Eve Online > NoobGarten
noob absolutus
Mosiek:
Właściwie to nie, bo tego info jest wszędzie pełno. Wystarczy poszukać.
Generalnie masz ze strzelających hybrydy, projectile i lasery, do tego rakiety.
Dormio:
--- Cytat: SOT w Lipca 22, 2008, 00:55:20 ---Mosek a możesz opisac kilka rodzajów broni ?????
--- Koniec cytatu ---
Masz 3 typy dział:
1. Lasery
2. Projectile
3. Hybrydy
Każdy z typów dzieli się na 2 wersje:
- krótkozasięgową (pulse, blaster, autocannon)
- dalekozasięgową (beam, railgun, artillery)
W dodatku na moc obrażeń i zasięg wpływa jakie amo zastosujesz, ale tu akurat generalna zasada mówi, że im więcej dmg tym mniej zasięgu.
Uwaga ! O ile w przypadku laserów i hybryd zawsze masz ten sam rodzaj dmg niezależnie od typu amo (lasery - em i the, hybrydy kin i the) o tyle w przypadku projectile 2 lub 3 typy amo dają obrażenia w 3 rodzajach (musisz sprawdzić sam - nie pamiętam które i ile).
Poza działami masz dodatkowo w EVE rakiety:
- krótkozasięgowe (rockets, heavy assault missile, torpedo)
- dalekozasięgowe (standard missile, heavy missile, cruise missile)
Rakiety dzielą się na 4 rodzaje w każdej klasie i każdy rodzaj zadaje 1 typ dmg.
Ponadto masz jeszcze dronki (4 klasy: light, medium, heavy i sentry), fightery (tylko carrier i mothership) oraz smartbomby. Dronki podobnie jak rakiety są w 4 rodzajach (różnią się prędkością, typem dmg, wielkością dmg, parmaterami tarcz, pancerza i struktury). SMB to jedyna obecnie broń obszarowa (wyjątek stanowi ECM Burst - ale ciężko traktować jako broń) i również dzielą się na klasy (small, medium i large) oraz typy pod względem rodzaju dmg.
W dodatku nie traktowane jako broń, ale urządzenia pomocnicze masz:
- NOSy - wysysają energię i oddają wysysającemu
- energu neutralizery - niszczą energię przeciwnika
- ECM - uniemożliwia lockowanie (jak wspomniałem istnieje wersja burst - działa na wszystko w pewnym promieniu), działanie oparte o % prawdopodobieństwa
- sensor disruptory - zmieniają czas i/lub zasięg działania pokładowych sensorów
- turret disruptory - zmieniają tracking dział
- defender - antyrakiety
SOT:
potrzebuje nieco wiedzy
kupiłem sobie jednostke bojową i postanowiłem polecie do układu z seciurity : 0 aby nieco polami i zarobic trochę ISK
jak się okazało wpadłem zaraz bo wyjściu z bramy w pole min !!!!!!!!
i to by było tyle jeżeli chodzi o moją historię jako pirata ,mam prośbę mógł by ktoś mi nieco przybliżyc nieco prawdy o minach :
jak się ich wystrzegac
jak się je niszczy
jak je zdobyc
z góry dzięki
Gacul:
Ej, zaraz min juz nie ma :D Zostaly wycofane 100 lat temu. Czasami mozna znalesc gdzies na kontraktach niewielkie ilosci. Ale przeciez taka mina zadaje tylko 30 dmg bozowo, wiec watpie ze to bylo pole minowe. Moze wpadles na claknieta gate campe, wszystko dzialo sie tak szybko ze pewnie nawet sie nie zorientowales.
KomB:
Miny jak juz zostalo wspomniane istnialy dawnoooo. Byly typem amuninicji do wyzutni. Z nazwowym zastosowaniem nie mialy nic wspolnego, nie dawalo sie z nich zrobic zadnego pola minowego. Ot nastepny typ rakiety z wymogiem namiezenia celu i ogolnie kiepskimi statsami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej