Eve Online > NoobGarten
[PVP/PVE]DAMAGE
Siewca Titum:
--- Cytat: Voulture w Września 09, 2008, 16:38:47 ---Na paskach w dobrym 0.0 pod wzgledem ratow (np Stain) zarabia sie ok 60m/h. Bounty + loot + minsy po przetopie + salvage. Podobne wartosci mozna uzyskac robia misje w low secach z bardzo dobrymi skillami i bardzo dobrym statkiem. Na misjach w 0.0 zarabia sie wiecej, ja niestety nie wiem ile, bo nie moge z powodu standow. Kiedys (2-3 miechy temu) zrobilem toryline'a dla kolegi i w 3h nalapalem lootu za ok 400m (wehlan missile link za 200m itd).
W kwesti zarabiania na npcach.
--- Koniec cytatu ---
Tylko jak ktoś wcześniej wychainuje paski żeby były na nich fajne raty 1.4 - 1.85. Trwa to jednak trochę i nikt tego nie robi z obawy ,że wpadnie frajer w maruderze i popsuje :uglystupid2:
--- Cytuj ---karl-> ale o oficerach to ja wiem. //ciekawe czemu ludzie tak czesto narzekaja, ze cos im ch*jnego wypadlo.
--- Koniec cytatu ---
Kiedy? w Oficerze "chujowego" oznacza 700baniek :) Ja trafiłem 1.5 oficerów, ale byli raczej słabawi ;)
Apropo misji w Stain. Z dobrej misji jest 40kk za jakieś gówienko dla True sanshy(concordowe znaczki), 10k lp i masa salvagu i lootu(to zazwyczaj dostają nowi).
litestep:
--- Cytat: myst1q w Września 09, 2008, 15:25:54 ---nadal nie wiem co jest takiego smiesznego w pytani "z kad wziasc" federala...
--- Koniec cytatu ---
Podpowiem bo robisz to samo po raz drugi: "skąd wziąć" - widzisz różnicę? A Jita to bardzo dobra odpowiedz na to pytanie i również nie widzę w niej nic śmiesznego.
zlloty:
--- Cytat: Mona X w Września 09, 2008, 14:53:41 ---W miesiąc sie robi te skille, leci do Motsu i jakoś lecą. ;-)
--- Koniec cytatu ---
..i dostaje się lagiem między oczy. Właśnie się stamtąd wyniosłem. 2j dalej w Aramachi jest agent CN
http://www.eve-online.com/corporations/a_3016847.asp
i dzięki temu, że ss systemu jest niższy, kasa z misji i LP są większe, niż w Motsu (pomimo niższego Q agenta). Jedyny problem polega na tym, że sporo misji dale w Saila, gdzie lag ciągnie się od Motsu...
Co do porównywania dochodów z misji i racenia - Panowie! Jak już piszecie o zarobkach na takim np. raceniu, to nie piszcie o swoich top scores, które kiedyś gdzieś tam wam się udało zdobyć, tylko o realnych możliwościach dnia codziennego. Jak czytam 60 mln/godzinę i przypominam sobie takie Stain, gdzie trzeba się ustawić w kolejce do co lepszego rata, a co bardziej sfrustrowani to i chain spawna utłuką, to jakoś średnio to widzę. Na moje oko (golden eye?) 10 mln na ratach na godzinę to i tak nieźle, biorąc pod uwagę szybkość spawna i innych piractwo tłukących. Do tego ktoś wspomniał o zbieraniu lootu i salvagowaniu - opłacalność tego jest średnia, biorąc pod uwagę wielkość ładowni BSa.
Osobiście przerzuciłem się na robienie misji z następujących powodów:
- lecę sobie na misję sam, czyli tłok w systemie mnie guzik obchodzi (o ile laga nie generuje)
- w razie czego mogę afknąć bez stresu, że na localu pojawi się zgraja złych i niedobrych (bo latam w hi-secu),
- jak mnie weźmie, to i salvagera odpalę (jak mi potrzeba np. zyda do produkcji - zbieram loot do przetopienia)
- dostaję LP, za które mogę nabyć na miejscu frakcyjne ammo (przebitka dwukrotna, niż w najtańszych ofertach na rynku)
- latam w systemie, gdzie mam paski, więc jak muszę popracować out of eve, to odpalam hulka i strzelam do skałek, nie stresując się, że mi jakiś rat kufer odstrzeli,
- nie muszę czekać na respawn,
- jak mam 15 minut, to biorę misję, zrobię tyle, na ile mi starczy czasu, a resztę później - bounty za raty i tak dostanę (główne źródło dochodu), co najwyżej bounty czasowe stracę,
- co 15 misji dostaję storyline, które zwiększają mój stand do frakcji,
- mogę na misję do strzelania/salvagowania zabrać Evowy narybek i od razu przećwiczyć towarzystwo,
- dostaję kasę od agenta za zrobienie misji - przy lepszych misjach i z nieco podkręconym "negotiations" to daje 3 mln za misję, załóżmy że 2 lepsze misje na godzinę - z samej kasy od agenta jest 6 mln,
I tak dalej, i tak dalej...
Xarthias:
A co ty chcesz od Stain? :P
Ja tam jak się lognę przed pracą to w 20-25 minut zarobię 15 baniek. Żebym nie wiem co, to z misji tak nie dam rady :P
Ellaine:
--- Cytat: Zlloty w Września 10, 2008, 10:24:45 ---Na moje oko (golden eye?) 10 mln na ratach na godzinę to i tak nieźle, biorąc pod uwagę szybkość spawna i innych piractwo tłukących. Do tego ktoś wspomniał o zbieraniu lootu i salvagowaniu - opłacalność tego jest średnia, biorąc pod uwagę wielkość ładowni BSa.
--- Koniec cytatu ---
Nie przesadzajmy z tymi 10 milionami. 10 milionów na godzinę to zarobi noob w cruiserze podchodzący do rata jak do jeża. Przeciętny człowiek w przeciętnym statku, trochę gotowym do samoobrony pvp (sloty na neuty, trochę uniwersalny tank). zarobi spokojnie 20-30 + loot i salvage, nie licząc frakcyjnych spawnów. Jeśli jest tłok na paskach, należy doliczyć 0 isk zarobione w czasie szukania wolnego systemu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej