Eve Online > NoobGarten
Korporacje How To ?
Cebulus:
Witam , jestem nooby tutaj wiec pozdrawiam all i nie mogę tego znaleźć
Chciałem ze znajomymi załozyć korpa, kaskę mamy tak mi sie wydaje . O ile do innych rzeczy czy statków, czy wyposażenia wiadomo jakie skile dorobic , o tyle co do korporacji nie umiem sobie z tym poradzić. Wiec mam takie pytania :
1. Jakie skile
2. Czy potem dobro jest wspólne
3. Ile na finansowanie
4. Jakie profity
5. Jakie utrudnienia
Dzięki serdeczne za pomoc
Xarthias:
1. Corporation management (10 osób w korpie na poziom) i Ethic relations (pozwala mieć różne rasy w korpie). Polecam opisy skilli z grupy Corporation management. Założenie korpa kosztuje półtora miliona isk.
2. Potem, możesz wynająć hangar korporacyjny i w nim trzymać "wspólne" dobro, dowolnie ustawiać do niego dostęp itp. Do prywatnych hangarów członków korpa dostępu nie masz (można tylko przeglądać je i wrzucać stuff do nich, zabrać nic się nie da).
3. Utrzymanie korpa nic nie kosztuje, dopiero biura (hangary) mają miesięczną opłatę, w zależności od miejsca - od 10 000 ISK do wielu milionów miesięcznie.
4. Wspólny korp-channel i "etykietka", możliwość postawienia posa, wyzwania wojny, hangar, możliwość wejścia do jakiegoś aliansu. "Szczęście" posiadania czegoś, co się samemu buduje :)
5. Największy minus (nie dla wszystkich), to to, że ktoś może ci wyzwać wojnę. Więcej chyba nie ma :)
misao:
Ethnic relations. Ethic to prywatnie sie oplaca miec:PPPP
utrudnienia sa takie ze zolthar nie lubi malych korpow i nie chce mnie do C0vena przyjac:/ brzydki zolthar,nielubimy go , prawda moj sssssssssskarbie?
oprocz tego mozna sie strzelac w hisec miedzy korpowiczami i konkord nie bije za takie sparingi ( ale to sie nie rozszeza na ally)
Cebulus:
Dzieki bardzo dobrzy piloci :), korp założony i zobaczymy jak to bedzie. Jestesmy troszke z innej bajki, ale w wiekszości mieliśmy już do czynienia z EvE ja nawet od 2005 roku ale jakoś nie wyszło, a ponieważ kolekcjonerstwo fragów może sie znudzić pobawimy sie troszke tutaj. Jezeli przezyjemy najblizsze 3-6 miesiecy poszukamy pożądnego korpa. Korzystając z waszego doswiadczenia mam jeszcze pare pytań :
1. Jak jest ze statkami, czy korp moze mieć swoje statki i wypożyczać je membersom ?
2. Jezeli tak, to czy ja jako fundator korpa moge przekazac swoje i jak to zrobić bo za cholere nie moge ....może czegoś mi brakuje.
3. Jakieś dobre rady gdzie mieć HQ i hangary, kogo prosic o sojusz, czy to pomoze czy zaszkodzi :)
Wielkie dzięki
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Cebulus w Grudnia 14, 2007, 08:10:01 ---1. Jak jest ze statkami, czy korp moze mieć swoje statki i wypożyczać je membersom ?
2. Jezeli tak, to czy ja jako fundator korpa moge przekazac swoje i jak to zrobić bo za cholere nie moge ....może czegoś mi brakuje.
3. Jakieś dobre rady gdzie mieć HQ i hangary, kogo prosic o sojusz, czy to pomoze czy zaszkodzi :)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli wrzucisz statek do hangaru korporacyjnego to mając odpowiednie uprawnienia możesz go ubezpieczyć "dla korporacji". Pieniądze na ubezpieczenie pójdą wtedy z konta korporacji, także zwrot z ubezpieczenia zostanie wpłacony na to samo konto. Oczywiście pod warunkiem, że statek został zniszczony gdy pilotem był jeden z Waszych członków.
HQ powinno być:
- tam gdzie są niskie ceny
- gdzie chcesz rekrutować
- blisko Twojego rejonu działania
Najczęściej te warunki jednak się wykluczają.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej