Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
North story
Pimpeck:
Ja tylko w kwestii formalnej - czy KDR z KB to jakis wspolczynnik kierbirowatosci ? :2funny:
Pozdro
Pimp
Loc0:
Ohh no coz to kwestia stara jak eve ... :) ale imho tak. Nie latasz sie strzelac tym bardziej kiedy masz okazje by to robic, jak juz lecisz bo ci kazali to w drejku (na t1 albo lipnych namedach bez rigow gdy sa skile na t2 mody i shipy) to jestes kerbir i lama ;D. Moge pojac ze sa ludzie ktorzy w eve lubia handlowac, produkowac itd ale jak ci ktos do domu wjezdza to wsiadasz w cepa/ dykte/ haca czy tam innego shipa nie wymagajacego dlugiego treningu a przydatnego we flocie i lecisz sie bic. Wracajac do tematu to spodziewalem sie ze dronkowe ally wspierane przez redswarm zepna sie mocniej w celu uzyskania dostepu do moonow. Po rozpoadzie tri chyba jednak gdzie indziej sie skierowali klepac iski.
Wilk:
--- Cytat: Pimpeck w Maj 21, 2008, 13:03:08 ---Ja tylko w kwestii formalnej - czy KDR z KB to jakis wspolczynnik kierbirowatosci ? :2funny:
--- Koniec cytatu ---
Pojedynczego pilota? Raczej nie. Całej korporacji? Jak najbardziej. I nie ratio, a same liczby. Bo jak cała korporacja prawie w ogóle nie lata na pvp i większość killi zawdzięcza kilku osobom (a straty osobom co na pvp nigdy nie latają, a są łapane na paskach) to o czymś to świadczy.
No ale nie zrzędzę już tylko czekam na jakieś battle reporty :)
Pimpeck:
Loc0, dzieki za wyjasnienie. Odpowiedz rzeczowa i trafiajaca do przekonania. Point 4u :)
Co do walk w Gemi to GoonsWarm zadomowil sie w FDZ4-A gdzie zrobili sobie baze (dwie stacje NPC), postawili POS'a (napewno jednego bo sam widzialem) ale pewnie jest ich wiecej. Sciagneli Erebusa (pilot 0mega), sam nie widzialem ale miarodajne oczy widzialy. Nam (SMP) zabrali dzisiaj w nocy mala szpilke w M-MD31. Troche tez nas skopali ale takie zycie. Odszczekiwam natomiast pogloski, ze lataja jedynie frejkami T1 i tu 'szapoba' :D W dzialaniach wspiera ich dzielnie TCF.
Pozatym naloty gangow Exceed (calkiem niezle chlopaki lataja) wiec jest miodnie jesli idzie o emocje.
Sytuacja w R-6, oktorej wczesniej donosilem, dla mnie niejasna bo nie bywalem tam ostatnio wiec nie bede sie rozpisywal. Pewnie sie za niedluga samo wyjasni.
To tyle z naszego podworka blizszego i troszke dalszego.
Pozdro
cascador:
Trzymajac sie statystyk, to wlasciwie macie racje. Otoz w I-R-A jestesmy (ja z kolegami z poprzednich korpow siedzacych dotychczas w empire) od miesiaca z kawalkiem, czyli w SMP bylismy kolo miesiaca. Zwrocic nalezaloby uwage, iz w ciagu miesiaca mielismy wiecej killi niz jakakolwiek inna korporacja w tym sojuszu, bo ok. 136. Tak, z tych 145 killi tych ok 136 bylo zdobytych w przeciagu ostatniego miesiaca. W tym czasie ludkow z takich korpow jak fcin, fofw, qrd, itp bylo jak na lekarstwo.
Tak wiec jesli paru kolesi bedacych dotychczas w korporacjach latajacych po empire, przybywa do geminate i wykazuje sie wyzej wspomniana aktywnoscia pvp, to wydaje mi sie ze miano farmera mozna by bylo przypiac zupelnie komus innemu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej