Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Polski zjednoczony ally
Zabijucha:
Małe sugestie. Może tak zamieścić ankiety na forum np. pt: czy chciałbyś łatać w alliance którego trzonem są Polacy i napisz w dwóch zdaniach : jak powinien wyglądać takie ally oraz, z czym nie chciałbyś spotkać się w tej społeczności. Można zamieścić parę takich ankiet, można nawet ułożyć kwestionariusz ankiety. Ankieta to świetne narzędzie badawcze które pozwoli zweryfikować wasze teorie o PA, poznać oczekiwania i obawy respondentów. Jednak najważniejszym celem takiego ankietowania będzie odpowiedz czy jest zapotrzebowanie na PA i czy w obecnych warunkach jest szansa na stworzenie PA. Zdobędzie się tez istotne wskazówki jaką następnie obrać drogę. Jeśli będzie wystarczająca liczba ludzi zainteresowanych idea PA można stworzyć miejsce na dialog i debatę o PA. Najlepsze miejsce na taka debatę IMHO to wydzielona ogólnodostępna cześć eve-centrali. Jeśli uda się podjąć rzeczowa, dojrzałą i konstruktywna debatę może wykrystalizują się jakieś głębsze idee dla PA, a rozmówcy zorganizują się w jakąś ponadkorporacyjną grupę nacisku, której członkowie będą lobbowali w swoich korporacjach na rzecz powstanie PA. Powstanie być może rada programowa i sformułowane zostaną rozwiązania systemowe oraz szczegółowy plan zjednoczenia polskiej społeczności w PA.
Same chęci jednak nie wystarczają, trzeba mieć jaja aby zdecydować się na taki eksperyment oraz poświęcić cos ( w grze) dla PA.
Zolthar napisał: „Buniesy wezmą każdy korp za morde w aliansie i sprawią, że z górnika zrobi się fajtera Bo innego wyjścia nie ma bo zupa była za słona, bo chomik umarł ale nie pozwolimy na kerbirzenie w aliansie i to jest celem a jak wyjdzie przy okazji polski sojusz....”- ano raczej nie wyjdzie bo jaki procent polskiej społeczności to tzw. kerbirzy? - 50% ,może 75%. Czemu nie miało by być dla nich miejsca w PA. Kampienie bramy przez 2h może być dla kogoś mniej atrakcyjne od kopania kamyczków. Nie rozumiem tego, ale to jego wybór do którego ma prawo i oczywiście szanujemy go za to ;). W EVE spotkałem się wręcz z pogarda fighterow dla górników, producentów i handlarzy. Przecież oni mogą stanowić trzon ekonomi PA- należy dać im tylko miejsce dla pracy , niech maja swoje jasno skodyfikowane prawa i obowiązki. Inaczej nie ma szans aby większość Polaków znalazła się w jednym ally.
Ale się rozpisałem. Ale sami odpowiedzcie sobie czy nie fajnie było by uczestniczyć w czymś dużym, nowym, robionym z rozmachem. 8)
Zolthar:
Zabijucha problem w tym, że mu nie traktujemy minerów z góry wręcz przeciwnie niektórym ocaliliśmy barki :) Nie jesteśmy młodym korpem a i alians niemłodszy i jakieś doświadczenie mamy sądzę, że całkiem duże i przerabialiśmy też podziały na korpy induystrialne i pvp i to nie działa bo nie i koniec ale nie ma to nic wspólnego z pogardą.
Możesz sobie myśleć, że wiesz inaczej ale my już mamy PA i wiem jak to działa z doświadczenia i dam każdemu tyle kontrargumentów + 1 ile dacie argumentów, że trzon industrialny ma prawo bytu w aliansie.
Prawda jest taka, że jak chce ktoś mieć kurwidołem do zarabiania niestety przyjdzie czas również go bronić a wtedy nikt nikogo nie zapyta czy umie latać, wtedy trzeba latać alles klar ?
Maxima:
"ano raczej nie wyjdzie bo jaki procent polskiej społeczności to tzw. kerbirzy? - 50% ,może 75%. Czemu nie miało by być dla nich miejsca w PA. Kampienie bramy przez 2h może być dla kogoś mniej atrakcyjne od kopania kamyczków. Nie rozumiem tego, ale to jego wybór do którego ma prawo i oczywiście szanujemy go za to "
Zycie w 0.0 czesto pokazuje ze kerbir corpy predzej czy pozniej za bron zlapac musza i tak, nikt nie zabrania kopac, produkowac czy handlowac ale na zapartych kerbirow miejsca byc nie moze.
To psuje kazdy ally od srodka a jeszcze gorzej gdy ekipa dowodzaca takim korpem pozwala na kerbirowanie bez zahamowan.
Btw pvp to nie tylko kampienie bramy zreszta ja nie pamietam kiedy kampilem brame nawet przez 15 min....
Zabijucha:
Wybacz, Zolthar ale tak nie inaczej to wcześniej ująłeś to ,dlatego tak napisałem. Piszesz teraz ze trzon industrialny ma prawo bytu w aliansie czyli zgadzamy się. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że często niektórzy nie rozumieją i nie szanują stylu gry innych graczy i nie piłem tu do nikogo konkretnego.
To ,ze wszyscy muszą bronić ally w chwili największego zagrożenia to oczywista oczywistość, jest to jeden z najważniejszych testów dla ally i z tego co widzę wiele aliansów z doświadczonymi graczami nie przeszło go.
Oczywiście pvp nie polega na kampieniu bramy to był tylko przykład
Zolthar:
Nie zrozumiałeś mnie albo ja napisałem niejasno, trzon industrialny nie ma prawa bytu w aliansie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej