Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
karol66:
Zaczalem jakis czas temu biznes z podnoszeniem standingow dla innych graczy i mam takie pytanko.
Postac A bierze np. 5 misji, przeleci sie do wejscia kazdej misji z postacia B i ta porobi sobie bookmarki. Nastepnie postac A idzie offline a postac B wystukuje misje (dla uproszczenia - robi misje gdzie objective to wybicie wszystkich NPC). Postac A loguje sie dzien pozniej i ma wszystkie te misje ukonczone czy nie?
Chdozi mi generalnie o to czy musze byc we flocie z gosciem ktory wzial misje i on musi byc online czy tez moge mu zaliczac objectives nawet jak gosc jest offline?
Mam teraz potencjalnego klienta ktory ma jednak totalnie inny play time niz ja :(
NeX:
Możesz być zupełnie przypadkową osobą, która wlazła na pocket i wybiła npece. Jak celem było właśnie ich wybicie, to właściciel misji ma ją zaliczoną. Wystarczy, że zamelduje. Kończyłem tak misje kolegi, który musiał je zostawić. Robi się tylko bookmarka na bramę aby można było pod nieobecność właściciela misji dolecieć na pocket.
Jeśli celem misji było zabranie czegoś, to też da się załatwić. Zbierz co trzeba i wystaw klientowi kontrakt do odbioru. On ma tylko odebrać i po wyładowaniu zameldować wykonanie misji. W takiej sytuacji możesz nawet pobierać opłatę w kontrakcie po wykonaniu zlecenia. Na zwykłym mordowaniu się nie da, bo misja jest zaliczona wraz z zabiciem ostatniego triggera i mógłbyś mieć problem z egzekwowaniem zapłaty.
karol66:
--- Cytat: NeX w Kwietnia 19, 2008, 18:56:55 ---W takiej sytuacji możesz nawet pobierać opłatę w kontrakcie po wykonaniu zlecenia. Na zwykłym mordowaniu się nie da, bo misja jest zaliczona wraz z zabiciem ostatniego triggera i mógłbyś mieć problem z egzekwowaniem zapłaty.
--- Koniec cytatu ---
Dzieki za info.
Co do zapłaty to biorę zawsze z góry.
P.S. Właśnie przeczytałem ostatnie zdanie i jakoś dziwnie znajomo zabrzmiało ^^
Xarthias:
Ktoś wie, jak to jest teraz z przyrostem ssa za zabijanie npców na misjach?
Bo cyrki mi wychodzą straszne. Za tą samą misję, w tym samym systemie, od tego samego agenta, raz dostanę plusa do ss, raz nie, chociaż zabijam te same npce.
Podobnie jest z różnymi misjami ale tymi samymi npcami. Raz leci w górę, raz nie. WTF?
Dodam, że tych misji nie robię za często, więc raczej odpada kwestia przedziału czasowego w jakim kille były zaliczane.
Goomich:
Jest jeszcze sprawa pt. jak masz za duży SS, to ci słabe enpece nie zwiększają.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej