Eve Online > NoobGarten
Pierwsze kroki - postać związana z eksploracją przestrzeni itp.
(1/1)
kopeca:
Witam wszystkich forumowiczów.
Dopiero zaczynam swoją przygodę z EVE i chciałem prosić o kilka porad - tzn jaka rasa/ podrasa atrybuty droga kariery skille itp.
Przejrzałem trochę poradników i wątków związanych z pierwszymi krokami w świecie EVE i odniosłem wrażenie że moja wymyślona postać będzie w jakimś stopniu hybrydą, proponowanych w nich dróg rozwoju. Chcę stworzyć takiego "pielgrzyma" kosmosu - postać zajmującą się eksploracją o nieprzeciętnych zdolnościach nawigacyjnych ale także świetnie pilotującą. Czy jest to w ogóle możliwe - czy ma sens?
No i jeśli tak to z czym to wszystko zgrabnie połączyć, przecież z samego latania człowiek nie wyżyje ( a może się mylę ) - jakieś podstawy miningu? skanowanie? czy są to tak odrębne dziedziny i rozbudowane że lepiej się skupić na moim główny pomyśle.
Proszę o kilka porad, pomysły własne forumowiczów mile widziane.
Pozdrawia totalny noob :)
Oxylan:
--- Cytat: Kopeca w Czerwca 29, 2008, 12:43:35 ---Chcę stworzyć takiego "pielgrzyma" kosmosu - postać zajmującą się eksploracją o nieprzeciętnych zdolnościach nawigacyjnych ale także świetnie pilotującą.
Pozdrawia totalny noob :)
--- Koniec cytatu ---
Jesli chodzi o nieprzecietne zdolnosci w eksploloracji to zleci Ci ladnych pare miesiecy zanim zrobisz skile z dziedziny (astro) bo jeszcze jest kilka pobocznych oraz lerny bez ktorych nie ma sensu nic zaczynac,na starcie polecam zrobic to co pozwoli Ci zarobic troche iskow,skile na statki bojowe i uzbrojenie z nastawieniem na misje raczej bo gornictwo jest super ale trzeba na to poswiecic minimum 2-3 miechy no i tez nie jest to sposob zarabiania kasy dla ludzi potrzebujacych adrenaliny.
Odkrywanie kosmosu w eve ma pewne minusy,nie tylko skile sie licza ale tez fart,iski sa z tego po dosc dlugim czasie,trzeba byc cierpliwym i liczyc na farta.Ale jesli masz zamiar sie w to bawic to zrob postac opartą na int,mem albo zbalansowaną postac ktora imo jest b ciekawa bo co z tego ze jednego skila bedziesz sie uczyl 10 dni jak innego 30 dni o tym samym multiple :) to tylko moje zdanie ludzie maja rozne wersje na ten temat ;)
Sam mam alta z 10mil sp w science i jakos nic nie wyskanowalem wielkiego, moze nie mam po prostu farta ale jesli o praktyke chodzi to wszysto jest ok podziekowania dla qrde za nauke w tym temacie ;)
Ps.Napisz w grze do gracza o nicku Narfas czesto jest na ogolnym czacie Polish i z tego co wiem jemu lepiej sie wiodło jesli o eksploracje chodzi.
Pozdro
kopeca:
Dziękuje za odp. Oxylan, trochę jaśniej się to przed moimi oczyma teraz przedstawia.
Ktoś jeszcze ma jakieś sugestie?
Tuba:
Jest fajny filmik poradnik o eksploracji - po angielsku:
http://video.google.pl/videoplay?docid=-7622742040228017985&q=eve+exploration&ei=YOtnSPXvJoyUjQL_p4T7AQ&hl=pl
i jeszcze jeden:
http://video.google.pl/videosearch?hl=pl&q=eve%20exploration&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=iv#
Dormio:
--- Cytat: Kopeca w Czerwca 29, 2008, 19:53:42 ---Ktoś jeszcze ma jakieś sugestie?
--- Koniec cytatu ---
Tak. Zacznij od zwykłego skanowania skanerem pokładowym. Poza tym masz frgaty T1, które mają bonus do czasu skanowania (5%) i w zasadzie nie wymagają specjalnie wiele (bazowe skille na początek - na poziomie pozwalającym używać i uruchomić wszystkie komponenty).
Zarabiać na eksploracji możesz choćby na tym, że po prostu sprzedajesz BMki do miejsc wyskanowanych innym graczom (np. kolegom w korpie) lub wspólnie z innym graczem wypełniasz zadania w eksploracji (większość będzie jednak dotyczyć walki).
Jeśli masz zaprzyjaźniony korp górniczy to myślę, że oni również chętnie zapłacą za wszystkie lokacje górnicze. Z kolei w przypadku znalezienia site'ów archeologicznych lub hackerskich masz szansę na dużą kasę.
Poczytaj jednak generalnie o wszystkim co związane z eksploracją, bo wyobrażenia osób nowych w EVE niestety nie trafiają w sedno tego czym jest eksploracja w rzeczywistości w grze. Nastaw się na dłuugie i nudne godziny skanowania i kilkuminutowe zabawy po znalezieniu jakiegoś ciekawego site'a.
Nie bój sie lowsecu - tam masz większe szanse znalezienia czegoś wartościowego. Bądź jednak ostrożny, NIKT nie będzie Ciebie oszczędzać tylko dlatego, że jesteś nowicjuszem, czy też dlatego, że jesteś neutralny.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej