Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
South Story - BoB Steamrollin?
CoeathalVega:
W innych wiadomosciach, posy IAC w 49-u6u rozpadly sie z hukiem bez wiekszego oporu ze strony wlasciciela.
Jedynym urozmaiceniem wieczoru byl Mynas Atoch, "dyplomata" MC, ktory robil z siebie posmiewisko w local, oskarzajac BoB o blobowanie i zabieranie funu z gry - ten sam, ktory znapowal miliard ludzi z koalicji majac nadzieje, iz BoB padnie zgodnie z zapowiedziami, w lutym.
Ironii do jego wypowiedzi dodaje fakt, iz 49-u6u to ten sam system do ktorego nie tak dawno zlecialo sie 600 osob koalicji, zeby zobaczyc jak Shrike wybucha, co nie nastapilo przez, cytuje CCP "UNEXPECTED SOLAR EVENT OMAGAWD" :>
Sov neutralny po DT, dalej...czas pokaze.
Kombat:
Mynas był w gangu MC który kampił dolotówke z delve do 49- bez scouta po drugiej stronie bramy. Gdyby nie to że spieszyliśmy się do domu po 9 godzinnym roamie :buck2: wycielibyśmy ich wszystkich a tak tylko flycatcher padł ;)
Totalizator:
--- Cytat: CoeathalVega w Kwiecień 14, 2008, 14:06:44 ---W innych wiadomosciach, posy IAC w 49-u6u rozpadly sie z hukiem bez wiekszego oporu ze strony wlasciciela.
Jedynym urozmaiceniem wieczoru byl Mynas Atoch, "dyplomata" MC, ktory robil z siebie posmiewisko w local, oskarzajac BoB o blobowanie i zabieranie funu z gry - ten sam, ktory znapowal miliard ludzi z koalicji majac nadzieje, iz BoB padnie zgodnie z zapowiedziami, w lutym.
Ironii do jego wypowiedzi dodaje fakt, iz 49-u6u to ten sam system do ktorego nie tak dawno zlecialo sie 600 osob koalicji, zeby zobaczyc jak Shrike wybucha, co nie nastapilo przez, cytuje CCP "UNEXPECTED SOLAR EVENT OMAGAWD" :>
Sov neutralny po DT, dalej...czas pokaze.
--- Koniec cytatu ---
Mynas i wogóle MC to jedna z głównych przyczyn klęski inwazji na Delve ponieważ tam gdzie MC obiecało capsy i pomoc w zajmowaniu sova ani capsów ani tower spamu nie było. A potem suprajz że koalicja dała dupy i rozeszła się do domu.
Co do IAC to właściwie są w tym momencie spisani na straty, atakowani z dwóch stron przez AAA i BoB nie obronią raczej swoich terenów, a jako że zamiast koncentrować się przy 49- walczą z AAA to i wsparcie od goonsów nic im nie da. Querious właściwie padło bo żaden z sojuszy który tam się zainstalował nie brał na serio obrony swoich terenów tak że gdzieniegdzie stał tylko 1 tower zajmujący sov.
Jeśli chodzi o goonsów to morale zdaje się jednak powoli rosnąć, NPC delve jest dobrym miejscem do aktywnego pvp w małych gangach, solo i we flotach i z tego co widzę liczba osób na opach powoli ale rośnie. Pojawił się problem niskiej partycypacji capital floty ale moim zdaniem zostanie on rozwiązany, choćby dlatego że kasa płynąca z moon miningu pozwala nam szybko zastępować capsy co powinno skłonić FC do częstszego używania ich (tak jak wczorajsza bitwa w 319-)
Venzon 2003:
mam nadzieje, ze goonsi nie wyprowadza sie z delve, daja nam przeciez rozrywke na wyciagniecie reki...
Paul Shakur:
--- Cytat: Bruce Ironstaunch w Kwiecień 16, 2008, 03:15:57 ---Co do IAC to właściwie są w tym momencie spisani na straty, atakowani z dwóch stron przez AAA i BoB nie obronią raczej swoich terenów, a jako że zamiast koncentrować się przy 49- walczą z AAA to i wsparcie od goonsów nic im nie da. Querious właściwie padło bo żaden z sojuszy który tam się zainstalował nie brał na serio obrony swoich terenów tak że gdzieniegdzie stał tylko 1 tower zajmujący sov.
--- Koniec cytatu ---
Proszę nie traktować tego jako flame, ale mam kilka takich malutkich spostrzeżeń dotyczących części tej wypowiedzi:
1. Przeglądając nie raz KB BOBa widziałem jak IAC pomagało GoonSwarm i całej koalicji w Delve.
2. AAA nie widziałem ani razu w walce razem z GS, RA, RZR, IRON, PL, MM itd. przeciw BOBowi (być może to moje niedopatrzenie).
Zastanawia mnie więc jedno: dlaczego GoonSwarm (bo RA to akurat dla mnie jest jasne) jest na plus z AAA i nie pomoże IAC w obronie nie tyle przed BOBem co przed AAA, którzy tak naprawdę przez cały ten czas mieli w głębokim poważaniu walki w Delve?
Patrząc nadal na to co się dzieje, to AAA próbuje rozwalić właśnie jeden z aliansów, który udzielał się dość aktywnie i pomagał koalicji w walce. Samo AAA z tego co widzę nadal ma gdzieś to czy Goonsi zatrzymają BOBa w Delve/Querious i ewentualnie podejmą kolejną próbę odebrania mu terenów czy też dostaną w tyłek i będą musieli się wycofać z powodu braku wsparcia sojuszników.
To tyle moich spostrzeżeń (być może i błędnych) jako obserwatora tego konfliktu i KB kilku aliansów ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej