Eve Online > NoobGarten
ECM dla NAPRAWDE poczatkujacego :)
karol66:
Odnośnie broni:
Bonus jest w moim przypadku mniejszy bo nie mam Freg4 (3 dni treningu mi za nia wypluwa więc na razie nadrabiam zaległości w learningach).
Anyway... ta bron to wlasciwie dodatek (podstawowym celem miało być jamowanie) a ten mod. EMC-burst potrzebuje praktycznie pełnego capacitatora do aktywacji. Z dzialkami hybrydowymi było tak, że po użyciu ECM-burst capacitator często spadał do zera, wyłączał sie afterburner i momentalnie dostawałem duży dmg. Po wymianie na działka projectile, właczony drain "obsługuje" afterburnera i nie miałem jeszcze sytuacji żeby sie on wyłączył.
Co do shipa....
Latałem wcześniej Tristanem i Maulus ma dla mnie kilka bonusów.
Po pierwsze targetuje z prawie 2x wiekszej odległości (>50km a Tristan 27km) - przy zasiegu dron 35km widać różnicę (po prostu jest bezpieczniej - jeśli np. atakują mnie 3 raty to mogę rozwalić/uszkodzić 1-2 raty dronami a dopiero potem sie zbliżyć do tego który został.
Po drugie - 2x wiekszą ładownośc dron.
Po trzecie - miał opis "najprostsza fregata do walki elektronicznej" :)
Po czwarte - grając z kolegą (tym który lata cruiserem) moja przeżywalność jest bardzo kontrowersyjna :) a Maulus jest sporo tańszy.
Ja mam mocno rozwinięte skile social i ostatnio wzieliśmy misje od agenta lev2 quality -11 (efektywne -4).
Po wwarpowaniu sie na miejsce encountera spotkaliśmy 3-4 cruisery NPC po 230k revarda za sztukę plus 2x tyle fregat które z cruisera mojego kolegi robiły krwawą miazgę zanim on je wogóle namierzył (wygląda że go jamowały mocno).
Zaczeliśmy powoli tłuc te mniejsze stateczki warpując i uciekając co chwila ale daliśmy sobie spokój bo wyszło nam, że kumpel da rade wygrać z NPC cruiserem 1:1 a tam były przynajmniej 2-3 sztuki "razem".
I z tego sie wzięła cała ta idea walki elektronicznej oraz moja przydługa opowieść ^^
Ellaine:
Zapiszcie się do Unseen Academy i już was nauczą wszystkiego, nie tylko klepania ratów :)
Kombat:
I jeśli chodzi o fitowanie statków to zdecyowanie polecam EvE Fitting Tool, najlepiej wprowadzić do niego swój klucz API. EFT Prawde Ci powie - na jak długo starczy capacitor, jakie obrażenia zadasz, ile obrażeń wytankujesz itp.
Link to wątku z programem na eve-o.
karol66:
--- Cytat: Albi w Lutego 29, 2008, 12:42:19 ---Zapiszcie się do Unseen Academy i już was nauczą wszystkiego, nie tylko klepania ratów :)
--- Koniec cytatu ---
Kolega juz jest w corpie (on gra ze 2 lata ale ma postac w ktorej robil na max mining + duze statki transportowe a skile bojowe ma prawie takie jak moja postac 2 tygodniowa) wiec ta opcja raczej odpada.
Dzieki wszystkim za pomoc i linki do poradników - to co miało ECM w nazwie wątku znalazłem już wcześniej ale pozostałych nie widziałem.
Podsumowując:
W walce z NPC nie ma co stawiać na bronie typu ECM tylko na support wiekszego kolegi naprawiaczkami, boostami sensorów etc. Nie ma też szansy żeby początkująca (mocno początkująca :) ) postać rozwaliła fregatą czy destroyerem tech1 NPC w cruiserze (rozumiem że co innego walka z graczem ale działanie statków NPC jest "uproszczone" pewnie żeby nie dawało sie ich niszczyć jakimiś prostymi i powtarzalnymi schematami).
Dobrze zrozumiałem? :)
P.S. A co do PvM to sorka - przyzwyczajenie z fantasy mmorgp ^^
Wolver:
--- Cytat: Radoslaw Karolak w Lutego 29, 2008, 13:18:25 ---Kolega juz jest w corpie (on gra ze 2 lata ale ma postac w ktorej robil na max mining + duze statki transportowe a skile bojowe ma prawie takie jak moja postac 2 tygodniowa) wiec ta opcja raczej odpada.
--- Koniec cytatu ---
Czyli co? Kolega jest w corpie i jest górnikiem, to ty nie możesz iść do Unseen nauczyć się walki od doświadczonych i cierpliwych instruktorów? WTF?
--- Cytuj ---Podsumowując:
W walce z NPC nie ma co stawiać na bronie typu ECM tylko na support wiekszego kolegi naprawiaczkami, boostami sensorów etc. Nie ma też szansy żeby początkująca (mocno początkująca :) ) postać rozwaliła fregatą czy destroyerem tech1 NPC w cruiserze (rozumiem że co innego walka z graczem ale działanie statków NPC jest "uproszczone" pewnie żeby nie dawało sie ich niszczyć jakimiś prostymi i powtarzalnymi schematami).
Dobrze zrozumiałem? :)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli pakuje na ten cruiser uparcie broń do której nie ma żadnych bonusów to tak. Cruisery NPC można np. zjadać Kestrelem na bardzo początkujących skillach. Tym bardziej destroyer u rasy, która ma startowe skille na działka będzie sobie z nimi radzić. Wystarczy tylko myśleć, nie lekceważyć ship bonusów i.. uczyć się od doświadczonych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej