Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Bobici na północy.
Trico:
włączone efekty to generalnie zło
większy lag powstaje po stronie klienta bo generuje każdy wybuch, strzał, odgłosy
do tego dodać brackety czyli generowanie modyfikowanego obrazu wokół każdego obiektu od puszki, wraku, planety, paska do statku i drony
drony i fightery jeśli nie ma ich włączonych na overwiu ani ich bracketów powodują tylko prace serwera i minimalne lagi klientów
to było sprawdzone w QY6, przy lokalu 300-400 około 150 strzelających BSów powodowało przycinanie większości klientów w systemie, drony i fightery które zastąpiły BSy nie tworzyły lagu prawie wcale
status: niedziela 3.08 poranek
to napewno nie jest GBC prime, nie dziś
siedzimy w L-C, jemy śniadanie, pijemy kawe, palimy papierosy, szczęściarze zbierają moduły po posach
RA z tego co słyszałem naprawia posa w C4C, uruchomili jammer
Squigger:
Tak szczerze to właśnie te fightery są używane do generowania lagu grida tym wskakującym... vide T-MOFA etc, goonsi wiedzą o co chodzi. My mieliśmy slugfest wskakując na posa przez jump bridge i oni próbując dowarpowywać, wszystko dzieki 7? 8 carrierom? Same BS'y wypuszczają drony - też to daje coś niecoś lagu. Z tego co zauważyłem im więcej konwencjonalnej floty tym mniejsze problemy - ale to może tylko z moim kompem/klientem tak jest. Jak tylko zaczyna sie cap warfare dostaję nerfa łącza od ccp :D
Fedajkin:
Hmmm... mała prośba - dyskusje o lagu na bok, czy ktoś może dać BattleReport z 2-K?
Yogos:
Czyli podsumowując tak troszke tego MAXa.
BoB przyleciał na północ zakotwiczył się w x-7.
Następnie wysłał jakieś próbne uderzenia na IRON ale ci byli na maksa spięci i się obronili.
Wobec tego BoB zaczął orać posy RA i ich stacje.
Wpadł do P-2 i gdy NC poleciało do P-2 bronić stacji uderzył na EC-
EC- spadło i jest trzymane przez BoBa a P-2 zostało w rękach RA ?
A potem gdy NC nie było już tak spięte jak na początku zaczął atakować kolejne stacje:
L-C i C4C tak ?
A teraz widzę że coś piszą że cynojamer w 2-k jest zniszczony i szaleją tam capsy boba.
A stacja w 2-K to jest outpost IRON a nie RA.
Proszę mnie poprawić jeśli coś przekręciłem.
_
I tak sobie myśle - Czy NC zamierza się jakoś konkretnie bronić czy tak se bedzie dawać zabierać kolejne stacje i moony ? Bo to przestaje wyglądać jak wypad po highendy i chęć robienia dymu. Teraz to zaczyna pomału wyglądać jak kampania po której BoB nie ma zamiaru się wcale wynosić. Przygotowują sobie najwyraźniej logistyke przez EC- i idą z nią w głąb w kierunku fade/deklain.
Fedajkin:
--- Cytat: Yogos w Sierpnia 04, 2008, 08:58:38 ---Czyli podsumowując tak troszke tego MAXa.
BoB przyleciał na północ zakotwiczył się w x-7.
Następnie wysłał jakieś próbne uderzenia na IRON ale ci byli na maksa spięci i się obronili.
Wobec tego BoB zaczął orać posy RA i ich stacje.
Wpadł do P-2 i gdy NC poleciało do P-2 bronić stacji uderzył na EC-
EC- spadło i jest trzymane przez BoBa a P-2 zostało w rękach RA ?
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się...
--- Cytat: Yogos w Sierpnia 04, 2008, 08:58:38 ---A potem gdy NC nie było już tak spięte jak na początku zaczął atakować kolejne stacje:
L-C i C4C tak ?
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się... choć z moich ostatnich informacji wynika, że C4C jammer up, ale głowy nie daje sobie uciąć.
--- Cytat: Yogos w Sierpnia 04, 2008, 08:58:38 ---A teraz widzę że coś piszą że cynojamer w 2-k jest zniszczony i szaleją tam capsy boba.
A stacja w 2-K to jest outpost IRON a nie RA.
--- Koniec cytatu ---
2-K sov 3 dla IRON, stacja IRON... wiadomość z dzisiejszego bardzo wczesnego ranka...
--- Cytuj ---We're in 2-k trying to claim it back.. currently outnumber them about 60-45. Need more 'x's
--- Koniec cytatu ---
Co dalej się tam dzieje, nie mam pojęcia.
--- Cytat: Yogos w Sierpnia 04, 2008, 08:58:38 ---I tak sobie myśle - Czy NC zamierza się jakoś konkretnie bronić czy tak se bedzie dawać zabierać kolejne stacje i moony ? Bo to przestaje wyglądać jak wypad po highendy i chęć robienia dymu. Teraz to zaczyna pomału wyglądać jak kampania po której BoB nie ma zamiaru się wcale wynosić. Przygotowują sobie najwyraźniej logistyke przez EC- i idą z nią w głąb w kierunku fade/deklain.
--- Koniec cytatu ---
No ponieką tak wygląda sytuacja od strony BOB, ale co tyczy się NC, to niestety nie jestem autoryzowany do wypowiedzi co dalej, można jedynie gdybać i szczerze powiedziawszy robi się ciekawie, domyślam się jednego posunięcia szybkiego i bolesnego trochę dla NC i dla BOB, które może spowodować rozciągnięcie sił i jeszcze większą walkę okopową... no ale obadamy co nasi FC wykombinują.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej