Eve Online > NoobGarten

Anty WARP - czyli pytanie górnika

<< < (2/9) > >>

Tuba:
Już go mam (Warp Core Stabilizer), ale zżera dość dużo CPU z mojego górniczego maleństwa.
Jak to używać i jak podnieść sobie CPU (poprzez moduł bo skile już trenuje)?
I co macie na myśli mówiąc skutki uboczne?

MKoll:

--- Cytat: Richie Rich w Lutego 16, 2008, 09:39:04 ---Już go mam (Warp Core Stabilizer), ale zżera dość dużo CPU z mojego górniczego maleństwa.
Jak to używać i jak podnieść sobie CPU (poprzez moduł bo skile już trenuje)?
I co macie na myśli mówiąc skutki uboczne?

--- Koniec cytatu ---

Skutki uboczne masz opisane w atrybutach stabilizera. IMO faktycznie na statku do kopania to nieporozumienie, zwłaszcza, że HACtorów (na które Stabilizer nie pomoże) coraz więcej w lowsecu. Kopanie SOLO fregatką w low jest skrajnie nieefektywne. Z taką malutką ładownią więcej latasz niż kopiesz. No chyba, że do puszki, ale wtedy złodzieje ci ją szybko wyczyszczą.

Rozważ:
1. Zarabianie fregatą na misjach/polowaniu na NPC
2. Wstąpienie do korporacji górniczej
3. Znalezienie jeszcze kilku osób do wspólnego kopania

Xarthias:

--- Cytat: Richie Rich w Lutego 15, 2008, 23:39:54 ---OK. A jak ktoś przyleci i po 2 sekundach już mam zablokowanego wrapa?

--- Koniec cytatu ---
Trzeba stać w alignie i jak się tylko ktoś wwarpowuje, to klikasz warp i cie nie ma :)
Minusem wcsa jest dłuższy czas i krótszy zasięg namierzania czegokolwiek. Przy kopaniu mało uciążliwy.
CPU zwiększasz coprocesorami.

Jeśli chcesz wiedzieć co to jest align i jak się go robi oraz chcesz poznać kumpli do wspólnego kopania - zapraszamy do Akademii (patrz mój podpis).

regis:
erm...jak cie bs lockuje a tu nie umiesz uciec fregata... coz. FAIL!

Tuba:
Dzięki za wszystkie porady!
Rzeczywiście Warp Core Stabilizer na koparce to nieporozumienie, ale używam tego na zmianę z małą frgatką ofensywną. Gdy mam jakiś NPCów przy asterodidach, wracam koparką i fregatka bojowa robi porządek, gdy wlatuje jakiś prawdziwy gracz, teraz w większości przypadków udaję mi się wywrapować.
Nie zgodzę że nie warto siedzieć fregatką na 0.4
Kilka kursów po Fiery Kernite koparką, potem kilka kursów bojową frgatką (zyski z bounty + zdobyczne przedmioty), i po mału odkładam sobie na cruisera. Mam sporo blueprintów, więc po starcie statku czy wyczerpaniu rakiet i amunicji zawsze jet coś pod ręką. Problemem w wyższysch systemach np. 0.6 - były notorycznie zapchane linie produkcyjne,a tutaj spokojne zawsze coś jest wolnego.

Do akademi pewno wstąpie  :police: choć szukam sojuszu anty Ammarrskiego

p.s. Interesuje mnie jaki jest najlepszy sposób ucieczki fregatą od statku, który założył mi blokadę na warpa.
Czy ustawć np. trzymaj w zasiegu na 25 000 i kliknąć na to (tak żeby jak najszybciej oddalić sie od takiego statku)?
Czy jest jakaś ikonka, która wskazuję że już jestem poza zasięgiem blokady i mogę odpalić warpa?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej