Eve Online > NoobGarten
Przeznaczenie Sentry Drone
obelixus:
Mam pytanie jak by starzy wyjadacze w wolnej chwili napisali jakie jest przeznaczenie dronek wymienionych w temacie.
1. Kiedy się ich używa ?
2. Do czego PVP,PVE ?
3. Strategia
4. Które są dobre ?
Voulture:
Ja uzywam (niestety jeszce t1) na nanoishtarze. Zazwyczaj mozna je wyrzucic gdzies niedaleko wrogow, odbic na mwd na te 50-60km i tylko zmieniac cele. Bouncery t1 maja ok 50km optimala i 40 falloffa wiec zasieg rewelacyjny. Dps to jakies 70% sily ogrow t2 wiec nie jest znowu tak tragicznie.
O czym warto wiedziec - gdy kaze sie sentry dornkom powracac do dronebaya poruszaja sie one z predkoscia ok 3m/s i przy wyskoczeniu z grida nie traci sie kontaktu. Przenosza sie do drones in distance space . Czyli mozna wskoczyc z powrotem i odzyskac kontakt, wybrac kolejny cel... >:D
Do pve nie uzywalem nigdy.
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Voulture w Września 08, 2008, 12:24:56 ---O czym warto wiedziec - gdy kaze sie sentry dornkom powracac do dronebaya poruszaja sie one z predkoscia ok 3m/s i przy wyskoczeniu z grida nie traci sie kontaktu. Przenosza sie do drones in distance space . Czyli mozna wskoczyc z powrotem i odzyskac kontakt, wybrac kolejny cel... >:D
--- Koniec cytatu ---
hmm... a jak juz Cie nie ma w gridzie, to one nadal strzelaja do wybranego celu, czy dopiero jak sie znow pojawisz w gridzie?
myst1q:
obelix
1. zawsze kiedy mozna ;p
2. do pvp i do pve.
3. lunche drones i wybierasz target. w pozniejszym czasie, jak drony bedziesz mial wyskilowane, to polecam je wysylac na rozprawianie sie z mniejszymi statkami na misjach, a samemu branie sie za wieksze [od BC tak robie].
pvp-> jesli gdzies gdzie sa sentry, to moga byc problemy, jesli masz agro, bo dronki padnal szybko. zeby drony nie wziely agro na siebie, to musisz zadawac wiekszy dmg od nich [dla mnie dziala].
4. zaleznie. dazy sie do dron t2. t. chyba najoptymalniejsze sa te zadajace thermal dmg. rozmiar drony [heavy, med, light] zalezy od dronbay- lepiej 5x med niz 2x heavy. takze od celu, choc ja jako, ze latam brutixem to biore 5xmed [latam u minmatarow, wiec mam 2x em 3xtherm].
Xarthias:
O, nasz czołowy ekspert znowu wypowiada się w temacie, o którym najwyraźniej nie ma większego pojęcia :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej