Eve Online > NoobGarten
CARRIER, MS
Goomich:
Oczywiście do czasu wejścia na tQ wszystko się może zmienić (a nawet po wejściu), ale:
Ich cargo wynośi około 1/3 standardowych;
zasięg skoku jak dreada (albo carriera);
są tech 2 -> będą drogie jak **** i nie będzie ich dużo.
Skille nie są zbyt zbójcze na razie - freighter na 5 i jump freighter na 1 (industry 5 i ASC na 3).
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Października 26, 2007, 14:14:55 --- możliwościach transportowych (nie da się stawiać cyno w highsecu, ale frachtowce korzystają z bram systemowych).
--- Koniec cytatu ---
Żaden problem, cyno można postawić obok stacji.
Dormio:
To faktycznie żaden problem... ale mnie jednak ciekawi czy będzie można nim przechodzić przez bramę czy nie !?
Jeśli tak to wówczas można sobie nim polecieć do hisecu i załadować, a następnie wyskoczyć bezpośrednio do 0.0 (czy innego lowsecu). W tym względzie daje to znacznie szersze pole do popisu niż w porównaniu do lotniskowca.
Jeśli jednak się nie da nim przechodzić przez bramy to wówczas jedyne czym się będzie różnić od lotniskowca i Rorquala to po prostu ładownia (i pewnie brak ship maintenance i corporate hangar). Czyli wcale nie tak różowo, zwłaszcza jeśli powiększą hanagar na lotniskowcach. Wówczas może się okazać, że wsadzisz 2-3x więcej ładunku do industriali z lotniskowca, a przy cenie jaką będą miały jump freightery oznaczać to będzie, że nikt z nich nie będzie korzystać.
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Października 26, 2007, 14:27:11 ---To faktycznie żaden problem... ale mnie jednak ciekawi czy będzie można nim przechodzić przez bramę czy nie !?
--- Koniec cytatu ---
Z tego co słyszałem kiedyś na forum EVE-O, to bramy nie przepuszczają szipów, które mają "capital ships" w wymaganiach. Oczywiście nic nie stoi CCP na przeskzodzie, żeby dorzucili te frachty do listy, ale póki co jest nadzieja.
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Października 26, 2007, 14:32:04 ---
--- Cytat: Dormio w Października 26, 2007, 14:27:11 ---To faktycznie żaden problem... ale mnie jednak ciekawi czy będzie można nim przechodzić przez bramę czy nie !?
--- Koniec cytatu ---
Z tego co słyszałem kiedyś na forum EVE-O, to bramy nie przepuszczają szipów, które mają "capital ships" w wymaganiach. Oczywiście nic nie stoi CCP na przeskzodzie, żeby dorzucili te frachty do listy, ale póki co jest nadzieja.
--- Koniec cytatu ---
Na razie frachtowce nie mają. Do wykonania skoku potrzebny jest Jump Drive Operation, a ten skill też się nie odwołuje do Capital Ships. Jeśli to zostanie zachowane, to wówczas prawdopodobne jest, że będą mogły korzystać z bram. W ten sposób transport 0.0-highsec będzie jeszcze łatwiejszy, a taki frachtowiec praktycznie nie do zatrzymania.
To oczywiście spekulacja, ale mając na uwadze, że capital wychodzi w odległości około 3km od cyno i stawiając cyno w świetle bramy... no cóż... jak dla mnie to kwestia sekundy by taki frachtowiec mógł przeskoczyć przez bramę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej