Eve Online > NoobGarten

siemka pytan kilka wrobla cwirka

<< < (4/6) > >>

Dormio:
No i fajnie, a ile masz SP ? 50-52mln ? On po 6 miesiącach będzie miał góra 5 mln, zauważasz różnicę ?

Xarthias:
Po pół roku będzie miał bliżej 7, bsa na 4 i tank t2 i przyzwoite skille do capa, plus heavy drony t1 na 4. I w kartoflu to swobodnie wystarczy na lvl 4. Ja ze swoimi 55mln nie mam wiele więcej, ot bs na 5 i więcej sp w dronach i skille do capa na maxa. Różnica niewielka, więc nie dramatyzuj :D

EDIT. Armor tank z kompensacjami na IV i rigami to 30-35 dni (po learningach). Skille do capa, engineering i electronics - drugi miesiąc. Drony (t1 z pobocznymi na 4) mniej niż miesiąc. Łacznie około 3 miechów. Plus dwa miesiące na learningi i 2 tygodnie na bsa. Łącznie około 6 miesięcy od zera. Przetestowane na evemonie przed chwilą. Tank ma tylko odrobinkę (mniej niż 5%) gorszy niż ja z moim spkami. Dps słabszy bo drony t1, ale i t1 wystarczą na misje.

Dormio:
Nie dramatyzuję. IMHO mocno zawyżasz pisząc o tych 7mln (musiałby rocznie robić około 13-14), jak w pierwszych 6 miesiącach wyciągnie 5 to będzie naprawdę dobry wynik (800k bazowe + 4mln, w tym 2mln w learningach), a to mu naprawdę daje tyle by może i mógł robić solo lvl4 (na pewno nie wszystkie), ale z pewnością nie będzie w stanie robić ich AFK. BS na 5 w przypadku domiego to naprawdę dużo. Robiąc i dronki i BS nie da rady zrobić odpowiednich skilli do armor tanka (cap sustain), albo z kolei zabraknie na hybrydki, które się jednak mocno przydają.
IMHO potrzeba około roku skillowania.

Edit:
Tank ma słabszy 5% ?
Przecież to nie tylko repki i platy: capa do 5 do 15% (zależy jak liczyć), shield buffor minimalny, armor hp - co najmniej 5% mniej, struktury - kolejne 5% mniej. Dronki od 15% do 25% słabsze (wliczając bonus BSa), kiepski zasięg, działka podobnie.
Jeśli dla Ciebie to odrobinka to ja się zupełnie na Dominixie nie znam, a w misjach to noob jestem.

Xarthias:
Trzyma sustain capa na jednym larze t2, to co tu jeszcze może być słabsze? Shield faktycznie, ale kurde, w końcu tankuje się armorem, to co, jeszcze shielda mam wliczać do tanka? Daj spokój. Mechanikę i hull upg na 5 wliczałem do tego planu (w sumie cały armor tank to 3 skille, 2xRank I i Rank II, plus ewentualnie kompensacje). Na capie różnica tylko w pojemności - 5%, reszta na 5 wliczona. Że dronki słabsze to przecież napisałem. Ale i słabszymi się da zrobić misje - tylko troszkę dłużej to będzie trwało. Hybrydy tak naprawdę są potrzebne tylko do ściągnięcia agro, a do tego wystarczą mediumy nawet i to z minimalnymi skillami. I nie mówiłem że ma robić afk. Ja robię (tylko kartofel nieco droższy), nie musi każdy :P

--- Cytuj ---Jeśli dla Ciebie to odrobinka to ja się zupełnie na Dominixie nie znam, a w misjach to noob jestem.
--- Koniec cytatu ---
Cóż za samokrytyka  :2funny:
Trochę Ci chyba te Twoje miliony sp rzutują na obiektywność. Ja mam na codzień w korpie ludzi, którzy grając pół roku swobodnie klepią misje lvl 4 solo, więc się chyba kurde da :)

Dormio:
A ja napisałem, że nie da ? Ty napisałeś, że AFK.  :)
W czym robią ? Wydaje mi się, że jakoś tak łatwiej jednak w Ravenie.

PS
Aż se sprawdze, bo może faktycznie te moje SP mi na mózg się rzuciły.  ;D 8) ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej