Eve Online > NoobGarten

Snajper

<< < (7/11) > >>

ivil:

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 11, 2008, 01:40:48 ---A gallente nadal nie maja dobrego szipa do  ratowania...

--- Koniec cytatu ---

poza dominixem, na ktorego mozesz wsadzic tyle dron ze spokojnie mozesz sobie szybko i bezbolesnie poradzic z e wszystkim czym raty moga cie 'zaskoczyc' a do tego ma dobry i latwy do zmontowania tank
no i poza dominix wersja pocket (Ishatr)
no i poza megathronem na ktorego mozna wsadzic spokojnie 7x350mm raile z trackingiem pozwalajacym ci trafic wszystko wieksza od fregaty a na fregaty masz 125m3 drone baya chyba ze potrzebujesz wiekszego wygaru to wsadzasz heavy dronki albo sentry jesli nie lubisz latac...
jesli gallente nie maja dobrych raciarek to nie wiem co ma, w sumie po caldari maja najlepsze statki do deratyzacji a jesli wziac pod uwage czynnik ceny to maja w ogole najlepsze (dominix z fitem kosztuje tyle co goly raven)

MKoll:

--- Cytat: Ivil w Lutego 11, 2008, 06:24:29 ---poza dominixem, na ktorego mozesz wsadzic tyle dron ze spokojnie mozesz sobie szybko i bezbolesnie poradzic z e wszystkim czym raty moga cie 'zaskoczyc' a do tego ma dobry i latwy do zmontowania tank
no i poza dominix wersja pocket (Ishatr)
no i poza megathronem na ktorego mozna wsadzic spokojnie 7x350mm raile z trackingiem pozwalajacym ci trafic wszystko wieksza od fregaty a na fregaty masz 125m3 drone baya chyba ze potrzebujesz wiekszego wygaru to wsadzasz heavy dronki albo sentry jesli nie lubisz latac...
jesli gallente nie maja dobrych raciarek to nie wiem co ma, w sumie po caldari maja najlepsze statki do deratyzacji a jesli wziac pod uwage czynnik ceny to maja w ogole najlepsze (dominix z fitem kosztuje tyle co goly raven)

--- Koniec cytatu ---

Amen. Trochę szkoda znerfowanego Myrmidona, ale i tak jest bardzo nieźle. Megathron i Dominix to IMO dwa najbardziej wszechstronne BSy w grze. Oba do rattowania i misji nadają się bardzo dobrze i mają do tego wybór fitów PvP. Poza tym wyfitowanie dobrego tanka na Dominixie to duużo mniej skillowania, niż tank Ravena wytrzymujący podobne molestowanie.

MightyBaz:

--- Cytat: kaleba w Lutego 11, 2008, 03:31:12 ---johny nie zgadzam sie z toba ale to moja opinia  ;)
aczkolwiek uwazam ze lepiej miec flote 20 bs snipe (10 T2, 10 T1)+20 supportu niz  10 snipe t2 i 30 supportu
ale ja jestem swiezaczkiem i noobkiem

--- Koniec cytatu ---

support szybko "sie zuzywa" , btw kiedys wpadlismy pomoc IAC w obronie stacji przed zlym BoBem...w 10 bsow sniperow i ok 15 supportu....smieszny squad - bo w sys bylo ok 300 luda, z czego 200 to bobitki
klepnelismy 24 bsy plus jakis badziew - hacki i taklerow, przy wlasnych stratach 2 bsow.
Czyli wszystko zalezy od FC a nie od bloba

Goomich:

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 11, 2008, 01:40:48 ---Nie rozumiem tej wypowiedzi. Przeciez gallente shipy maja zawsze wieksze cargo space dron od innych ras. Praktycznie gallente to drony(wszystkie rodzaje dmg) i hybrydy (kinetic/thermic). Z Rokhem chodzilo mi o to, ze Caldari dostali snipe.

--- Koniec cytatu ---

About f...g time.
Jak można kreować jakąś rasę jako miłośników snajpienia i nie dać odpowiedniego BSa?

Dormio:
Nie żebym był miłośnikiem BSów Gallente (za wyjątkiem Dominixa), a tym bardziej przeciwnikiem Rokh'a, ale IMHO sniper powinien być na T2.

--- Cytat: Mona X w Lutego 10, 2008, 11:22:57 ---Ma 1 działo więcej. Czyli megas musi byc na 3 levelu, żeby mu dorownać, na 5 róznica wynosi 10%. Poza tym rokh mniej traci na pudłach. A że nigdy nie musi walczyć na fallofoe, to i rzadziej pudłuje.

--- Koniec cytatu ---
No to niech wsiada w Hyperiona - też ma 8 dział...

--- Cytat: Vermian w Lutego 10, 2008, 21:17:33 ---Jedyna zaleta Megathrona wzgledem Rokha jako snipera jest to ze moze wyciagnac wiekszy damage na odleglosciach powiedzmy... 150-170 (majac gorszy tank przy tym), i to ze jest zdecydowanie bardziej uniwersalny niz Rokh. Poza tym Rokh jest najlepszym sniperem na duze floty i nie ma co z tym sie spierac. Duze HP pozwalajace wytrzymac DD i przy tym niesamowicie wielki zasieg dzial. Mozna nawet uprzec sie i podac jakies MWD z Cap Boosterem.

--- Koniec cytatu ---
Zaleta jak zaleta... dla jedynych kilka dodatkowych hp/dps będzie zaletą, a dla innych kilka dodatkowych kilometrów.
Zależy i od sytuacji i od umiejętności i od FC...

--- Cytat: Deaell Portt w Lutego 11, 2008, 01:40:48 ---Nie rozumiem tej wypowiedzi. Przeciez gallente shipy maja zawsze wieksze cargo space dron od innych ras. Praktycznie gallente to drony(wszystkie rodzaje dmg) i hybrydy (kinetic/thermic). Z Rokhem chodzilo mi o to, ze Caldari dostali snipe. A gallente nadal nie maja dobrego szipa do  ratowania. Pokaz mi jakis ship gallente z mozliwoscia zamontowania wiecej niz 2 wyrzutni.  Poza sb oczywiscie

--- Koniec cytatu ---
Tu nie ma nic do rozumienia...
Cladari = missile + hybrid (railguns)
Gallente = drones + hybrid (blasters)
Nie wiem po co chcesz wyrzutnie skoro masz dronki, a jeśli na dronkach masz problem z ratami, to po prostu znaczy, że coś gdzieś źle robisz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej