Eve Online > NoobGarten
Samoistna odnowa Capacitora oraz Shielda
KomB:
golem + cruisy=bezproblemowy fit t2 - rigi CCC zapewniające tanka na dlugo
golem +torpy= na normalnych zasieg z 35km , na javelinach z 55km , rigi Rocket Fuel Cache , Hydralic Bay Thruster - oslabia tanka czyli zaczynaja sie poszukiwania lepszych(drozszych) modow
z porownania czasow robienia misji roznice sa niewielki z 2-5 minut i nie zawsze na rzecz torped
nadmienic mozna jeszcze o 2 typach przetwazania misji -
golem + przetwornia (traktory, salvager) - misja utilizowana na miejscu, czyli i tak zapas czasu na strzelanie
golem + 3 traktory + smieciarka - wraki sciagane w jedno miejsce, pozniejszy salvage
Wilk:
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś wszystkie npc BSy na misjach miały defendery. Z 6 cruiserów dolatywały do celu 4 zazwyczaj. Więc przy 4 rakietach na Golemie dolecą 2 w porywach 3. To znaczny spadek dps'a. Stąd przy Golemie jednak brałbym torpedy.
MKoll:
JEŚLI torpy do misji, to Golem (głównie fitting i TP bonus), ale IMO cruise są nadal bardziej uniwersalne.
A na cruise CNR nadal > Golem jeśli chodzi o DPS, z kolei marauder ma oczywistą zaletę oszczędności ammo, dzięki czemu faction missiles mają większy sens ekonomicznie.
Tekashi Kovacs:
--- Cytat: Wilk w Kwietnia 12, 2008, 14:03:51 ---Nie wiem jak teraz, ale kiedyś wszystkie npc BSy na misjach miały defendery. Z 6 cruiserów dolatywały do celu 4 zazwyczaj. Więc przy 4 rakietach na Golemie dolecą 2 w porywach 3. To znaczny spadek dps'a. Stąd przy Golemie jednak brałbym torpedy.
--- Koniec cytatu ---
Zasada działania defenderów jest inna. Mają % szansy na zestrzelenie missila, czyli każdy z tych czterech z Golema traktowany jest osobno, tak samo jak każdy z siedmiu z CNRa - nie ma znaczenia czy wystrzeliłeś jednego czy 7 cruzów.
BTW Jednak centrala to centrala - pierwszy post od jakiegoś miecha i -1 do karmy za nic. Czuję się zachęcony do wypowiadania się tutaj.
NeX:
Mastachy od cudownego tankowania, proponuję abyście dali swojego "dobrze" stankowanego shipa komuś nowemu z corpa, kto właśnie zrobił skile. Potem poczekajcie z godzinę na wypłatę ubezpieczenia i uzasadnijcie dlaczego wasza strategia była zła. :crazy2:
Opawiadanie nowym graczom, że ich życie stanie się piękne jak tylko kupią sobie CNR i fit za dwa miliardy, to zwykłe wciskanie kitu, bo oni go zezłomują jak wszystko inne i z taką samą łatwością - "bo wiesz tam były takie małe, wredne i mnie zwebowały, a potem takie czerwone kulki się świeciły i potem wszystko mi się wyłączyło". :uglystupid2:
P.S. Co do skila na tactical shield, żeby było jasne:
Shield spada poniżej 25% damage wchodzi w Armor nawet jak cały czas masz te pieprzone 20% shielda i w skrajnym przypadku szlag trafi shipa, który nawet nie dał się na 0 zjechać. Czy komuś opłaca się zrobić skil, ktory to zmienia niech sobie sam oceni. TSM i tak każdy kto ma shielda na tanku używa ze względu na aktywne hardenery, które go wymagają, więc zrobienie na 5, to nie znowu taki wysiłek. Wolny wybór. Równie dobrze można powiedzieć, że robienie armor reperek na 5, to strata czasu. Ja jednak nie żałuję ani na jotę, że je zrobiłem. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej