Eve Online > NoobGarten
Kontenery - jak??
pixel1984:
Witam
Jak obsługiwać kontenery?? Można je jakoś "holować" czy coś?? do czego one wogóle służą?? I jak się "kopie do puszki"??
Ufff... to się namarudziłem, ale gram dopiero 3dzień :)
Thanks from the mountain (dzięki z góry :) ) za odpowiedzi
tempx6:
--- Cytat: Macierj w Kwietnia 22, 2008, 12:52:45 ---Witam
Jak obsługiwać kontenery?? Można je jakoś "holować" czy coś?? do czego one wogóle służą?? I jak się "kopie do puszki"??
Ufff... to się namarudziłem, ale gram dopiero 3dzień :)
Thanks from the mountain (dzięki z góry :) ) za odpowiedzi
--- Koniec cytatu ---
Kontenerki możesz zawieszać w przestrzeni (Anchorować). Wymagany skill Anchoring. Jak wyrzucisz kontenerek to prawy click na nim. Służą jako magazyn. Można je holować wiązką : Tractor Beam
Thanks from the mountain / to jakiś idiom nowy ?:)
pixel1984:
Czy takiego tractor beam`a można na fregatce zaistalować?? ile kontenerów można na jednym TB pociągnąć naraz?? i czy mając fregatę jest sens kupować te największe kontenery (czy bede w stanie je wyholować ze stacji, bo w ładowni raczej mi się nie zmieszczą??)
Wilk:
Kontenerkami sobie na razie głowy nie zaprzątaj.
Wspomniane przez Ciebie "kopanie do puszki" to nic innego jak wyrzucenie odrobiny rudy poleceniem "jetison" (zaznaczasz rudę, klikasz klawiszem, wybierasz opcje) i potem otworzenie powstałej w ten sposób puszki i przekładanie do niej z ładowni statku wydobywanej rudy. Puszka stoi godzinę i przed jej upływem powinieneś zabrać z niej wszystko i przewieźć na stację (po godzinie tak "puszka" sama wybucha)
TB jest w stanie holować jedną rzecz (puszkę, wrak etc) na raz.
Ściągnij sobie program Eve Fitting Tool - dzięki niemu będziesz mógł sprawdzać co możesz na statek wrzucić przy swoich skillach i jak to będzie wyglądało.
A ogólnie to polecam przeczytać "poradnik górnika"
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=5
ps. nie będziesz w stanie holować "puszki" ani kontenera do stacji. Będziesz musiał wyskillować statek transportowy (nie przydatny w kopaniu, ale za to z dużą ładownią) i nim zwozić zawartość "puszki".
Ostry:
Przeczytałem poradnik górnika - świetna robota btw.
1. Czy złodzieje puszek trafiają się często?
2. Napisane jest tam żeby nie atakować złodzieji, ale w takim razie jak się przed nimi bronić?
3. Czy jesli mam np 12k m3 w puszce podleci taki delikwent i wyjmie z niej tylko tyle ile mu się na pokład zmieści czy dana puszka w całości przechodzi na jego własność?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej