Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
DELVE Megathread
termos:
Kiedy będę wystarczająco dorosły? Kiedy będę ci stawiał plusy za każdym razem gdy zobaczę twojego nicka?
Dorośnij, to forum nie jest po to aby dostawać plusiki, za nie chleba nie kupisz więc nie spuszczajmy się na daremno bo z tego dzieci nie będzie.
W tej grze można oprócz robienia niczego i wszystkiego, organizować, zarabiać i organizować zarabianie. Wiem bo taki e rzeczy robiłem aż wreszcie przyszło olśnienie przecież mozna też się bawić. Czemu zakładacie że BoB do tego właśnie nie doszedł, przecież to tam są ludzie których stać na prywatne budowanie outpostów i wykupywanie sobie praw do systemów. Dlaczego nie mieliby mieć teraz ochoty nawet przegrywać tylko dlatego aby się bawić.
Jasne że goonsi wyrośli z crapu t1, no jednak te skille rosną niezależnie od inteligencji/wieku gracza i jeśli ktoś pół roku temu bił BoBa rupieciem, niemal pewne jest ze teraz będzie bił go vagasem, cena overdrive t2 też jest w produkcji śmiesznie niska ( coś około 600k ) więc nawet specjalnie nie trzeba zbyt długo ratować a przy takiej ilości goonów mogą się zmieniać przy farmieniu pasków.
Wiec BoB traci i co z tego że traci, bawi sie a o to chyba w tej grze chodzi ale z jaką klasą to robi wokół niego same minusiki jest ich kilka razy więcej a on mimo wszystko łoji im skórę zadając kilkakrotnie większe straty niż sam ponosi. To jest tak jak z byciem primary, jeśli zbierzesz od całej floty, twój BS pada w ciągu sekund. No cóż BoB jest primary od dłuższego czasu a jednak się trzyma i gryzie do krwi, więc kto przegrywa?
Zależy ci vermian zalezy na tych plusikach ale ode mnie masz minusika
Ellaine:
Nie przesadzajmy z tą liczebnością. BoB ma 500 (history by Regis, z którą to wersją akurat się zgadzam z grubsza) chociaż w statystykach widać niecałe 3000, a Gooni jak widać w statach 6000 no to mają najwyraźniej 6000 ("Goonów jest tyle że..." by Termos)aktywnych graczy a tym samym 12-krotną przewagę?
Tarara.
Wedle statystyk, przewaga liczebna Goonów jest raptem dwukrotna. O rety, co za bezkresna horda zalewająca Delve ze wszystkich stron :O
BoB zawiera w swej liczbie niewątpliwie trochę altów lub nieaktywnych weteranów. Od lat jednak przyjmował najlepszych i aktywnych i zapewnie wielu śpiochów i carebearów tam nie siedzi.
Gooni przyjmują wszystkich. Tak z połowa z nich to zapewne są triale masowo tworzone a po miesiącu wyrzucane oraz małe korpy przyczepione na dokładkę. Był czas, kiedy BoB w aktywnie walczących sprzymierzeńcach miał przewagę liczebną nad Koalicją. To taka kropelka matematyki zanim się nadmiecie rozwalaniem 20 wrogów naraz samotrzeć.
Jeśli jakieś hordy zalewają Delve to są to Hordy wielu różnych sojuszów Koalicji. A są tam dlatego że BoB przetracił swoich sprzymierzeńców i ciężko zapracował sobie na przysporzenie sprzymierzeńców swoim wrogom.
regis:
Tylko, ze po delve nie lataja sami gooni.
Dolicz jeszcze erm. RA, Razor, MM, IAC, IRON, MC (i koledzy), Pure, TCF, Tri, Bruce.... lepiej juz z tymi liczbami w statystykach?
Tak samo jak bob nie lata sam, jeszcze sa FIXy, STYX, i pomniejsze pojedyncze corpy jak np BUFU :P
Vermian:
--- Cytat: Zakrecony Termos w Lutego 05, 2008, 17:45:36 ---Kiedy będę wystarczająco dorosły? Kiedy będę ci stawiał plusy za każdym razem gdy zobaczę twojego nicka?
Dorośnij, to forum nie jest po to aby dostawać plusiki, za nie chleba nie kupisz więc nie spuszczajmy się na daremno bo z tego dzieci nie będzie.
W tej grze można oprócz robienia niczego i wszystkiego, organizować, zarabiać i organizować zarabianie. Wiem bo taki e rzeczy robiłem aż wreszcie przyszło olśnienie przecież mozna też się bawić. Czemu zakładacie że BoB do tego właśnie nie doszedł, przecież to tam są ludzie których stać na prywatne budowanie outpostów i wykupywanie sobie praw do systemów. Dlaczego nie mieliby mieć teraz ochoty nawet przegrywać tylko dlatego aby się bawić.
Jasne że goonsi wyrośli z crapu t1, no jednak te skille rosną niezależnie od inteligencji/wieku gracza i jeśli ktoś pół roku temu bił BoBa rupieciem, niemal pewne jest ze teraz będzie bił go vagasem, cena overdrive t2 też jest w produkcji śmiesznie niska ( coś około 600k ) więc nawet specjalnie nie trzeba zbyt długo ratować a przy takiej ilości goonów mogą się zmieniać przy farmieniu pasków.
Wiec BoB traci i co z tego że traci, bawi sie a o to chyba w tej grze chodzi ale z jaką klasą to robi wokół niego same minusiki jest ich kilka razy więcej a on mimo wszystko łoji im skórę zadając kilkakrotnie większe straty niż sam ponosi. To jest tak jak z byciem primary, jeśli zbierzesz od całej floty, twój BS pada w ciągu sekund. No cóż BoB jest primary od dłuższego czasu a jednak się trzyma i gryzie do krwi, więc kto przegrywa?
Zależy ci vermian zalezy na tych plusikach ale ode mnie masz minusika
--- Koniec cytatu ---
O, stac cie nawet na napisanie czegos wiecej niz wypisywanie inwektyw pod adresem goonow. Brawo.
Kombat:
--- Cytat: regis w Lutego 05, 2008, 18:04:08 ---i pomniejsze pojedyncze corpy jak np BUFU :P
--- Koniec cytatu ---
Ja Ci dam pomniejszy corp :knuppel2: :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej