Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Subiektywna ocena PL korpów - opinie
MightyBaz:
na wzor topica utworzonego przez hardina http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=678057&page=1#3
chcialbym wam zaproponowac podobna ankiete, czyli krotkie acz tresciwe info o kazdej polskiej korporacji lub/alliancie, calkowicie subiektywne , ale bez zajadliwosci, flejmow i offtopow...poniewaz nie wiem ile jest polskich korporacji prosze o dopisywanie do listy
Wszelkie uwagi, komentarze i dyskusje: http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=5003.0
CBC Interstellar znam jednego tylko - Albi, pisze doskonale texty rp, jedyne czego mu zyczyc to zeby zaistnial komercyjnie, w science fiction czy fanastyce
PBN - zgrany zespol starych wyjadaczy, duze doswiadczenie pvp, bez perspektyw, chyba ze w koncu cos zagarna dla siebie
BeachBoys - wiecej mowia niz robia, banda pvp z emocjonalnym zacieciem
Husaria - zgrany zespol - wszystkiego po trochu, w tym roleplaying
Bermuda Syndrome: ?
Chapterhouse: Erm... ?
Frontier Worlds: ?
Frontier Combine: ?
GBTeam: - ponoc klepia redow i biede
Hanys: tylko slanguja po slasku
IRA: ?
Korporacja Kupcow Polskich: ?
Unseen Academy: pozytywna opinia
Unseen Chimera: ?
Unseen Gryphon: ?
Polish Task Force: nic dodac nic ujac...graja tak dluga jak istnieje eve
Qrdelesh: ?
Rave Technologies: kiedys tam bylem CEO, nawet udalo sie wyprowadzic corpa z kryzysu...ale akurat eve mi sie przejadla i nie gralem przez prawie 8 miesiecy...generalnie duzo znajomych
Voulture:
Baz, zmien nazwe na bardziej oddajaca zawartosc tematu. jakies opinie, czy cos, na pewno dasz rade.
Hastra, taka idea tematu. Piszemy o innych nie o sobie. Nie wazne na ile to trafne, wazne co inny mysla.
~~
Tyle pamietam i znalazlem na forum:
Beach Boys: Lubia nanogangi, graja dla pvp. fajnie sie z nimi latalo. Wchloneli pare polskich korporacji. Pare bardzo fajnych osob, czesc mnie wpieprza.
Bermuda Syndrome: Pare osob zktore pzrewinely sie przez D2, kojarzeni z mothershpami i pleksami. Calkiem normalni, maja sporo doswiadczenia. Ostatnio porkrutowali apre osob.
CBC Interstellar: Nie mam pojecia co to za corp, chyba rekrutuja noobkow i szkola ich w Unseenach. No i spamer o niespelnionych aspiracjach pisarskich jako CEO. ;p
Chapterhouse: Erm... Ichneumon, sprzedawanie iskow. Farmienie hi secowych posow, duzo flejmow. Wlasciwie nie znam zadnego ich gracza.
Frontier Worlds: Trzymaja sie w ISS od dlugiego czasu, kiedys czesto bywali na Polishu. Nie znam nikogo.
Frontier Combine: Zalozyciele Sempiternusu, zyja w Geminate i bawia sie posami.
GBTeam: -
Hanys: Znam z czasow Ion Cora. Wtedy zupe;nie nie przygotowani na uroki 0.0, chcieli bezpiecznie kopac, ratowac i bdowac statki dla sojuszu. Teraz gdzies w Great Wildlands.
Husaria: Ekcentryczny Baz, calkiem normalni ludzie. Nawet ich lubie. Siedza w CVA, czasem bawia sie w RP. Czesc grajaca dla pvp rozbiegla sie po innych korporacjach.
IRA: Hmm malo wiem. Posy + misje + raty?
Korporacja Kupcow Polskich: Caracale za 2zl, sporo flejmow i brednie wypisywywane na polishu.
Unseen Academy: Kawal dobrej roboty, pomagaja szkola i wysylaja w swiat nowych graczy czy cale korporacje.
Unseen Chimera: Tau, Gregorius i piracenie w low secu. Wiecej nie wiem. Acha, papuga.
Unseen Gryphon: Aklimatyzuja sie w Stain, rozwijaja sie i dalej ucza. Widac ich na pvp.
Pink Bunnies: Kroliczki... Odlam z Rave ktory lubil popiracic. Wchloneli spora ilosc ludzi z Gunsow. Fajne chlopaki, ale te pluszowe.... eklhm niewazne.
Polish Task Force: Industry, ratowanie i budowanie capitali. Raczej zamknieta grupa osob, paru dobrych pilotow.
Qrdelesh: Podobnie jak IRA, tyle, ze znaja sie z rl. Pare bardzo fajnych osob no i Pimpeck ktory mi pomagal rozpoczac gre.
Rave Technologies: Ech... moj stary korp, sporo swietnych osob, niektorzy powinni sie leczyc ;] Przekwalifikowali sie na pvp juz jakis czas temu, paru kerbirkow. Polaczyl sie z Shocky. Kradniemy im pvperow. :P
Zolthar:
Beach Boys: nanokilersi dobrze latają w małych gangach w większych się źle czują, niezorganizowani grają kiedy i jak im się podoba bez perspektyw więc kończę - na osiągnięcie jakiegoś celu samemu, główny problem szybko nudzą się wyzwaniem jakie sobie stawiają i nie kończą go nigdy "sami"
nie tam zebym sie czepial, tutaj jestem administratorem i mam BUFU gdzies :) ale chyba nie dokonczyles - bez perspektyw.. na co?
Ireul
Bermuda Syndrome: Mityczny tygrys do któego nie wiadomo jak podejść a sympatyczny jak go poznać :)
Chapterhouse: Erm... że kto ?
Frontier Worlds: że kto ?
Frontier Combine: że kto ?
GBTeam: - że kto ? :p No dobra kolejne nanozabijaki cięzko ich okiełznać za to dobrze z nimi współgrać :)
Hanys: Znam sprzed przylotu do stain kojarzę ich bo chcieli się z nami znapować a potem kręcili wałki.
Husaria: Takie misie całkiem dobrze wkręcili się do CVA ale bez przyszłości PVP jako samodzielny korp za to na pewno poradzą sobie pod kątem ekonomicznym wszędzie :)
IRA: że kto ?
Korporacja Kupcow Polskich: że kto ?
Unseen Academy: Nubki pod dobrym kierownictwem, po szkoleniu rzuceni na wojnę wiedzą jak sobie poiradzić. Dobra robota
Unseen Chimera: że kto ?
Unseen Gryphon: Misie z COVEN :) bałem się ich przyłączać ale dają radę chłoppaki GJ.
Pink Bunnies: że kto ? :p
Polish Task Force: Kiedyś industry po transormacji do pvp trochę się skurczyli ale dają radę, może ilościowo i jakościowo jeszcze wymagają pracy to jednak można na nich polegać.
Qrdelesh: że kto ?
Rave Technologies: Ech... moj stary korp, cóż odszedłem stamtąd a teraz RAVE jest spowrotem w aliansie :) Przeszli dużą transformację od czasu Geminate zupełnie inny korp niż go znałęm, pozytywne rozczarowanie. Tylko nie do końca wiem kto tym steruje ale dają radę :p
vulor:
Beach Boys: kiedys tam byłem, juz nie jestem
Bermuda Syndrome: ex d2
Chapterhouse: ??
Frontier Worlds: ISS?
Frontier Combine: a może to jest ISS?
GBTeam: ex SHCK
Hanys: maja fajna strone.
Husaria: mialem tam kieyds alta. jak mi podniesli podatki, to zwialem.
IRA: ???
Korporacja Kupcow Polskich: zlodzieje? sprzedawcy isk? czy jakos tak?
Unseen Academy: Xarthias i spółka
Unseen Chimera: koledzy Xarthiasa
Unseen Gryphon: j/w
Pink Bunnies: jak mnie nie wywalili za aktywność, to jeszcze tam jestem.
Polish Task Force: widzialem ich w solitude jakos w 2005 roku.
Qrdelesh: nazwe kiedys slyszalem... i to tyle.
Rave Technologies: ex. SNU kiedyś tam bylem dyrektorem. wywiozłem pół posa do empire, po czym odszedłem do bydi
Stercus Accidit: Najzajebistniejszy corp w całej galaktyce... aktualnie trochę nieaktywny :P
Xarthias:
BuFu - banda rozrabiaków, pijaków i ogólnie nieźle zakręceni ludzie.
BAS-3 - sporo fajnych wspomnień, potem trochę się rozeszły nasze drogi, ale sentyment pozostał :)
Chapterhouse - znani głównie z "ekscentrycznego"* CEO i awantur na polishu oraz handlu tc/isk.
Federation of Free Worlds - cieżko powiedzieć cokolwiek pozytywnego, handlują iskami.
Frontier Combine oraz cały Sempiternus - siedzą na dalekim wschodzie, z kilku rozmów wydają się całkiem spoko.
Frontier Worlds - siedzą w ISS. Nie lubię ISS :P
GBTeam - kolejna banda pijaków i zabijaków :)
GunsNRoses - istnieją jeszcze? Ja ich pamiętam z czasów, jak rozpoczynali karierę w Syndicate (byli m.in. w Black Reign Syndicate). Wtedy spoko lolki, potem coś się popsuło chyba, od dawna nie mam żadnego kontaktu.
Hanysi - oryginalny CEO.
Husaria - MajtyBaz i CVA (tego drugiego nie lubię za hipokryzję).
Live - Łowiec wrócił i uciekł ponownie.
KKP - Kanciak i jego sklep z iskami. Śmierdzi na kilometr.
Króliki - spoko ludzie, pomogli noobkom w potrzebie. Jak trzeba to piją i biją :)
PTF - pierwszy polski korp, w którym byłem. Ciężko powiedzieć co jest teraz, ale utrzymuję kontakt z kilkoma osobami, które w PTFie siedzą od 2005r, spoko ludziska.
RAVE - dość pejoratywnie mi się kojarzy z dawnych czasów. Podobno to zupełnie inny korp teraz.
Shocky - Dormio i spółka, wesołe kerbirki :)
TemplarisNocti - spoko ludzie, pomogli Unseenom w potrzebie.
Vena i Vide - zrobili trochę szumu na forum, niewiele więcej o nich wiem.
Jeszcze kilka innych korpów, głównie tych, które pomogły Akademii, pominąłem ze względu na sklerozę :embarassed: bo nie pamiętam nazw. Uzupełnię.
I słowo o Unseenach.
Akademia - przez skromność nic nie powiem :P
Hydra - większość przeszła do BuFu, korp zamknięty i może na tym zakończmy.
Gryphon - teraz w C0ven, z radosnych kopaczy i kerbirków zmieniają się w przyzwoity korp. GL.
Chimera - Tau i jego papuga nauczają piractwa.
Phoenix - nowa radosna banda kopaczy i kerbirków :)
PS. Może jak się zbierze trochę więcej tych wypowiedzi to skompilować je w jeden post - taki przewodnik po polskich korpach :)
*Nie wypadało napisać, że idiota :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej