Eve Online > NoobGarten
Kompletnie zielony pomocy !
stecyk:
Witam wszystkich ... jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego prosił bym o wyrozumiałość.. a więc do rzeczy. Zaczne od tego że widze i gram 1 raz w Eve online i morze to wydać się dziwne ale niepotrafie ogarnąć tej gry.. :P Grałem już w wiele mmorpg ale z tą sobie nieradzę .. Chciałbym wam zadać kilka pytań odnośnie gry wiem że mogą one wydać wam sie głupie ale prosze was odpowiedzcie mi.
1.Jak można zdobyć inny statek niż początkowy ?
2.Narazie przeszedłem cały tutorial początkowy i dowiedziałem się na forum że najlepiej jest robić misje więc zabrałem się za misje .. ostatnią misją w tutorialu jest dowiezienie jakiegoś dokumentu do innej stacji po jej wykonaniu moj agent powiedział mi że jego przyjaciel ma dlamnie misje więc pogadałem z nim i on Zlecił mi zniszczenie Drone Silo ale po drodze moge spotkac rogue drones wiec klikam prawym na lokacje zeby mi zapisalo droge w autopilocie wlaczam autopilota i polecial mi w jakies miejsce dałem na kosmos prawym wybrałem misje i dałem aproach Location statek poleciał w miejsce gdzi jest coś o nazwie acceleration gate i nim po za tym.. i niewidze tu niczego do zniszczenia ;/ niewiem co mam zrobic Misja nosi nazwę The Drone Infestation i dostałem ją od agenta Carane Poi
3.Dowiedziałem się że w Eve skile umożliwiają nam obsługę lepszych statków i broni ale niewiem jak sie ich uczyć i których się uczyć aby uzyskać nowy statek a pozatym gdzie moge znaleść jakiś spis statków i potrzebnych skili na ich zdobycie ...
Prosiłbym kogoś doświadczonego aby mi podał lub napisał na mój nr gg i pomógł mi ogarnąć tą grę bo niema sensu pisać tylu postów na forum moje gg 3302043
Jak narazie mam tyle pytań i prosiłbym o pomoc !
Jeżeli złamałem jakiś regulamin Przepraszam Z góry
Dormio:
--- Cytat: Paweł Stec w Sierpnia 29, 2008, 21:12:05 ---Witam wszystkich ... jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego prosił bym o wyrozumiałość.. a więc do rzeczy. Zaczne od tego że widze i gram 1 raz w Eve online i morze to wydać się dziwne ale niepotrafie ogarnąć tej gry.. :P
--- Koniec cytatu ---
Dziwne ? Absolutnie nie, co najwyżej nudne... ;)
--- Cytat: Paweł Stec ---Grałem już w wiele mmorpg ale z tą sobie nieradzę .. Chciałbym wam zadać kilka pytań odnośnie gry wiem że mogą one wydać wam sie głupie ale prosze was odpowiedzcie mi.
--- Koniec cytatu ---
Bo to nie klon WOWa ;D
--- Cytat: Paweł Stec ---1.Jak można zdobyć inny statek niż początkowy ?
--- Koniec cytatu ---
Kupić
--- Cytat: Paweł Stec ---2.Narazie przeszedłem cały tutorial początkowy i dowiedziałem się na forum że najlepiej jest robić misje więc zabrałem się za misje .. ostatnią misją w tutorialu jest dowiezienie jakiegoś dokumentu do innej stacji po jej wykonaniu moj agent powiedział mi że jego przyjaciel ma dlamnie misje więc pogadałem z nim i on Zlecił mi zniszczenie Drone Silo ale po drodze moge spotkac rogue drones wiec klikam prawym na lokacje zeby mi zapisalo droge w autopilocie wlaczam autopilota i polecial mi w jakies miejsce dałem na kosmos prawym wybrałem misje i dałem aproach Location statek poleciał w miejsce gdzi jest coś o nazwie acceleration gate i nim po za tym.. i niewidze tu niczego do zniszczenia ;/ niewiem co mam zrobic Misja nosi nazwę The Drone Infestation i dostałem ją od agenta Carane Poi
--- Koniec cytatu ---
No i jeszcze się nie domyśliłeś, że masz ppm na jump/acceleration gate dać i wybrać jump ? A w tutorialu tego nie uczą ? Jeśli dobrze pamiętam to jedna z pierwszych bojowych misji właśnie tego uczy.
--- Cytat: Paweł Stec ---3.Dowiedziałem się że w Eve skile umożliwiają nam obsługę lepszych statków i broni ale niewiem jak sie ich uczyć i których się uczyć aby uzyskać nowy statek a pozatym gdzie moge znaleść jakiś spis statków i potrzebnych skili na ich zdobycie ...
--- Koniec cytatu ---
Prawie wszystko można zdobyć na 3 sposoby:
1. Kupić - na markecie, poprzez kontrakty lub przez LP store
2. Ukraść - czy to fizycznie zabierając "bezpańskie" czy w formie lootu
3. Wyprodukować - są wyjątki (np. skille, implanty)
--- Cytat: Paweł Stec ---Prosiłbym kogoś doświadczonego aby mi podał lub napisał na mój nr gg i pomógł mi ogarnąć tą grę bo niema sensu pisać tylu postów na forum moje gg 3302043
--- Koniec cytatu ---
Zamiast podawać swój nr gg zapisz się do jakiejś porządnej korporacji, a najlepiej do UNSEEN akademii.
--- Cytat: Paweł Stec ---Jak narazie mam tyle pytań i prosiłbym o pomoc !
Jeżeli złamałem jakiś regulamin Przepraszam Z góry
--- Koniec cytatu ---
Aha, kto pyta nie błądzi co najwyżej ekspresem poda dostaje ;P
stecyk:
Elo mam kolejne pytania :
1.Dotarłem do tego statku którego mam zniszczyć ale koło niego są 3 inne i jak podleciałem do niego to tamte 3 zaczeły mnie nawalać i zapełniły mi sie 2 paski na czerwono i musiałem uciec(wie ktoś jak mam naprawić swój statek ?) ... Może ktoś podsunie pomysł jak to przejść
2.Powiedzieliście mi że statek można kupić ale gdzie i gdzie jest napisane jaki statek jest dostępny na moje skile i jakie skile oprocz kasy trzeba mieć aby go kupić i używać ?
3.Jak mam dołączyć do jakiejś korporacji ? Powie ktoś krok po kroku?
Prosze o Pomoc tu lub na gg 3302043
Pol Kent:
--- Cytat: Paweł Stec w Sierpnia 31, 2008, 17:20:46 ---Elo mam kolejne pytania :
1.Dotarłem do tego statku którego mam zniszczyć ale koło niego są 3 inne i jak podleciałem do niego to tamte 3 zaczeły mnie nawalać i zapełniły mi sie 2 paski na czerwono i musiałem uciec(wie ktoś jak mam naprawić swój statek ?) ... Może ktoś podsunie pomysł jak to przejść
2.Powiedzieliście mi że statek można kupić ale gdzie i gdzie jest napisane jaki statek jest dostępny na moje skile i jakie skile oprocz kasy trzeba mieć aby go kupić i używać ?
3.Jak mam dołączyć do jakiejś korporacji ? Powie ktoś krok po kroku?
--- Koniec cytatu ---
Zrezygnuj z EVE, wracaj do Tibii albo lepiej warcabów (w wersji papierowej) dla bezpieczeństwa :buck2:
Człowieku !!! CZY TY CHOCIAŻ OBEJRZAŁEŚ WSZYSTKIE ikony jakie masz dostepne po lewej stronie ekranu (pionowy pasek ikon) i te po prawdej stronie kiedy jesteś w stacji zadokowany ? Zgaduję że NIE !!! Bo bys znalazł ikonę MARKET !!! niech zgadnę może tam mozna coś kupic ??? Może statek tez można ?? no ja... :krzeslo: a w stacji masz taka ikone która do złudzenia przypomina kolesia z palnikiem albo spawarką !!! Nie kojarzy ci sie to z naprawiadniem czegoś ?? Ale ze Chiny Ludowe nie sprawdziłeś prawda ?? Gdzie się tacy kolesie rodzą ?? Blizzard ich robi czy co żeby nowych do Warcrafta mieć ?? :D
A co do korpa do jak już się z kimś dogadasz to ci ten ktoś wytłumaczy :P najkrócej, musisz znaleźć biuro danego corpa na jakiejś stacji i złożyc podanie. Wysilaj intelekt jak to zrobic ... ehh.... :tickedoff:
Goomich:
--- Cytat: Paweł Stec w Sierpnia 31, 2008, 17:20:46 ---1.Dotarłem do tego statku którego mam zniszczyć ale koło niego są 3 inne i jak podleciałem do niego to tamte 3 zaczeły mnie nawalać i zapełniły mi sie 2 paski na czerwono i musiałem uciec(wie ktoś jak mam naprawić swój statek ?) ... Może ktoś podsunie pomysł jak to przejść
--- Koniec cytatu ---
Potrzebne ci do tego coś takiego: http://www.eve-online.com/itemdatabase/EN/shipequipment/hullarmor/armorrepairsystems/523.asp
--- Cytat: Paweł Stec w Sierpnia 31, 2008, 17:20:46 ---2.Powiedzieliście mi że statek można kupić ale gdzie i gdzie jest napisane jaki statek jest dostępny na moje skile i jakie skile oprocz kasy trzeba mieć aby go kupić i używać ?
--- Koniec cytatu ---
Na markecie masz taki kwadracik obok nazwy. Jak jest zielony, to możesz danej rzeczy używać, a jak czerwony, to nie.
--- Cytat: Paweł Stec w Sierpnia 31, 2008, 17:20:46 ---3.Jak mam dołączyć do jakiejś korporacji ? Powie ktoś krok po kroku?
--- Koniec cytatu ---
Lecisz do stacji, gdzie ta korporacja ma biuro, otwierasz zakładkę z tymi biurami, znajdujesz tę korporację i klikasz join.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej