No tak, rzeczywiście, nic nie pisałeś o prędkości, nam się to wszystko przyśniło. :nie:
Ale żeby wywarpować trzeba zaalignować i osiągnąć te 80%. Czytać ze zrozumieniem.
Mona X, uparłeś się niezrozumieć czy tak tylko sobie nabijasz posty ?
By zakończyć niepotrzebną dyskusję... napisze jak w poradniku dla idioty, bo widzę, że Mona X usiłuje udowodnić, że napisałem coś czego nie napisałem:
By wejść w warp:
1. musisz osiągnąć 80% prędkości maksymalnej na co wpływ mają:
- wartość prędkości maksymalnej (Overdrive +, Bulkhead -, Cargohold -, MWD +, AB +)
2. uzyskać align (statek musi być ustwiony w kierunku w którym będziesz skakać), na co wpływ mają:
- waga (Nanofiber -,Armor Plate +, MWD +, AB+)
- bezwładność (Inetria Stablizer -, Bulkhead +)
Na oba punkty może wpływać samo zamontowanie modułu (moduł jest wyłączony - "poszarzały"), AB i MWD wpływają gdy są uruchomione.
Z punktu widzenia czasu najbardziej optymalne jest uzyskanie najpierw alignu, a potem 80% prędkości maksymalnej.
A teraz poproszę raz jeszcze o wskazanie GDZIE napisałem wprost (!), że prędkość maksymalna wpływa na align ?
Podany cytat wskazuje na to co wpływa na WEJŚCIE w warp:
(...)wszystko co wpływa na czas jaki potrzebujesz na osiągnięcie tej prędkości oraz znalezienie się na linii warpu wpływa na czas wejścia.
Pierwsze pogrubienie dotyczy PRĘDKOŚCI, jeśli ktoś się jeszcze nie zorientował (Mona X ?), a drugie dotyczy alignu.
Być może Mona X poczuł się zagubiony użyciem przeze mnie spójnika oraz, ale wówczas skąd wykazywanie, że czas potrzebny na osiągnięcie 80% prędkości maksymalnej będzie taki sam dla różnych wartości prędkości maksymalnych pozostaje poza zakresem mojego zrozumienia.
Wszystkie osoby postronne przepraszam za niepotrzebną dyskusję.