wybitymi tanimi statkami i będzie dalej służył iskami tobie i innym bufonom.
• Chainujemy powyżej 1,2m.

--- Cytat: myst1q w Września 10, 2008, 15:20:18 ---srednio na jedno wplacenie na konto mam ~500k-800k. zaleznie czy robie salvage.

--- Koniec cytatu ---

Patrz wyżej... 500-800k to mi szkoda czasu i amunicji :D

Jak pisał Scary, w przyzwoitym 0.0 po sformowaniu chainów można bezproblemowo wyciągnąć 7-15m ISK na cykl (OIDP cykl to ~15 minut) z samego bounty, bez salvagowania. DB i oficery są na tyle nieregularnie że nie uwzględniam ich w obliczeniach :)

myst1q:
mnie tam sie oplaca. 500k-800k to tylko bounty.
policz loot ~1kk i salvage ~2kk i juz przyzwoiciej wyglada. a mnie sie akurat oplaca, bo ratowanie to tylko nna zbicie ss, bo zarobek bede mial z tanszych shipow ;p
[powiedzmy, ze dla mnie mega to tyle co dlaciebie myrmidon ^^].

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej