Eve Online > NoobGarten
ECM dla NAPRAWDE poczatkujacego :)
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Radoslaw Karolak w Lutego 29, 2008, 11:09:23 ---Czy ktoś mógłby wyprowadzić mnie z błędu jeśli coś żle zrozumiałem odnośnie tego do czego i jak działają poszczególne kategorie sprzętu do wojny elektronicznej?
--- Koniec cytatu ---
NPC oszukują. Są wrażliwe tylko na jammowanie, niewrażliwe na sensor dampening, tracking disrupting i praktycznie niewrażliwe na NOS. Jeśli stracą locka po użyciu ECM Burst odzyskują go prawie natychmiast więc na NPC nie ma co go używać. W dodatku mogą po zjamowaniu zaatakować Twoje drony.
Sensor Backup Arrays - podwyższają siłę sensorów Twojego statku przez co trudniej Cię zjamować.
ECM Burst - niby jammuje ale nie na 20s tak jak zwykłe jammery. Po prostu tracisz locka i możesz od razu zacząć namierzać. Ostrożnie z tym w hi-secu bo działa jak smartbomba. W PvP działa nieźle w połączeniu z sensor dampenerami.
Skrypty - jeśli ich nie używasz moduł robi po trochę wszystkiego, jeśli użyjesz skryptu modułrobi tylko jedną rzecz ale za to dwa razy lepiej.
W PvM (PvE) nie ma sensu bawienie się w ECM. Tank i DPS - im więcej tym lepiej. Czasem sprawdza się matoda na snajpera, zakładasz działa dalekiego zasięgu, afterburner i overdrivy i uciekając przed wrogiem trzymasz go na dystans i wykańczasz z daleka.
MKoll:
Dodajmy jeszcze: ECCM - moduły chroniące przed jammowaniem - nie działają przeciwko NPC. Histerycznie mnie bawią te wszystkie lolki latające na misje przeciw Guristas z ECCM zajmującym slot.
karol66:
Jeszcze raz dzieki wszystkim za rady.
Posłuchałem sie, wyskilowałem swoje bronie hybrydowe i wrzucilem na statek 2x 75mm zaladowane antymateria.
Orbitowac musze na ok 2k (blizej czesto pudluja - chyba tracking za maly) ale nie wplynelo to jakos znaczaco na uniki przed NPC za to dmg wzroslo dwukrotnie.
Zamienilem tez ECMburst na zwykly multispektrum i faktycznie czasami na NPC zadziala (nawet krazownika sie udawalo zjamowac tylko z <15km).
Generalnie jestem STRASZNIE zadowolony z tego statku :)
Jeszcze jedno pytanko - odnosnie tych ECM "rasowych". Czy można jakoś poznać do jakiej rasy nalezy statek NPC którego widzę?
Konkretnie chodzi mi o taką sytuację: wlatuję w misje, DED etc, nie radzę sobie dronami/działkami etc i potrzebuję boosta w walce - musze probowac ktory ECM zadziala na przeciwnika metodą prób i błedów czy jest jakis sposób/baza danych która da mi takie info?
Goomich:
--- Cytat: Radoslaw Karolak w Marca 02, 2008, 01:59:43 ---Posłuchałem sie, wyskilowałem swoje bronie hybrydowe i wrzucilem na statek 2x 75mm zaladowane antymateria.
Orbitowac musze na ok 2k (blizej czesto pudluja - chyba tracking za maly)
--- Koniec cytatu ---
Raile mają jeden z najgorszych trackingów.
--- Cytat: Radoslaw Karolak w Marca 02, 2008, 01:59:43 ---Zamienilem tez ECMburst na zwykly multispektrum i faktycznie czasami na NPC zadziala (nawet krazownika sie udawalo zjamowac tylko z <15km).
--- Koniec cytatu ---
Skoro latasz na misje, to powinieneś wiedzieć z kim walczyć, więc używają rasowych.
--- Cytat: Radoslaw Karolak w Marca 02, 2008, 01:59:43 ---Jeszcze jedno pytanko - odnosnie tych ECM "rasowych". Czy można jakoś poznać do jakiej rasy nalezy statek NPC którego widzę?
--- Koniec cytatu ---
Zakładam, że nie potrafisz jeszcze odróznić sylwetek poszczególnych sylwetek, ale konstrukcje statków trzymają się pewnych określonych regół. I tak:
Amarzy - ich statki są złote, żółte, żółtawe, przechodzące w brąz. Często spotykanaym ksztaltem jest skorupa od góry i zwisające bebechy na dole. Statki tech 2 dostają zwykle trochę czerwonej farby (rzadziej czarną)
Minmatarzy - ich statki wyglądają ogólnie jak kupa złomu. W szczególe jak pordzewiała kupa złomu. Wyjatkiem są Maelstrom i Hurricane, które wygladają, jakby ktos je zaprojektował (na złomowisku, ale jednak).
Generalnie są przeciwieństwem statków Amarrów - tamte ciężke, masywne, majestatyczne, te zaś lekkie, szybkie, wyglądają jakby się miały rozpaść od byle pierdnięcia.
Gallente - te są obłe z grubsza. Zielone i obłe. Amarzy też mają krągłości tu i tam, ale mimo wszystko zawsze tam da sie znaleźć jakieś linie proste. W Federacji jednak nie ma ani jednej linijki. Za to mają różową farbę na niektóre wersje tech 2.
Caldari - I wiadomo dlaczego Gallente nie mają linijek: wykupili je Caldari. Caldarysjkie statki wyglądają jak coś, czego móglbyś się spodziewać po ludziach: szaroburo-stalowe pudła. Do teo zwykle niesymetryczne, co z niewiadomych dla mnie przyczyn bardzo przeszkadza ludziom miłośnikom Thoraksów, czy innych Omenów.
Są uważane za najbrzydsze statki w grze.
Voulture:
--- Cytat: Mona X w Marca 02, 2008, 04:53:52 ---Caldari - [...]
Przez ignorantow sa uważane za najbrzydsze statki w grze.
--- Koniec cytatu ---
FYP
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej