Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
DELVE Megathread
Nashir:
Nody w delve dostaly nowe kabelki, wczoraj nie bylo problemu. Dawno ustawilbym ikonke Goonfleet ale nie wdzialem jej w tych do wyboru. Co do tych 15 wiszacych na gejcie w d-3. Nie zostali wycieci, stracilismy wtedy 2-3 statki. Udany skosk na druga strone bramy, gdzie stacjonowalo 300 gonsow. Ciekawe czemu BoB nie skoczyl przez brame :/, tylko odlecial gdzies w pizdu. Zostawil nam otwarta droge na QY6 :).
Moje straty dotychczas to Drake i Raven. Raven'a odstrzelil mi Vega, a Drake stracilem z glupoty bo wcisnelem nie ten shortcut na klawiaturze i warpnelem sie do covopsa :/.
Swoja droga lag sie zaczal o 17:00 kiedy sily koalicji zaczely inwazje na Delve :). Piekny to byl widok i mile zaskoczenie kiedy local w 49- zrobil sie jak Jita, kiedy formowaly sie gangi po ponad 200 osob :). No i pozniej pekla noda, za laga prosze obwiniac CCP. Oni podobno wiedzieli o co kaman :/
--- Cytuj ---na razie latamy z BoBem bo reprezentują wysoki poziom kultury gry i umiejętności.. w przeciwieństwie do sporej części ich przeciwników (przynajmniej tej panoszącej się po Querious) . Aby się rozwijać trzeba latać z najlepszymi, proste.
--- Koniec cytatu ---
Napisz mi jak fajnie jest byc petem :D.
poconick2:
Widać BoB bawi się na całego, w końcu tego chcieli. Oni umieją walczyć i są jednymi z najlepszych w tej grze. Pomimo tego wszystkiego jednak stracili teren i stacje - ok, rozumiem, stracili to co podbili, daleko od domu, problemy logistyczne etc. Ciekawi mnie jak rozwinie się dalej ta kampania. Myślę, że gadanie "BoB umrze" jest trochę śmieszne.
Jedyne 'ale' jakie miałem do nich to zapędy DEV/GM i 'cheatowanie' na boku, jak by tego nie nazwać. Dostali trochę po dupie i dobrze. Poza tym resztę zawsze widać na kb.
Jeżeli gooni rzeczywiście przenieśliby się do Delve to może być ciekawie. Masa kontra siła, zobaczymy kto wygra (czymkolwiek ta wygrana byłaby nazwana).
Maxima:
Heh pet placi za przywileje z ktorych moze korzystac natomiast afaik bufu lata z bobem dla czystej przyjemnosci strzelania do duzej kupy czerwonych, szczegolnie takich noobkow z goonswarm.
Btw Jesli gooni na cta wystawiaja 200 ludzi a ally ma 5k membersow to tam ale musi brzydko pachniec kerbirstwem lol
Tylko patrzec jak sie rozbebesza jak KOS :P
Nashir:
Faktem jest ze, Delve jest oblezone. Walka jest na terenach BoB'a, ktory prowadzi wojne wykrwawiajaca. Tylko jest jeden problem. Koalicja ma cale swoje zaplecze logistyczne za soba, z mila checia bede tracil moje t1 stateczki robiac nawet za miesko :).
Vic Brunner:
Taki mały sytuacyjny wtręcik. Zobaczcie jakie straty ponoszą ruskie w tej wojnie. Dla mnie to wygląda tak:
Ruscy walczą z BoBem do ostatniego Goona & Co. ;]
Angażują absolutne minimum sil w akcjach, staraja sie unikać konfrontacji flot capitalowych (a jak wiemy maja ja spooora). Patrzą jak inne sojusze sie wykrwawiają na BoBie i czekają. Myśę, ze po "załatwieniu" BoBa (o ile do tego dojdzie) sojusz Ruskich z Goonami może szybko zostać zrewidowany. Czy innymi alliancami, które zaangażowały mnóstwo sił w te ofensywę - jak TCF, MH, PL na przyklad.
Potem takie mocno osłabione alliance można atakować bez stresu.
Sojusze nie trwają wiecznie - co pokazał przykład "niezniszczalnego" MC-BoB. Już teraz Ruscy zajmują olbrzymie tereny i jedynie może im dorównywać Goonswarm, a po przejściu Delve stanie się całkiem sporym molochem. I nieobliczalnym sąsiadem. Wcześniej czy później ktoś zacznie na to zwracać uwagę.... A zapewne to łebscy przywódcy i jak to Ruscy - nie kierują się sentymentami tylko interesem. Zapewne myślą już jak utrzymać tak duże tereny, jak je ewentualnie jeszcze powiększyć i wyeliminować ewentualne przyszłe zagrożenia dla sojuszu.
Nasir - amerykę odkryłeś... gratuluję spostrzegawczości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej