Eve Online > NoobGarten
noob absolutus
Dormio:
A w dodatku miał zamiar nim kopać...
--- Cytat: SOT w Lipca 12, 2008, 13:04:24 ---odnośnie wydobycia:
czy jest jakaś możliwość wysłania statku wydobywczego statku do asteroidu i dać mu polecenia wydobycia ,i w tym czasie sterować własnym statkiem.
--- Koniec cytatu ---
Czytałeś w ogóle opis przed kupnem ?
SOT:
--- Cytat: Dormio w Lipca 15, 2008, 09:17:59 ---A w dodatku miał zamiar nim kopać...Czytałeś w ogóle opis przed kupnem ?
--- Koniec cytatu ---
czytaj dokładnie a potem komentuj ???
najpierw zapytałem czy jest możliwosc zakupu jakiejś jednostki która podczas gdy ja bym robił coś zupełnie innego (robił levele itp.) jednostka by sama wydobywała surowiec.
następnie gdy dostałem odpowiedz zakupiłem statek (tzw. drona) ale POWTARZAM nadal nie wiem jak go użyc
,dodam że przebywam w jednosce
Kalressin:
--- Cytat: Laira w Lipca 14, 2008, 08:30:39 ---Wrzucasz do drone bay (PPM na statku > open drone bay)... potem ja jestes na pasku wypuszczasz ja (pod okienkiem overview pojawi się nowe okno z dronami).
--- Koniec cytatu ---
Cytat z tego tematu tak btw.
To co mnie ciekawi, to to jak kogos ze starzem kilku dni, kto nie umie wrzucic dron do dronebaya, stac na dragonflya? ::)
Tooten:
Fighter (a nim jest Dragonfly) to taka bardzo, bardzo droga, wymagająca bardzo, bardzo wielu skilli drona używana przez duuuże statki które wymagają miesięcy (lat) na wyskillowanie. Dragonfly'a po uprzednim zbadaniu rynku sprzedaj, a kup mining drone I (lub jak masz skille, w co wątpię, mining drone II).
Najlepiej wybierz na markecie zakładkę "search". wtedy nie będą ci wyskakiwały dziesiątki innych dron :)
Żeby dronę wrzucić do szipa, żeby dało się ją potem wyrzucić w kosmosie, w stacji otwierasz dronebay (prawy myszy i open dronebay, albo jak działa wybiórczo, wchodzisz w zakładkę fitting, i po prawej na dole masz "drone bay" który otwiera się jak regularny cargo hold szipa) i tam umieszczasz drony. Wydokowujesz, lecisz na asteroid belt, targetujesz sobie asteroidę, w okienku z drone managementem (to nowe na ekranie) wybierasz "drones in dronebay" czy coś podobnie brzmiącego, ppm i "launch drone". Drona/drony przechodzą do zakładki pod "drones in dronebay", "drones in space". Klikasz na tą zakładkę i wybierasz opcję która wysyła dronki do harvestowania obecnie aktywnej stargetowanej asteroidy.
P.S. Dobre pytanie :D
Jeszcze jakieś nieczystości? :)
SOT:
zakupiłem ,włożyłem do dron bay podleciałem do asteroidu i gdy dałem rozkaz opuszczenia dron bay ,jak się nazywa rozkaz który każe wydobywa surowiec z asteroidu??....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej