Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Dormio:
--- Cytat: Dagorian w Maja 23, 2011, 22:33:32 ---Wie ktoś dlaczego przy agentach zniknęła ich jakość (quality). Co ta zmiana oznacza ?
--- Koniec cytatu ---
Wg CCP zmiana oznacza łatwiejszy dostęp (jak do agenta Q-20) oraz większe zarobki (jak u agenta Q+20). IMHO kolejny bezsensowny ruch w celu uproszczenia EVE, ale może jest w tym jakiś głębszy sens, którego CCP nie chce/nie zamierza nam zdradzić ?
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Maja 24, 2011, 08:47:58 ---Wg CCP zmiana oznacza łatwiejszy dostęp (jak do agenta Q-20) oraz większe zarobki (jak u agenta Q+20). IMHO kolejny bezsensowny ruch w celu uproszczenia EVE, ale może jest w tym jakiś głębszy sens, którego CCP nie chce/nie zamierza nam zdradzić ?
--- Koniec cytatu ---
Chodziło o to, że nikt kto nie musiał, nie korzystał z agentów L4 poniżej Q20.
Problem w tym, że teraz nie opłaca się korzystać z "samotnych" agentów L4 - najlepiej żeby było ich najwięcej na jednej stacji (żeby dało się łatwo odrzucać "gorsze" misje).
Dormio:
Ja wiem jak wytłumaczyli konieczność wprowadzenia tych zmian, ale to nie oznacza, że to co zrobili było moim zdaniem właściwe.
IMHO powinni wszystkich agentów L4 rozgrupować tak żeby w jednym systemie było nie więcej jak 1 agent, a dodatkowo agencie Q>0 w low. To by wystarczyło by nagle ludzie zaczęli korzystać z innych agentów. Jednak jak zwykle CCP wybrało drogę na skróty, bo się komuś nie chciało siedzieć nad tabelami.
Kompletną abstrakcją natomiast jest dla mnie dlaczego przy okazji nie zredukowali ich liczebności (skoro wszyscy są tacy sami to dlaczego ich jest tak wielu), a uważam, że 1-2 na konstelację w zupełności by wystarczyło.
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Maja 24, 2011, 09:09:57 ---ale to nie oznacza, że to co zrobili było moim zdaniem właściwe.
--- Koniec cytatu ---
A gdzie ja tak napisałem? Zmiana oczywiście, że bez sensu.
Dormio:
--- Cytat: SokoleOko w Maja 24, 2011, 09:48:45 ---A gdzie ja tak napisałem? Zmiana oczywiście, że bez sensu.
--- Koniec cytatu ---
Nigdzie. Podałem jedynie powody dla jakich ja uważam, że ta zmiana jest bezsensowna.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej