Eve Online > NoobGarten

Cosmic Anomaly

<< < (6/12) > >>

Dormio:

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 13:24:27 ---to taka próba wytrzymałości klawiatury ?

--- Koniec cytatu ---
No skąd... a zmęczony jesteś ?

--- Cytat: sneer w Października 11, 2007, 13:24:27 ---no cytując mnie mógłbyś podać całe zdanie - połowy treści brakuje i nawet ja sam o sobie stwierdziłbym - idiota gdybym się tym pół-cytatem sugerował

--- Koniec cytatu ---
Mógłbym, ale wystarczy odszukać fragment (na tej samej stronie) do którego się odwołuję, a chciałem jedynie pokazać, że manipulujesz troszkę naginając moje odpowiedzi do własnych potrzeb.
W każdym razie, bo już chyba bardziej bezpośrednio się nie da: NIE twierdziłem i NIE twierdzę, że za pomocą skanera da się wyskanować inne sygnatury (zawsze tego słowa używałem) niż cosmic anomalies. Natomiast twierdzę, że DA się znaleźć coś więcej niż tylko NPCe w lokacjach cosmic anomalies.

Jako ukłon w stronę Twojego uporu by drążyć temat, mogę się wycofać z twierdzenia o komponentach do inwencji, ale tylko dlatego, że nie szukałem cosmic anomalies w constelacjach COSMOS, gdzie tego typu rzeczy powinny być częściej znajdowane (ale to się ma zmienić jak zaanonsowano w jednym z ostatnich DevBlogów:
"Decryptors and other invention items moving from static COSMOS to exploration").

Eksploracja podobnie jak inwencja to obszar, który jest przez CCP rozwijany od kilkunastu miesięcy i często nowy patch wywraca wszystko do góry nogami. Zmiany potrafią być bardzo istotne - np. coś co znajdowałeś regularnie bez większych problemów nagle przestaje się pojawiać. Z każdym większym patchem (content) dodawane były też nowe formy lokalizacji, więc z początkowych 250 czy 300 teraz powinno być dobrze ponad 500 różnych wariantów. Zamiana statycznych kompleksów na cosmic anomalies dała szansę na udostępnienie combat pocket większej liczbie ludzi, a równocześnie pozwoliła na ograniczenie farmienia kompleksów.

Na pewno system wymaga zbalansowania z pozostałymi elementami (no bo jest teraz zdecydowanie za trudno znaleść inne niż cosmic anomalies). Jeśliby miało to ode mnie zależeć to w ogóle dałbym to jako odrębny system, a nie połączony z eksploracją.

sneer:
odpuszczam - jestem zmęczony - klepię równolegle z jeszcze jedną robotą , a jak nie złoże zapisu na czas to będzie klapa ....
poza tym i tak już złamałem swoją zasadę pasywnego korzystania z forum
jeszcze mnie ludziska wezmą za gadułę albo forum warriora  :tickedoff:

ale jak ktoś ma ochotę podnieść cegłę / rzucanie cegieł jest czasami uznane za rozrywkę /
to czemu nie ale ja sobie dla odmiany poczytam

co do eksploracji - chwilowo mnie nie ciagnie jak widzę ludzi śpiących w swoich covopsach - jak się poprawi to może będzie warto

Fedajkin:
Mam nadzieję, że się nie poprawi, w sensie nie ułatwią szukania...

Dormio:

--- Cytat: Laira w Października 11, 2007, 14:17:24 ---Mam nadzieję, że się nie poprawi, w sensie nie ułatwią szukania...

--- Koniec cytatu ---
Wystarczyłoby zrobić tak żeby cosmic anomaly było niedostepne jak jest coś z eskploracji.

Fedajkin:
A co komu to przeszkadza... wskakujesz na spota, widzisz, że to nie to co szukałeś więc skanujesz dalej i po kłopocie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej