Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

South Story - BoB Steamrollin?

<< < (18/22) > >>

Vic Brunner:
no to chyba BoB powinien zacząć się głęboko okopywać :]

Totalizator:
Standy do MC wygasly razem z downtime. BRUCE proponowal NAP do bob wedlug szpiegow pandemic legion (ktorzy dali nam tematy ze sporej czesci forum BRUCE rowniez i na ten temat)

Mac Dercad:
To szpiedzy PL są lepiej poinformowani niż ja, ponieważ na forach do których mają dostęp zwykli śmiertelnicy z BRUCE nie było o tym ani słowa.

termos:
No cóż ktoś proponował napa BoBowi i już info że się z nim układa i że kiedyś może będą blue z BoBem.

Co ja mogę napisać, mam jedną akcje reikoku myślę że będą chronić swoich akcjonariuszy i jak już Molle wygra EVE dostanę jakis własny region a być może nawet wynegocjuję Jita na wyłączność.

Vermian:
Wedlug mnie po prostu ci ktorzy podjeli decyzje o szantarzu BRUCE po prostu staraja sobie zmyslic jakis powod aby przykryc zwykle partactwo dyplomatyczne. Partactwo bo:
1. Jakby ktos przesledzil historie BRUCE by wiedzial ze ten sojusz nigdy nie ulegal szantarzowi, i wolil utopic kilkadziesiat miliardow w zniszczonych statkach niz sie poddawac i dzialac na czyjes dyktando.
2. Kazda sila nie zwiazana scisle z koalicja dostala kolejny zimny prysznic (po DMC i KOS) , i zaczeli sie zastanawiac czy przyjacielscy koalicjanci z RSF chcacy wyzwolic galaktyke od BoB przypadkiem nie chca wprowadzic wlasnego jeszcze gorszego rezimu zaraz po tym.
3. Dzieki temu w tej chwili spora czesc polnocy ma lepsze stosunki z BRUCE niz z koalicja, przykladem niech bedzie chocby ostatni reset MM.

Tak jak juz mowilem sila GS w znacznej czesci byla skuteczna dyplomacja, bez obrazy ale gdzies ktos schrzanil robote. Mozliwe ze to nawet nie wina GS, tylko AAA, PL i RA, ktorzy zaczeli szukac latwych celow widzac ze przez walki z BoB  ich killboardy traca na pimp factor. Nadal Goonswarm szanuje ze udalo im sie az tak daleko zajsc, niemniej mam wrazenie, ze od jakiegos czasu koalicja sobie strzela gole we wlasna bramke. A BoB? Chyba ma najwiekszy ubaw w swiecie bo na wielkanoc dostal kupe prezentow. Atak AAA na IAC, kompromitacja MC i atak czesci sil koalicji na BRUCE. Trudno o lepsze podarki made in coalition. Do pelni szczescia BoB-owi brakuje chyba tylko ataku RA na TCF :P.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej