Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

JIHAAAD SWARM - GOONSI RATUJĄ EVE ... e albo nie nie ratują

<< < (4/13) > >>

termos:
Prosty rachunek co opłaca się bardziej ślęczeć nad grą po kilka godzin ratując, handlując ogólnie zarabiając ISKi. Czy może zapuścić na drugim kompie, nawet wyjątkowo słabym bo przecież nie potrzebne nam ani nowy silnik ani 150 fpsów na kilkanaście godzin pilota hulka aby sobie kopał, sam haulował sam przerzucał do hangaru sam wybierał skałki itd. Tak właśnie, nie trzeba kopać do puszki a nawet jest to niezalecane bo tworzy problemy. Nie trzeba przecież maksymalizować zysku na godzinę jeśli pracować można na swoje bogactwo 23h na dobę.

Jeśli ktoś nie wierzy poszukajcie, popilnujcie takich pilotów ewidentnie zauważycie że dokują co kilka minut.

Co do poprawności politycznej goonsów, to no cóż.... Chłopaki przegrywają to i głupotami teraz się zajmują bo to bardzo pro wygląda.

Ellaine:
Uh, trzeba będzie bezbronne biedactwa ratować. Szkoda że jeszcze z rok brakuje nim mój korp coś poważnie zawalczy. Ale nie o tym.

Makra są słabo wykrywalne, ciężko je udowodnić a bany bez dowodów to potężne ryzyko afery. Jedyne możliwe ich ograniczenie to zupełna zmiana mechaniki kopania na taką w której spędza się czas głównie szukając zasobów lub walcząc o nie - a nie przekładając skałę co 3 minuty do puchy. CCP przymierza się do przeniesienia całego kopania na eksplorację od dawna, ale jakoś im to nie idzie, pewnie się boją.
Większość hulków to mimo wszystko, myślę, nie są makra a prawdziwi kopacze. Bez makra można afkować 15 minut w takim hulku. Nie ma problemu z połaczeniem tego z capowaniem bramy czy nawet roamem czy co tam lubimy.

vulor:
Lekko OT: ktoś zauważył jak bardzo ISK ostatnio podrożały?
Jakoś zbiegło się to w czasie z problemami boba.
Nie, nie twierdze, że bob sprzedaje ISK, ale bob miał sporo petów u siebie.

Można powiedzieć, że ruskie wykończyli konkurencje :P

amra:
Nie za dalekie  wnioski ? Rownie dobrze mozna zauwazyc gwaltowny wzrost zapotrzebowanie na ISK-ki w RAGOON, przy takich stratach w sprzecie latajacym. RA potrzebuje na nowego tytana  ;) Wiec spokojnie i bez wskazywania palcem.  :police:

majama:
Moja znajomosc z goonsami zaczela sie od ich kradziezy i prowokacji podczas mojego kopania, czyli chlopaki jakby wrócili do starej profesjii. Dobrze że atakuja macrominerów, ale nie wierze aby nie lupali kazdego jak leci, zycie górników bedzie teraz nerwowe :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej