Eve Online > NoobGarten
Parę pytań.
Striker:
Witam ponownie.
Mam jeszcze dwa pytania;)
1. Jako że jednak mój d2/w3 klan nie chce się przerzucić na eve mimo moich usilnych nalegań będę musiał sobie znaleźć prędzej czy później korpa. Problem z tym, że na słabym łaczu nie jestem w stanie używać komunikatorów głosowych (przynajmniej dopóki Era nie rozpatrzy mojego zażalenia / tpsa łaskawie podciągnie kabel) a jak się już zdążyłem zorientować większość korpów wymaga tsa. Moje pytanie brzmi - czy rzeczywiście posiadanie tsa / venta jest niezbędne, żeby pograć sobie w miare sensownym korpie (polskim )? I przy okazji, jak wygląda sprawa opodatkowania w korpie (jaka jest średnia stawka podatku, co ile itd.).
2. Jest sens kupować omena na misje? A jeśli tak to mógłby ktoś podać w miare sensowny fit pve na niego? z fregatami sobie narazie eksperymentuje ale na nieudane eksperymenty na cruisie, ze względu na niewielką ilość gry w tygodniu, raczej mnie nie stać ;)
Pozdrawiam
Skeer:
1. O ile wiem, C0ven i Unseen Company wymagają TSa/Venta przynajmniej na akcje. Ale pewnie jest masa mikrokorpów i innego planktonu, który jeszcze ewolucyjnie nie dojrzał do używania ww. form komunikacji.
2. Na misje lepszy chyba będzie arbitrator, a w drugiej kolejności maller (nie jestem pewien, nie gram amarrami ;) )
Wpisz w "Szukaj" nazwę statku i powinne fity się pojawić.
Polecam też battleclinic, SHC i eve-o.
Ellaine:
Nasza brać piracka w Placid dość regularnie ma we flocie ludzi bez TSa. Owszem, często gęsto giną* bo w ogniu walki ludzie nie pamiętają lub nie mają czasu przepisywać im rozkazów/sytuacji. Czasem giną przez to wszyscy i wtedy chwilowo psioczymy na niemych i głuchych pilotów. I pilotów bez odpowiedniego sprzętu. I pilotów którzy walczą AFK. Ale potem wszystko wraca do normy, ludzie się godzą i znowu kochają i lecą razem coś zabić.
*) Ale naprawdę ginięcie nie jest takie złe jak bycie wygonionym z gangu. Jak Cie wygonią z gangu, może być Ci przykro. Jeśli jesteś emo, to możesz się nawet pociąć. Jak giniesz, to wsiadasz w nowy statek i ziu :)
I podatku nie mamy :)
Acz przyznam że ostatnio mało w ogóle robimy, jakiś sezon ogórkowy. To się zmieni jak będę miał więcej czasu może :)
Siewca Titum:
Arbitrator na misje ? EEE heretyk :tickedoff:
Omen jest spoko na misje, więcej trzeba się natrudzić. Maller to easy mode, ale dłużej robisz.
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=5195.0 masz tu topic, pytałem o to samo :angel:Wszystko ładnie wyjaśnione.
ps. Kanał w grze Centrala Noobs - tutaj dowiesz się wszystkiego na start :coolsmiley:
Striker:
Dzięki za informacje :)
Albi - szczerze mówiąc właśnie o Was myślałem ;) I na szczęście nie jestem emo ;p
No cóż, podszkole się i jak przyjdzie czas to się do Was odezwę (o ile mnie zechcecie;).
Pozdrawiam.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej